Dodaj do ulubionych

sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu

04.03.06, 21:27
czy sa takie ?
moj maluch wazy niewiele, okolo 2300 na poczatku 36 tygodnia, czy sa sposoby
aby troche zwiekszyc te wage ? z rzonych wzgledow porod bede miala
prawdopodobnie za okolo 3 tygodni, czy jest szansa na zwiekszenie wagi do 3
kg ?
pomijam oczywiscie bledy pomiaru na usg,
Obserwuj wątek
    • edyta.zan Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 03:06
      Przepraszam, a niby po co?
      Przeciez w momencie urodzenia nie wazne jest czy dziecko wazy 3, czy 4 kg, ale
      czy ma dojrzaly uklad krwionosny i oddechowy. Jesli plod rozwija sie prawidlowo
      to dodatkowy tluszczyk na bokach nie ma wiekszego znaczenia. Zreszta to i tak
      waga jest wyliczana z dlugosci maluszka, a nie brane jest pod uwage jak duzo ma
      tluszczyku pod skora.
    • prysku.prysku.po.pysku Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 08:23
      Jedz duzo wedzonego boczku na surowo oraz dobrze by bylo, zebys jak najwiecej
      jadla rzeczy mega tlustych i macznych.
    • misspigy Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 08:32
      co za pytanie ... tuczyć można gęsi a nie malucha w brzuchu!!! Poza tym nie
      masz wcale 100 % gwarancji, że Twoje dziecko rzeczywiście tyle waży... Syn
      koleżanki miał mieć 4.200 a urodził się 3.300 ... malutka różnica...
    • iffona Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 09:28
      eee dziewczyny ja prosze o rade a nie rozwazania
      musze rozwiazac ciaze w przeciagu 2 tygodni, z roznych wskazan,
      nie rozumiem z czego mam sie tlumaczyc, ze napisalam podtuczyc ? mam sie bic w
      piersi ?
      no kurde dla mnie to wielki problem bo starsze dzieci urodzily sie 3600 i 3450,
      chcialam sie tylko dowiedziec czy istnieja sposoby an zwiekszenie wagi malucha
      w brzuchu, jesli nie znacie, to prosze choc na mnie nie naskakiwac, tak trudno
      z kultura cos napisac ?
      wiem, ze usg moze sie mylic zarowno w jedna jak i w druga strone, ale pytam sie
      o ewentualne sposoby, a nie przypadki mylnych diagnoz wagowych na usg
      • mija4walles Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 10:32
        mi pomogluy snickersy
    • lolinka2 Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 09:46
      W 37 tc mojej córce wróżono 'no, może przekroczy 2500 do porodu, a może nie - bo
      na razie niewiele ponad 2 kg jest'. Urodziła się 12 dni później mając 3050.
      Możesz się pocieszyć. Po prostu ten typ tak ma - drobne matki rodzą drobne
      dzieci, może i ty i mąż urodziliście się drobni. Moje drugie też ma być
      chuderlawe, ale czekam stoicko końca, bo być może będzie jak siostra - mała mała
      a tu norma smile)
      Jedz normalnie, łykaj zelazo (o ile potrzeba) i witaminki (ponoć materna ma
      wpływ na kolosy smile) i spokój, przede wszystkim spokój.
    • an761 Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 10:37
      mi lekarz mowil ze dzidzius bedzie maly i powiedzial zeby jak najwiecej lezec
      bo wtedy dzidzius rosnie smile . Urodzilam w 38 tc i wazyl 2340. Moja Calineczka
      dzis ma 7 miesiecy i jest zdrowa, nadrobila wszystko. Mysle ze wszystko bedzie
      ok bo 2300 na poczatku 36 to juz ok. pozdrawiam
      • kasia062 Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 16:34
        Moja koleżanka jadła dużo miodu tylko takiego prawdziwego sprawdzonego.
        • tucik Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 16:47
          jedzenie materny (wit dla kobiet w ciazy 1 tabl dziennie) wpływa dodatnio na
          wage dziecka,a tak na marginesie to synek mojej kol miał miec 3500 a ur sie
          3200 i sa tez przypadki odwrotne także głowa do góry! acha moja kolezanka jadła
          gorzka czekolade -twierdzoi ze dziecki temu synek przybrał w ostatnim m-cu do 4
          kg!
          • simonkapl Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 18:14
            Od zcekolady to co najwyzej twoja kolezanka mogla sie podtuczyc, a nie
            dziecko.Czy wy naprawde wierzycie w takie bzdety? Dziecko, zeby rosnac musi miec
            zapewnione wszelkie skladniki mineralne i witaminy.
    • elwira125 Re: sposoby na podtuczenie malucha w brzuchu 05.03.06, 21:57
      Ja sprawdziłam sama na sobie młodsza słabo przybierała i ruszyło się po
      codziennych spacerach do lasu w ciągu 2tyg 400gram.Jakiś czas temu czytałam też
      że w niektórych szpitalach są stosowane jakieś specjalne ciepłe kąpiele ,bo
      rozszeżają naczynia krwionośne i zwiększają automatycznie przepływy.Gdy
      zwiększy się przepływy to składniki odżywcze lepiej docierają do dziecka.
    • schiriou Łatwiej urodzisz! 05.03.06, 22:12
      Spoko,dokarmiać będziesz jak się urodzi,na cycusiu mój przybierał ponad kilo m-cznie,a mniejsze dziecko szybciej się pzreśliźnie.Powodzenia!!!
      • misia2310 jestem w 37tc 06.03.06, 14:34
        jestem w 37 tc a moja kruszynka waży 2420g i taka będzie malutka. Lekarz
        próbował różnych sposobów min accard który zwiększa przepływy i dziecko powinno
        dostawać "więcej jeść" ale ona nie ma ochoty i tyle. Będzie mała ale lekarz
        mówi, że jest zdrowa. To jest najważniejsze. Głowa do góry
        • guderianka Re: jestem w 37tc 06.03.06, 14:57
          ja tez 37tc- to czy jest sie drobnym czy duzym nie ma nic do rzeczy. Ja mam
          154cm wzrostu a pierwsza córka urodziła sie duza 3600/60cm teraz wszystko
          wksazuje na to że drugie bedzie duuuzo mniejsze-w tej chwili według moich
          obliczen wazy ok 2300. no i co.łatwiej sie urodzi. wazne aby zdrowa była
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka