Dodaj do ulubionych

mdłości - czy koniecznie trzeba miec

30.03.06, 17:11
przed chwilą przeczytałam jakis post, w kórym dziewczyna pisała, że w
ciążach, które poroniła nie miała mdołości. zaczynam sie denerwować (nie
dziwcie sie pliss, że sie denrwuje, bo chyba każda przyszła mama na początku
to przezywa), bo mdłości u mnie jak na lekarstwo - może troche po jedzeniu i
mycie zebów po sniadaniu nieco kontrowersyjne.
miałyście mdłości? od którego tygodnia po zapłodnieniu?
Obserwuj wątek
    • niutka_78 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 17:13
      Ja nie miałam w ogóle smile
      Teraz jestem w 23tc.
    • kosmitka06 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 17:17
      Ja ich wcale nie miałam. Może czasami denerwowały mnie niektóre zapachy ale
      mdłości i wymiotów zero! Niektórzy mi mówili, że jestem stworzona do rodzenia
      dzieci wink
      Teraz jestem w 33 tc i jest wszystko oki smile
      Pozdrawiam
    • rybinek17 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 17:19
      Ja napisze ci szczerze od serca. NIE MIAŁAM MDŁOŚCI ANI RAZ, ANI RAZ NIE
      WYMIOTOWALAM!!!!!Caluśnieńką ciąże czuję wspaniale poza typowymi
      dolegliwościami, króre pojawiły się tak gdzieś w połowie ciąży. NIc sie nie
      martw wszystko jest z Tobą w jak najlepszym porządku. Jestem pewna.
      Pozdrawiam ciebie i kruszynkę
      Aga
    • kaasma Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 17:49
      ja nie miałam do czynienia ani z mdłościami ani z wymiotami i jest wszystko ok.
      to moja pierwsza ciąza 26 tydzien. wiesz, nie sugeruj sie takimi rzeczami, to
      kwestia osobnicza jak każda z nas przechodzi ciążę. a z tego co słyszałam od
      innych kobiet ,które cierpiały na tę przypadłośc to powinnaś sie cieszyć że i
      ch nie masz bo to naprawdę męczące.
      • apaterska1 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 20:14
        Ja też ani razu nie miałam mdłości ani tym bardziej wymiotów. Jestem w 23 tc. Z
        zapachów tylko air wick do kontaktu grzane wino doprowadza mnie do szału.
        • podyanty Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 01:18
          Nie TRUJ SIEBIE I DZIECKA - wywal Airwick do smieci!
    • b.bujak Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 17:52
      zero mdłosci, zero wymiotów; synek cały i zdrowy juz na świecie - nic sie nie
      martw, ciesz sie dobrym samopoczuciem!
    • iza3108 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 19:46
      Nie denerwuj sie niektóre wątki są ty bezmyślnie pisane, ja jestem w 35 tyg i
      ani razu nie wymiotowałam, mało wogóle nawet nie miałam mdłości.
    • agussam Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 19:51
      ja też uważam, że nie ma zależności między mdłościami a poronioną ciążą. ja w
      pierwszej ciąży nie miałam mdłości i poroniłam, w obecnej też zero mdłości i
      37tc smile
    • gavagai1 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 30.03.06, 20:16
      Zero mdłości od początku. Aktualnie kończę 38tydzsmile
    • zebra12 To ja pisałam! 31.03.06, 06:07
      Ale nie napisałam, że mdłości trzeba mieć! Jednak u mnie występują i tyle!
      Jeśli zaś ich nie ma ( zaznaczam, że u mnie), to okzaywało się, ze po kolei
      znikały inne objawy ciaży i dochodziło do poronienia. Wiem, że nie każda
      dziewczyna ma mdłości! Przepraszam jeśli ktoś tak to zrozumiał. Ja tylko
      chciałam spytać co na te mdłości robić, jeśli już są.
      • gogo2 Różnie to bywa..... 31.03.06, 08:28
        Dodam coś od siebie.Dwie pierwsze ciąże poroniłam, na krótko przed poronieniem
        skończyły się mdłości. W trzeciej ciąży zero mdłości a syn ma 1,5 roku. Teraz
        jestem w czwartej ciąży-mdłości są i to dość duże. Także to chyba zależy od
        ciąży. U mnie akurat w dwóch pierwszych ciążach po ustapieniu mdłości nastąpiło
        poronienie. A w trzeciej nie było ich wcale i było ok
        pozdrawiam
    • przeciwcialo Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 08:18
      nie, trzy razy byłam w ciazy i ani raz nie miałam mdłosci ani wymiotów. no raz-
      po maternie, ale to była wina leku a nie ciazy.
    • zzzytkaaa dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 08:43
      Ja praktycznie nie mam typowych objawów ciąży. Do momentu badania usg, gdzie
      uslyszalam bicie serduszka, nie wierzylam tak w 100%, ze jestem w ciazy.
      Ten wątek mnie podbudował, bo tez obawiałam sie, ze cos jest nie tak.
      • tikkk2 Re: dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 08:57
        czesc!ja jestem w 7 tc i od paru dni mam mdlosci.wlasnie mam przed soba talerz
        z kanapka z serkiem topionym i chyba jej nie zjem...................pozdrawiam!
        • spa76 Re: dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 09:14
          dzięki za wsparcie w ciężkiej schizie ciążowej wink)
          autorka wątku o mdłościach po którym spanikowałam niech nie czuje się winna -
          po to jest forum, żeby każdy dzielił się swomi troskami, a że kobieta w
          odmiennym stanie wszystko jest w stanie odmiennie zinterpretować, to inna
          historia... wink)
          • falka32 Re: dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 09:33
            błagam cię, nie histeryzuj!!!!
            big_grinDDD
            • wszystkienikizajete Re: dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 11:15
              Przez całą ciążę nie wymiotowałam ani razu, nie miałam żadnych dolegliwości
              ciążowych typu mdłości, puchnięcie nóg, długo nie mogłam uwierzyć,że jestem w
              ciąży. Jedyną oznaką był rosnący brzuszek i brak okresu...i ochota na
              pomarańcze, jabłka i sery, połączona z awersją do mięsa. Nie martw się więc, ja
              dopiero po ciąży przeczytałam na forum, że brak np. mdłości może być
              spowodowany niedoborem hormonów ciążowych, i jakbym to przeczytałam w ciąży to
              też bym się martwiła, więc Cię rozumiem. Wszystko jest na pewno OK! Każda ciąża
              jest inna, a brak mdłości to jak widać po postach normalka, i coś z czego
              raczej trzeba się cieszyćsmile
              • zzzytkaaa do wszystkienikizajete 31.03.06, 13:53

Mam podobne zachcianki, i brak objawow, czy moze urodzilas chlopca?
            • falka32 Re: dobry wątek-podbudowałam się 31.03.06, 11:59
              w pierwszej ciąży miałam mdłości dopiero od drugiego miesiąca, a drugiej ciąży
              nie miałam wcale.
    • dsz27 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 11:21
      Cześc,

Ja też nie miałam mdłości. Ajestem już przed finiszemsmile
    • solveiga1 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 11:23
      Wcale nie trzeba miec mdlsci, ja nie miala! Wlasnie koncze 36 tydzien i
      wszystko gra. Ciesz sie, ze ich nie masz i ciesz sie ciaza! smile Pozdrawiam
    • zebra12 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 15:36
      A tak wogóle to zazdroszę tym, co mdłości nie mają! Tylko się tym cieszyć, a
      nie martwić!
    • mimi_mami Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 15:42
      W każdej ciązy miałam mdłości do końca 3 miesiaca, nawet w tej co poroniłam,
      także nie ma to nic wspólnego ze stanem ciązy. Mdłości sa wynikiem reakcji
      organizmu na wzrastajace Beta Hcg i to wszytsko. Mój niestety zle reaguje.
    • kora23 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 15:59
      witam, właśnie dzisiaj mija 2 tydz. od zabiegu, kiedy stwierdzono u mnie ciążę
      obumarłą. Nie tak dawno jeszcze pisałam tak jak Ty, że nie mam żadnych
      dolegliwości typu, nudności czy wymioty; oznaką ciąży był brak miesiączki i
      bolesne piersi. Tak samo jak Ty pisalam o tym na forum, było dużo odpowiedzi
      podobnych jak te teraz, niestety..... Nie piszę po to, aby Cię nastraszyć, ale
      jeśli coś czujesz, że coś może być nie tak, idź do lekarza, zrób usg, uspokoisz
      się. Teraz będę robić z mężem badania, z poczęciem dzidziusia poczekamy jakieś
      pół roku, chyba, że trafi się wcześniej smile pozdrawiam serdecznie i życzę
      powodzenia. Odezwij się i napisz jak się czujesz i czy z maleństwem wszystko ok
    • inia33 Re: mdłości - czy koniecznie trzeba miec 31.03.06, 17:04
      pierwsza ciąża- zero mdłości- ola ma już 6 lat
      druga ciąża -mdłości były - maja ma 3 miesiące smile))
    • antonka6 mdlosci codziennie czy czasami? 02.04.06, 18:52
      dziewczyny, mnie tez wlasnie dopadly obawy, wiem, ze to glupie, ale martwie
      sie...(tym bardziej za dwa dni mam wyjazd)
      test chce robic jutro, ale po prostu dotad czulam sie w ciazy: zmienily mi sie
      piersi i szyjka, mialam troszke odczuc w podbrzuszu i troszke mdlosci
      i zawsze byla jakas odrobinka mdlosci, a dzis nic...do tego zobaczylam, ze
      szyjka byla jakby ciut mniej zwarta, mialam za to inne odczucia w pobrzuszu

obawiam sie, bo mam krotka faze lutealna i boje sie, ze wlasnie z tego powodu
      moge miec problemy sad

powiedzcie mi (te z Was, ktore maja/mialy mdlosci), mdlosci sa codziennie czy
      tylko czasami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka