agata51881 06.04.06, 21:15 slyszalam ze jak sie karmi to nie mozna jesc owocow pestkowych bo to wywoluje kolke u dziecka. Czy to jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-wunia Re: owoce pestkowe 06.04.06, 21:48 z tego co ja slyszalam, to nie mozna jesc owocow cytrusowych i w ogole miliona roznych rzeczy, o zgrozo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: owoce pestkowe 06.04.06, 21:57 nie trzeba raczej. choc do dzis trwaja spory czy to szkodzi czy nie. mnie na przyklad polozna zalecala brokuly a odradzala kalafior. jeden diabel jak dla mnie. duzo zale zy od indywidualnej reakcji dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: owoce pestkowe 07.04.06, 01:07 Nikt ci niepowie, ze czegoś nie wolno ci jeść,a coś musisz i mozesz - z góry. Owoce pestkowe zaliczają się do najczestszych alergenów, ale moze sie okazac, ze truskawki mozesz jesc kilogramami, a po marchewce twoje dziecko bedzie miec wysypkę. Chociaz _statystycznie_ bardziej prawdopodobne jest to drugie. Dlatego na początek wystartuj z jakiejś okrojonej bazy i rozszerzaj ją co kilka ndi o cos nowego, potencjalnie bezpieczniejszego niz inne. Linki do zalecanych i odradzanych - na F.Karmienie piersią, w FAQ. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: owoce pestkowe 07.04.06, 09:17 Owoce pestkowe mogą wywołać alergie a nie kolke Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: owoce pestkowe 07.04.06, 10:14 moja mama w 1 dniu moich urodzin zjadła ogromną gruszkę -klapsa, po czym miała noc z głowy, ponoc darłam się w niebogłosy miałam straszna kolkę, lekarz poinformował mopja mamę, że to właśnie przez tę groszke wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: owoce pestkowe 07.04.06, 11:06 Aw idział ktoś owoc bez pestki? Mój synek dostał wzdec po śliwkach akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: owoce pestkowe 07.04.06, 11:10 Ja wam powiem, ze na poczatku, przez ok. 3 tyg. bylam na scislej diecie i mloda miala tak potworne kolki, ze nie wyrabialismy w nocy. Pewnego dnia sie wscieklam, zamowilam sobie pizze i pozniej juz zaczelam wszystko jesc, a kolki zniknely. Odpowiedz Link Zgłoś