Dodaj do ulubionych

kiedy się spakować?

04.04.06, 11:12
hej dziewczyny, kończę 35 tydzień i się spakowałam, jest to moje drugie
dziecko ale jakoś chcę być przygotowana, a wy? kiedy sie pakujecie?
Obserwuj wątek
    • renatata Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 11:15
      Mi właśnie rozpoczął sie 35-ty tydzień i dziś zamierzam sie spakować.

Pozdrawiam
    • demarta Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 11:17
      a ja mam chyba początki jakiejś mega nerwicy, bo wmówiłam sobie, że jak już się
      spakuję, to tak jakbym prowokowała los i jak torba będzie gotowa, to wtedy się
      zacznie!!! dlatego pakować będę się w 38 tygodniu. wtedy już spokojnie może się
      dziać co chce.
    • lolinka2 Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 11:25
      w poprzedniej ciąży spakowana byłam od 28tc, teraz mam 28tc własnie i juz mnie
      nachodzi myślenie 'czy aby nie...?' ale stweirdziłam ze poczekam do początku
      maja, ostatecznie wcześniej się nie rozsypię bo pessar trzyma, profilaktycznie
      tobołek gotów będzie w maju, na początku czerca mnie odetkają i wtedy jazda......
      • sylwuniaw Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 11:31
        A u mnie 38 tydzień i ja jeszcze nie spakowana....
      • iw77 Re: lolinka2 04.04.06, 11:45
        Widze, ze jestesmy w podobnym wieku ciazowym smile.
        Ty masz pessar, a ja wlasnie w czwartek chce o niego pytac.
        Z tym pessarem jestes aktywna czy nadal musisz lezec? Bo ja wlasnie leze i juz
        mnie szlag trafia.
        • kinga2877 Re: lolinka2 04.04.06, 12:36
          Ja jestem w 26tc i już myślę o tym,żeby po Świętach powoli, powoli spakować
          wszystko-niezła jestem, co?Ale lubię być przygotowana na każdą ewentualnośćsmile
          • agussam Re: lolinka2 04.04.06, 13:43
            ja zaczęłam 38tc i zaczęłam też pakowanie. doszłam do wniosku, że przed porodem
            pierwszego dziecka trzeba poakować się wcześniej. tzn do 23 kwietnia pewnie
            zdążę smile ale gdyby zaczęło się już...podczas pakowania okazało się, że wielu
            rzeczy jeszcze nia mam, po drodze ktoś coś podpowiedział i trzeba jeszcze
            dokupić. Wiem, że pewnie rodzinka by dowiozła, ale jednak należę do osób, które
            są spokojniejsze mając wszysko dopięte na ostatni guzik smile
            • aska_ou Re: lolinka2 04.04.06, 13:51
              30 tc i juz powoli kompletuje torbe do szpitala. Jeszcze tylko kilka rzeczy i
              wszystko bedzie uprane i uprasowane a kosmetyki przygotowane tak zeby tylko
              wsadzic do torby.
            • kaczucha24 Re: lolinka2 04.04.06, 15:21
              Ja mam termin na 11 kwietnia, a według późniejszych usg nawet na 7 i jeszcze
              się nie spakowałam. Co prawda mam już wszystko, nawet torbę wyprałam ale jakoś
              nie mogę się za to wziąć. Chyba się boję, że jak się spakuję to zacznę rodzić,
              a tego boję się jeszcze bardziej.
    • kasia_sp Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 13:58
      a u mnie 35 tc i właśnie dziś wybieram sie na zakupy smile))
      mam nadzieję, że uda mi się szybciutko wszystko skompletować,
      bo już ogarnęła mnie mała psychoza ... że nie jestem jeszcze
      przygotowana
    • boyena Re: kiedy się spakować? 04.04.06, 14:51
      a ja nie byłam spakowana do końca, jakoś mi to umknęło, w sumie nie wiem czemu.
      jak dostałam skurcze, poszłam sie kąpać a mąż mnie pakował, tylko dopytywał co
      jeszcze wrzucić do torby. niczego nie zapomnieliśmy.
      tym razem też jakoś nie myśłałam o tym ale poczytałam wasze odpowiedzi i jakoś
      mi się głupio zrobiło. więc może się spakuję wcześniejsmileale gdzieś tak koło 38
      tygodnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka