Dodaj do ulubionych

cera w ciazy

06.03.06, 11:44
wiec to juz pewne - jestem w ciazysmile czuje sie b. dobrze (to dopiero 5-6
tydzien), nie mam mdlosci (na razie...), na poczatku bolal mnie brzuch (tak
jak przed miesiaczka), ale teraz czuje sie na prawde bardzo dobrze. Tylko
moja twarz.....czy tez macie problemy z cera? Ja tlumacze sobie, ze to
przejdzie za kilka dni, na razie wydalam majatek na korektory, i jakos to
kamufluje, ale coraz bardziej sie martwie. Jak to jest u Was, jak sobie z tym
radzicie?
Obserwuj wątek
    • komyszka Re: cera w ciazy 06.03.06, 12:01
      z cerą to najrozmaicej bywa..... generalnie może zdarzyć sie wszystko. z tłustej
      w suchą , z suchej w przetłuszczającą, wypryski na tle hormonalnym (praktycznie
      niemożliwe do zlikwidowania w czasie ciązysad), zaostrzenie (lub złagodnienie!!)
      trądziku- do wyboru do koloru.... musisz po prostu obserwować co sie dzieje i do
      stanu cery dobierać kosmetyki. pozdrawiam!
    • solveiga1 Re: cera w ciazy 07.03.06, 11:41
      Przez pierwsze 3 miesiace bylo fatalnie, nadzwyczajny wysyp ! Od 4 miesiaca
      (terza 8) cere mam idealna! Uszy d gory!
    • kosmitka06 Re: cera w ciazy 07.03.06, 11:59
      U mnie było podobnie. Gdzieś do 4 mies. wyglądałam okropnie. Nie pomagały żadne
      kremy, maseczki, pudry, itp. Z dnia na dzien było jeszcze gorzej i pomimo tego,
      że nie mam zbyt jasnej karnacji to na dodatek byłam jeszcze blada. Aż w końcu
      samo się wszytko unormowało. Teraz jestem w 29 tc i na nic nie narzekam.
      Spodziewam się dziewczynki i jak każdemu o tym mówię, to patrzą na mnie ze
      zdziwieniem i komentują "na dziewczynkę to kobieta jest brzydka, ma plamy na
      buzi a Ty nie masz nic".
      Każda kobieta tą przemianę przechodzi inaczej, także pozostaje Ci się uzbroic w
      cierpliwośc wink
      Pozdrawiam
    • alcarin Re: cera w ciazy 07.03.06, 12:07
      A mnie gdzies tak w okolicach 7-8 tygodnia cera zmienila sie z mieszanej w
      normalna smile Pory sie zwezily, przestalam sie blyszczec, nie musialam nawet
      tonika uzywac (przed ciaza obowiazkowo do cery przetluszczajacej sie, teraz, od
      kilku tygodni - skonczylam dzis 35tc - uzywam do cery z problemami naczynkowymi,
      bo chce wzmocnic naczynka przed porodem), a czasem nawet zdarzalo sie, ze skora
      stawala sie zbyt sucha. Jestem bardzo zadowolona z mojej obecnej cery i byloby
      super, gdyby taka juz zostala smile
    • ireczka1 Re: cera w ciazy 07.03.06, 12:21
      Dziekuje za wszystki odpowiedzi, od razu wrocila mi nadzieja na poprawesmile Niby
      juz jest troszke lepiej, ale jednak daleko jeszcze do zapelnej poprawy...
    • mooonia2 Re: cera w ciazy 08.03.06, 23:14
      to moja 3 ciaza i nigdy nie mialam tak jak w tej tak potwornej cery trwalo to
      gdzies 4 miesiace i nic nie pomagalo no moze troszke taka masc dermaknel teraz
      zaczal mi sie juz 7 miesiac i jest oki wiem ze to bedzie dziewczynka i cieszy
      mnie to bardzo bo mam juz dwoch synkow takze moze i ty na corke masz taka cere
      hihi..
    • wiola771 Re: cera w ciazy 09.03.06, 13:25
      Wychodzi na to że różnie bywa. Ja jestem w 38tc i bardzo sie cieszę że już
      bliżej niz dalej. Kłopoty z cerą mam od samego początku - pomagają jedynie
      dobre korektory. Na całe szczęście ponąć wszystko po porodzie się unormuje smile
    • agaga83 Re: cera w ciazy 09.03.06, 13:40
      mam ten sam problem, ale nie martw się napewno to minie jak nie za kilka dni to
      po urodzeniu jest nadzieja. Jestem w 16 tyg ciąży i w zasadzie prawie od
      początku tez mnie to gnębi, ale rozmawiałam o tym z moim lekarzem i mnie
      uspokoiłl że niektóre kobiety a właściwie ich orgaznizm tak reaguje na zmiany
      hormonalne jakie się odbywaja. Więc głowa do góry i trzeba radzić sobie narazie
      z korektorami. pzd
      • mariolka55 Re: cera w ciazy 09.03.06, 15:23
        a u mnie na odwrót cera w ciazy sie wygładza i ładnieje ,natomiast po porodzie
        przy karmieniu wysyp!!!!!
        • 19maj Re: cera w ciazy 09.03.06, 17:27
          u mnie identycznie w ciąży extra teraz gorzej
          • kicialov Re: cera w ciazy 09.03.06, 18:43
            u mnie tez w ciazy z cerą nie zadobrze... uzywalam wszystkiego co sie da zeby
            te wypryski usunac jedne co mi pomaga to La Roche Posay " Effaclar A.I. " ok
            35zl ale w zadko której aptece co można dostać, wrzuć tą nazwe w google.pl w
            wyszukiwarke i zobaczysz sporo pozytywnych komentarzysmile ta firma jest wogule
            super;] jestem teraz w 38tc jeszcze troche musze sie pomeczyc;] pozdrawiam;]
    • loorien Re: cera w ciazy 09.03.06, 20:33
      a u mnie jakby lepiej - cera wygładzona, ale to może tez dlatego że przestałam
      chodzić na solariumwink Ogólnie nie narzekam ale na brodzie mi własnie takie duże
      coś rośnie - kosmetyczka mi powiedziała ze jak na brodzie to hormony - no coż
      szalejąwink
    • luciii mi jakoś na całe szczęście wyładniała i się oczyśc 09.03.06, 20:45
      iła tongue_out
      mam tylko potwornie wielgaśną nadzieję, że już taka ładna pozostanie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka