esi_zosi 27.03.06, 12:21 Dziewczyny mam pytanko. Mam w tym tygodniu mieć pierwsze USG i lekarz powiedział, że badanie to będzie przez pochwę. Z czym to się je?? Jak to wygląda? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bastet7 Re: USG....?? 27.03.06, 12:24 No, odbywa się przez pochwę. Tam Ci lekarz włozy taką podłóżna sondę. I tyle. Nie ma się czego bać. Takie USG jest dużo dokładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: USG....?? 27.03.06, 12:24 Lekarz ma specjalną głowicę do bad.przez pochwę.Na głowicę zakłada prezerwatywę i wprowadza do pochwy. To badanie jest bardzo dokładne i precyzyjne. PzdrGosia Odpowiedz Link Zgłoś
esi_zosi Re: USG....?? 27.03.06, 13:56 Dzięki serdeczne za dokładny opis wiem na co się nastawiac Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkagorska Re: USG....?? 27.03.06, 20:40 spoko bez obaw nic nie boli gorsze rzeczy bywają pozdrowienia agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
marra1 Re: USG....?? 27.03.06, 21:35 Zabierz tatusia dziecka - lekarz może cię trochę przykryć prześcieradłem, żeby nie było zbyt krępująco, a na takim badadniu świetnie widać dzieciaka. Niezapomniane przeżycie! Odpowiedz Link Zgłoś