Dodaj do ulubionych

wysypka na brzuchu

27.03.06, 22:13
Od dwóch dni na brzuchu, udach, posladkach (krótko mówiąc tam gdzie
posmarowałam sie kremem na rozstepy Avonu- OSTRZEGAM!!!!!) mam wysypkę. Pije
wapno i nie wiem czy czekać aż przejdzie? Kremem posmarowałam sie tylko raz i
już go odstwiłam. moze któraś z was miała taki problem? jak sobie
poradziłyście?
Obserwuj wątek
    • komyszka Re: wysypka na brzuchu 27.03.06, 22:36
      to witam w klubiesmilesmilesmilesmile mniue przed godziną dosłownie uczulilo na fissan-
      tylko na brzuchu zeby smieszniej bylosmilesmile. normalnie smaruje nim pupe i uda oraz
      piersi a dzis skonczyla mi sie bambino na brzusio i posmarowalam tez brzuch.
      efekt- swedzi, krostki, bleee!!!!
      • moniska10 Re: wysypka na brzuchu 28.03.06, 07:00
        podobno w ciąży bardzo czsto występują zmiany uczuleniowe na skórze- trzeba po
        porostu odstawić dany kosmetyk i smarować się najbardziej naturalnymi oliwkami.
        • zanciar Re: wysypka na brzuchu 28.03.06, 08:38
          Normalne oliwki to chyba bambino jest super. Co do J&J pisałam wczesniej
          potworne uczulenie. Posmarowałam 2 razy i juz tydzień sie męczę , aż rany
          powstały.
          • edyta9936 Re: wysypka na brzuchu 29.03.06, 12:31
            Hej ........... możliwe aby oliwka ta tak uczulała? przyznam że doszukuję się
            też powodu mojego uczulenia i nawet by mi nie przyszło do głowy, że to ona tak
            działa....Odstawiłam, też tydzień się już morduję i martwię się czy to czasem
            nie cholestaza? Pozdrawiam,pa.

Aha.....zapomniałam śmiałam się z mojej mamy przez pomyłkę umyła nią głowę ...i
            oprócz tego, że nie mogła dojść do swoich włosów, ciągle były tłuste....też się
            drapała. możliwe że tak uczula.

Co można pić, żeby zmniejszyć to uczulenie?
            • zanciar Re: wysypka na brzuchu 29.03.06, 13:15
              Ja to wysuszam juz , bo jak smaruje to jeszcze bardziej sfędzi. Szałwia
              łagodzi rany też robiłam okłady na poczatku. Tydzień to trawa ale juz tak nie
              sfędzi.
    • miatka Re: wysypka na brzuchu 29.03.06, 14:31
      Witam wszystkich. Ja jakieś dwa tygodnie temu poruszałam wątek fissanu -
      uczulił mnie jak nie wiem co. Od tamtej pory niczym brzucha nie smaruję, a
      rozstępów ani śladu. Przymierzam się do stosowania zwykłej oliwki w żelu dla
      dzieci, jak widać wiele kremów, niby tych delikatnych dla kobiet w ciąży,
      uczula, więc chyba nie ma co szaleć.Zresztą moja koleżanka używała musteli,
      niby drogi i skuteczny, a roztępy i tak się pojawiły. Jak mają być to będą,
      większe lub mniejsze. Pozdrawiam.
    • michamon1 Re: wysypka na brzuchu 29.03.06, 17:03
      Mam czerwoną kaszkę na brzuchu i cyśkach po oliwce Jonsona. Też piję wapno.
      Dobrze że przetestowałam na sobie a nie na małym.
    • magda_6 Re: wysypka na brzuchu 29.03.06, 17:21
      Miałam ten sam problem na poczatku ciąży po zastosowaniu oliwki z rumiankiem
      J&J. Męczyłam się ponad tydzień. Zastosowałam w końcu sprawdzony sposób naszych
      mam i babć, tzn. smarowałam brzuch letnim krochmalem (mąka ziemniaczana+ woda).
      Po dwóch dniach wszystko przeszło jak ręką odjął.

Naturalne i skuteczne. Serdecznie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka