Dodaj do ulubionych

mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi

12.03.06, 21:28
no własnie mam takie od jakiegoś czasu i tak mysle czemu
i w sumie nie doszłam d jakiś konkretnych wniosków
to powiedzmy sobie nie jesdt bolesne tylko odczuwalne-lekkie ukucie taki mini
skurcz
a przecież to 20 tc
podpowiedzcie czy to normalne-ja niestety niedoswiadczona cioążowo jesem
Obserwuj wątek
    • olciablue Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 21:39
      no...ja Ci nie podpowiem, ale ja tak mam, odkad zaszlam, i tez mnie to ciekawi -
      takie ciagniecie skurczowe w pochwie, promieniujace do odbytu.
      Sama jestem ciekwawa
      Pozdrawiam, i dzieki za odpowiedz o kapielach
      Olasmile
      • loorien Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 21:48
        też zauważyłam u siebie - może ktoś się wypowie?
        • mmalicka21 Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 21:55
          to skoro tak mamy to chyba to normalne..........
          • aga55jaga Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 22:17
            ja też tak miałam przez prawie całą drugą ciążę, Kiedy wylądowałam na patologii
            ciąży (ale z zupełnie innych powodów) mądra pani gin wyśmiała mnie i
            stwierdziła że "tam" nie ma prawa nic boleć ani się kurczyć - o i tak!
            • mmalicka21 Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 23:46
              oooooo to jak nie ma prawa to chyba to nie dobrze-a tam sie kurczy cholera
              pogadam we czwartek z ginem on bedzie wiedział pewnie.
              albo i nie: )))))róznie jak widac bywa
            • olciablue Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 23:47
              heh, nie ma prawa, ale jednak boli, i to wcale nie tylko mnie i Ciebie. Co
              ciekawe, nikt o tym nie pisze, bo kiedys szukalam cos na ten temat tutaj -
              walsnie moze dlatego, ze 'tam'
              Nie ma prawa bolec?
              • mmalicka21 Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 23:51
                kurcze.....
                a ja wiem
                może to dlatego że za długo siedze na krzesle...wogule za długo siedze
                bo w sumiejak wstaje to mija albo częsciowo mija lub te skurcze są o wiele
                delikatniejsze
                • aga55jaga Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 23:55
                  pisząc mądra pani gin - zapomniałam dodać "madra pani gin" - to zmienia postać
                  rzeczy prawda??
                  Dziewczyny boli i to wiele kobiet, też się zastanawiałam nad przyczyną, kiedyś
                  bolało mnie tak mocno, że myślałam że wyprę dziecko. No - spa pomogła. Szczerze
                  też nie znam wytłumaczenia na taki stan - może znajdzie się jakaś opinia ??
                  • aga55jaga Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 12.03.06, 23:56
                    aa przypomniało mi się - znacznie mocniejsze miałam dolegliwości przy
                    zaparciach smile
                    • mmalicka21 Re: mam skurcze w pochwie-to mnie dziwi 13.03.06, 00:10
                      ajakoś nie zwróciłam uwagi na kupę-trudo mi powiedzieć czy zaparcia sa czy nie
                      : ))))))))))))))))))))00
    • mmalicka21 już wiem 13.03.06, 01:15
      poszukałam poczytałam
      a może to sa te skurcze braxtona-hicksa????-ja niby zaczęłam 20 tc ale pisza że
      te skurcze zaczynaja wystepować koło 20 tc własnie -to skurcze macicy i
      przygotowują do porodu
      albo skurcze alvareza-one podobno występuja częsciej ale na ich temat nic nie
      wiem
      o i znowu skurcz.......jasna cholera pogadam z ginem jak słowo daje
      bo to takie uczucie jak by mi dzidzia chciała na zewnątrz noge wystawić
      • aga55jaga Re: już wiem 13.03.06, 11:46
        skurcze braxtona-hicksa to skurcze dotyczące macicy, a tu chodzi o pochwę
        kurczę.
      • guderianka Re: już wiem 13.03.06, 12:35
        to nie skurcze może ale kłucie pochwy?poszukaj wątków sprzed kilku miesiecy jak
        dziewczyny mniej wiecej bedace teraz na koncówce sporo o tym pisały.pamietam bo
        sama tez miałam ten problem. te kłucia wynikaja z rozszerzania sie spojenia
        łonowego bądź nacisku macicy i jej szybkiego wzrostu. skurcze to raczej nie są-
        jeszcze na nie czas.wink
        • aga55jaga Re: już wiem 13.03.06, 12:49
          każda odczuwa to subiektywnie - mnie sie to bardziej kojarzyło z uczuciem
          wypychania lub po prostu bolało
          • stephany Re: już wiem 13.03.06, 13:18
            ja też je mam prawie od poczatku ciązy są czasem bardzo uporczywe. Gdzies
            przeczytałam ze to moze być powodem skarcania się szyjki. Powiedziałam o tym
            swojemu ginowi a on powiedział ze to wierutna bzdura. Taka nasza uroda, ja mam
            nisko łożysko i o budowie gdzie naczynia nerwowe są od strony dziecka i jak
            mała mnie kopnie to moge to odczuwać właśnie w ten sposób. Powodem mogą być też
            zaparcia lub jakieś zapalenie. Ale zaczełam o tym mówić i już odczułam te
            bóle smile
            • olciablue Re: już wiem 13.03.06, 18:51
              Hmmmm a czy to mzoe byc wynik zapalenia pochwy? Bo ja jestem dopiero w 6
              tygodniu, a te bole zaczely sie tuz po owu, wiec trudno przypuszczac, by
              chodzilo o rozciaganie sie macicy?
              Mialam wczesniej troche problemow ze stanami zapalnymi, ale objawialy sie
              glownie swedzeniem i pieczeniem. Czy nieleczony stan zapalny moze dac takie
              objawy w pochwie?
              Jak myslicie??
              Pozdrawiamsmile))
              Ola
              • madziasm Re: już wiem 13.03.06, 19:17
                Jestem dopiero w dosc wczesnej ciazy. Maial takie odczucia od samego poczarku
                ciazy, balam sie ze cos jest nie tak. Ginekolog po badaniu w 8 tyg stwierdzila
                ze wszystko jest ok i kazala mi brac Aspargin 3x1, mowiac ze moze mam za malo
                magnezu i potasu i tak odczowam wzrost macicy. I po kilku dniach brania
                Asparginu, dolegliwosci ustapily. A Aspargin nadal biore.
                • mmalicka21 no to widocznie macice nam rosną 13.03.06, 21:50
                  chociaz kurcze i bez bólu ja to wiedziałam: )
                  a dziśaj jak szłam to znowu miałam
                  oj nie iwem.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka