Dodaj do ulubionych

zmiana dawki

08.04.06, 11:14
Witam! Od 20 tyg. biore fenoterol 4 razy dziennie, teraz jestem w 31 i czuje
duza poprawe, nie mam czestych stawian i mniej boli brzuch.Zastanawiam sie
czy moge zmienic dawke na pol tableki(nadal 4 razy dziennie)Gina mam dopiero
za miesiac, chyba po zmniejszeniu dawki nie powinno sie nic stac, a jezeli
wroca dolegliwosci to znowu bede brala cale tabletki. Mozna tak
eksperymentowac?Ktoras z Was robila podobnie??? Dzieki za info i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sylwia.ax Re: zmiana dawki 08.04.06, 11:19
      Jestem obecniee w drugiej ciazy fenoterolowej. Proponuję Ci jednak nie
      eksperymentowac z fenoterolem, zeby po zmniejszeniu nie okazało sie ze trzeba
      bedzie zwiększyc do 6 na dobę, albo podłączyć kroplówkę. Lepiej zostać przy 4
      tabletkach i spokojnie doczekac do 38 tc. Rozumiem ze brzuch Ci sie stawia
      mniej - ale to nie znaczy ze wcale, i boli - tez mniej - ale nie przestał
      zupelnie, wiec moim zdaniem nic nie zmieniaj.
      Pozdrawiam,
      • komyszka do martulka i sylwia 08.04.06, 11:23
        dziewczyny - po jakim czasie brania fenoterolu odczułyście poprawe??? ja biore 4
        dni i rezultaty sa mizerne, czy mam czekac nadal na efekty?? (moja dawka to 4*1)
        • martulka79 do komyszka 08.04.06, 11:26
          Oj chyba jeszcze troche poczekasz. Ja biore od 20 tyg i dopiero okolo 30
          zaczelo byc lepiej. Mialam stawiania macicy co jakis czas i na krotko, ale
          jednak mialam.A Tobie co dolega?
          • komyszka do martulka 08.04.06, 11:29
            no ja nieco powazniej- szyjka sie skaraca (choc twarda jest)i macica twarda
            prawie cały czas- niekiedy lekko odpuscisadsad. liczylam ze ten caly fenoterol
            zadziala w miare szybko ale chyba raczej nie u mnie. na 10 tygodni to nie mam co
            czekac bo jestem w 42.
            • komyszka w 32 tc!! naturalnie 08.04.06, 11:30
              • martulka79 Re: w 32 tc!! naturalnie 08.04.06, 11:33
                Mysle, ze powinno byc lepiej. On zawsze dziala, u niektorych szybciej a u
                niektorych wolniej...ALE DZILA!!!Pomysl sobie, ze to juz 32 tydz. a fenoterol
                odstawia sie w 38. Bedzie dobrze i dotrzymasz do planowanego terminu. Trzymam
                kciuki i pozdrawiam!
                • komyszka do martulka 08.04.06, 11:44
                  dziękuję!!!! i również życzę zdrówka dla Waszego tandemikusmilesmilesmile
      • martulka79 Re: zmiana dawki 08.04.06, 11:24
        Dzieki Sylwia, tylko wiesz co..zastanawiam sie czy to nie ma zlego wplywu na
        dziecko, ten caly fenoterol. Zawsze bylam przeciwna brania lekow w ciazy,
        chociaz wiem, ze fenoterol ma pomagac.Ale jak mysle, ze pol ciazy truje to
        malenstwo to mi smutnosad Czytalam gdzies, ze po urodzeniu dzieciaczki sa sine
        wlasnie przez ten leksad
        • sylwia.ax Re: ku pocieszeniu 08.04.06, 11:32
          Moja pierwsza ciaża - fenoterol od 29 tc, najpierw po 1/2 tabletki 4* dziennie,
          potem 4*1 tabletka, potem 6*1 tabletka. Miska urodziłam ostatniego dnia 38 tc.
          Okaz zdrowia, 10 pkt Apgar; w styczniu skonczył 2 lata i chorował do tej pory
          tylko raz - na trzydniówkę; rozwija się swietnie. Druga ciaża - fenoterol - od
          26 tc, 4*1 tabl, w 30 tc, zwiększona do 6*1 tabl. Po drodze 4 dni na patologii -
          w tym przez 2 dni pod kroplówką. Obecnie 37 tc, w srodę odstawiam prochy i
          pewnie urodzimy w przyszłym tygodniu.Pewnie fenoterol -jak i kazdy lek - ma
          wplyw na dziecko; ale to zawsze mniejsze zlo, niz przedwczesny poród.
          Dziewczyny nie denerwujcie sie na zapas. Naprawdę masa z nas jedzie na
          fenoterolu i rodzą zdrowe dzieci.
          • sylwia.ax Re: ku pocieszeniu 08.04.06, 11:34
            Jest tez wątek dla mam fenoterolowych na forum trudna ciaża;
          • martulka79 Re: ku pocieszeniu 08.04.06, 11:35
            Trzymam kciuki za Ciebie i twoje malenstwo!!!!I dzieki za pocieszeniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka