Dodaj do ulubionych

ciaza obumarla

07.03.06, 18:14
musze o tym z kims porozmawiac bo zglupieje.wczoraj podczas usg dowiedzialam
sie,ze mam 7 tyg.ciaze obumarla. bardzo boli mnie brzuch przy oddawaniu
moczu,kalu i przy poruszaniu sie.kazal mi czekac jeszcze tydzien (dla
pewnosci?)i na zabieg.prosze,jesli ktos mial taka lub podobna sytuacje
napiszcie mi,co to za zbieg i kiedy powroce do normalnosci bo narazie to
jestem matrix
Obserwuj wątek
    • misspigy Re: ciaza obumarla 07.03.06, 18:16
      Ja opisałam tutaj swoją historię:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=37990532&a=38060319
      • guderianka Re: ciaza obumarla 07.03.06, 18:29
        bardzo ci współczuje-nie wiem co to znaczy czuć sie tak i uslyszec taką nowinę
        ale 7lat temu moja przyjaciółka przechodziła podobny koszmar a ja poniekąd
        razem z nią. ciąża onumarła jej w 7tyg-w wyniku uderzenia się w brzuch-w
        10tc "ciązy"usłyszała diagnoze-zabieg miała po dwóch tygodniach. do dzis
        wspomina to jako jedne z najgorsze przezyc-i cieszy sie ze to już za nią.
        trzymaj sie dzielnie!
      • kfoczka Re: ciaza obumarla 07.03.06, 18:31
        dziekuje bardzo troche mi lzej
        • kingakw Re: ciaza obumarla 07.03.06, 18:46
          Kochana bardzo mi przykro. Doskonale Cię rozumiem, gdyż w X 2004 równiez miałam
          ciążę obumarłą w 5 tc i zabieg. Wiem jak to boli, wiem ile łez się wylewa, ale
          uwierz mi, że potem możenastapić ten oczekiwany cód. w styczniu tego roku
          zostałam mamą zdrowego syneczka. Życzę duzo siły i spełnienia tego marzenia, bo
          jest to realne smile Daj sobie tylko czas.
          • kingakw cud...oczywiście... 07.03.06, 18:47

• kfoczka Re: ciaza obumarla 07.03.06, 18:52
            dzieki bardzo
            • e.zielinska Re: ciaza obumarla 07.03.06, 19:05
              Bardzo mi ciebie żal, ja przeżywalam ten koszmar latem, w 11 tygodniu zaczęłam
              lekko plamić i na USG dowiedziałam się że moja ciąża też obumarła. Zabieg
              miałam już następnego dnia, bardzo bolało, ale chyba bardziej serce. Wylałam
              strasznie dużo łez, wszyscy cię wtedy pocieszają, ale wypłakać się trzeba.
              Nadal jest to dla mnie smutne wspomnienie i bardzo mi przykro jak słyszę, że
              jakaś kobieta poroniła. Ale po 3 miesiącach udało mi się znów zajść w ciążę,
              też była zagrożona, strasznie się stresowałam, ale jakoś się poukładało. Teraz
              jestem już w 20 tygodniu, nie mam lekko. Bardzo na siebie uważam, siedzę w domu
              od samego początku i modlę się żeby urodzić dziecko. Tobie też życzę powodzenia
              i trzymaj się.
              • ewas35 Re: ciaza obumarla 07.03.06, 19:57
                ja w 2002 roku mialam ciaze obumarla w 16 tygodniu. Poszlam do lekarza bo zle
                sie czulam , mialam bole brzucha wlasnie przy oddawaniu moczu, wogole bylam
                cala rozbita jak po grypie. Podczas usg dowiedzialam sie ze serduszko mojej
                dzidzi nie bije, strasznie to przezylam ....to mialo byc moje pierwsze dziecko.
                PO pol roku zaszlam ponownie w ciaze ktora znosialam bardzo zle ale szczesliwie
                urodzialm przesliczna Julcie ktora teraz ma juz 2,2 lata. Obecnie jestem w 11
                tygodniu ciazy i tez drze zeby z dzieckiem bylo wszytsko ok. trzeba wierzyc ze
                wszystko bedzie dobrze i czekac na ten cud....bo narodziny dziecka to prawdziwy
                cud.
                pozdrawiam
              • kfoczka Re: ciaza obumarla 08.03.06, 18:00
                Dziekuje Ci bardzo za opis swojej tragedii.Napisz mi prosze jak wyglada ten
                zabieg,dlaczego boli? Strasznie sie boje.Pozdrawiam serdecznie.
    • marzenia Re: ciaza obumarla 07.03.06, 21:49
      czesc , mam taka sama sytuacje jak ty jestem w 7tc i lekarz stwierdzil , ze
      ciaza umarla i kazal mi czekac do piatku i w piatek jeszcze raz badanie i
      zabieg , jestem zalamana a do tego koszmar rodzinny- moje dwie babcie w
      szpitalu - zapalenie opon mozgowych druga paraliz lewj strony i moj jedyny
      ukochany brat podejrzenie o stwardnienie rozsiane - jestem w prozni - trzymaj
      sie i daj znac nawet na moj adres marzenia@gazeta.pl
      • kfoczka Re: ciaza obumarla 08.03.06, 18:18
        wyslalam Ci list na adres ktory mi podalas,ale nie mam pewnosci czy
        doszedl.podam Ci moj nr.gg odezwij sie 9242950
    • kaszka13 Re: ciaza obumarla 07.03.06, 22:12
      Koniecznie idz do innego lekarza po druga opinie. Na wszelki wypadek i dla
      spokoju psychicznego. Trzymaj sie!
    • mrowka75 Re: ciaza obumarla 08.03.06, 01:00
      tak jak radziłam "marzenia" - koniecznie wybir=erz się do drugiego lekarza i
      potwierdź. Rózne cuda się zdarzają.
    • aneczkasw Re: ciaza obumarla 08.03.06, 06:59
      Ja 5 stycznia 2005 roku miałam zabieg. W 14 tygodniu ciąży okazało się, że moja
      pierwsza dzidzia nie daje znaku życia. Bardzo to przeżyłam. Teraz jestem w
      30/31 tygodniu ciąży. Od samego początku mam problemy i jestem na zwolnieniu
      lekarskim. Jeśli nachodzą mnie czarne myśli, że tym razem może być coś nie tak
      to strasznie jestem na siebie zła. Nie chcę podświadomie sprowadzić na siebie
      kolejnego nieszczęścia.
      Tobie życzę teraz dużo wsparcia ze strony bliskich, bo wiem jak to jest ważne
      oraz szybkiego pozbierania się.
      Pozdrawiam
      Anna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka