Dodaj do ulubionych

Hemoroidy - pomocy ! :( :( :(

13.04.06, 10:58
Dziewczyny, błagam, napiszcie mi jak znacie jakies skuteczne leki na
hemoroidy, czy to w czopkach czy maści, bo już sama nie wiem jak sobie radzić
z tym cholerstwem sad
To dopeiro 9 tydzień ciazy, a mnie te cholery już wylazły i męczą straszliwie.
Nie mogę ani siedziec, ani stać, ani chodzić, tak potwornie mnie boli ! Nie
wspomnę juz o wizytach w toalecie, za każdym razem to straszna katorga... sad
Błagam, znacie jakies dobre leki, które Wam pomogły ? Ja tak dalej już nie
wytrzymam... sad
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 11:00
      Ja brałam Hemorectal (czopki). POmogło, tylko leczenie trwało trochę - jakieś 3
      tygodnie. Ale z każdym dniem było lepiej.
      • calandra Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 17:57
        Up, czy jeszcze ktoś czegoś używal ?
        • agata51881 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 21:51
          ja uzywam masc Avenoc. Juz po 3-4 dniach wszystko mi przechodzi. Uzywam 2 razy
          dziennie.
          • calandra Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 21:53
            Dzięki ! Będę musiała wypróbować.. Czy ból też łagodzi ?
            • agata51881 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 22:24
              bol przechodzi po 1-2 dniach, ale pamietaj ze kazdy organizm reaguje inaczej
    • babilon8 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 22:15
      Ja używałam maść aesculan - pomogła!
    • agnes3131 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 13.04.06, 22:16
      Hej! Ja stosuje Posterisan H - jest to mocna maść z hydrocortisonem, tylko ze
      na receptę. Jestem w 37 tc, ale Ty lepiej upewnij sie u lekarza, czy w 9
      tygodniu możesz stosować, chociaz jest reklamowana, ze można w ciąży i na
      ulotce nie ma przeciwskazań. Do tego robiłam okłady z kory dębu i po 3 dniach
      okropne swędzenie minęło! Cały czas mam jeszcze guziołek, ale tak mocno nie
      dokucza. Powodzenia!
      • madzilove Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 14.04.06, 10:21
        Bez recepty mozesz kupic zwykly Posterisan czopki lub masc.Rownie
        skuteczny.Dodatkowo po kazdym wyproznieniu jak tez rano i wieczorem przemywaj
        okolice odbytu wywarem z kory debu lub plynem Analen.Powodzenia!
        • zu2ka Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 14.04.06, 13:44
          Posterisan maśc i czopki, Preparation H, no i dużo pij wody niegazowanej,
          chlebuś czarny, warzywa, owoce - jak najwięcej błonnika, unikaj słodyczy,
          potraw ciężkostrawnych. Nie możesz dopuszczac do zatwardzeń. Niestety jeśli
          pojawiły się hemoroidy to już cały czas się z nimi walczy, z tym że nie zawsze
          muszą by dokuczliwe. Pozdrawiam
          • calandra Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 14.04.06, 19:13
            Dziękuję Wam za wszelkie rady..

Co do Posterisan, to było pierwsze co w aptece kupiłam, niestety kompletnie
            bezuzyteczny i NIC nie pomaga.. uncertain Musze poszukać jakichś lepszych środków...

Co do diety to staram się jak mogę, jem dużo otrąb, sliwek suszonych itd,
            właściwie z zaparciami ostatnio problemów nie mam. A te hemoroidy porobiły mi
            się jak z 3 dni miałam problem z zaparciem i później już niestety każde wyjście
            do ubikacji było koszmarem sad I tak do dzisiaj...
            Może poradzę się jeszcze gina, jak będę z wizytą, może coś będzie mógł
            polecić... Tylko że wizytę mam dopiero po świetach, a teraz jakoś muszę
            wytrzymać sad No nic, poleżę sobie pewnie duzo, bo siedzieć i stać nie mogę... uncertain
            • beti76 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 14.04.06, 19:16
              też polecam Hemorectal - po porodzie wyleczyłam, i trzy lata się nie "odzywają"
            • zu2ka Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 10:19
              Niestety z hemoroidami tak już jest, nie pozbędziesz się ich objawów szybko...
              każde wypróżnianie podrażnia jeszcze bardziej zwłaszcza, że jeszcze sie nie
              zagoiły. Póki co,używaj tego co masz. Może Twój gin zna lepsze środki.
        • agnes3131 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 14.04.06, 19:14
          ZWYKŁY POSTERISAN- WEDŁUG MNIE NIE JEST TAK SAMO SKUTECZNY. w KAŻDYM RAZIE MI
          TAK NIE POMÓGŁ, H JEST MOCNIEJSZY I ZALECANY TYLKO PRZY OSTRYCH "BOLESCIACH" A
          PÓŹNIEJ ZWYKŁY.
          SORRY ZA CAPS.
    • mutantowa Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 10:58
      Kup sobię tabletki DETRALEX są po prostu cudowne i mozna je łykać w ciąży, ale
      dla pewności zawsze możesz zadzwonić do doktora i dopytać dokładnie. No ja je w
      ciąży brałam i maść POSTERISAN, a po kilku dniach czopki POSTERISAN. Efekt był
      po 2 dniach stosowania.
      Ja je kupuje bez recepty.
      • calandra Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 18:23
        Jak już pisłąma, Posterisan mi nie pomaga zupełnie. Uważam go za przereklamowany
        środek.. Zresztą nie rozumiem jak jakies kolonie bakterii (główny składnik
        maści..) mają pomóc w tym problemie, złagodzić ból czy cokolwiek..
        Wypróbować musze teraz skuteczniejsze środki..
    • luka29 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 19:30
      Mnie osobiście nic nie pomagało. Dopiero Procto-Glivenol. Wiem,że nie jest tani,
      ale pomogło mi jedno opakowanie, a inne preparaty używałam nieskutecznie przez
      kilka miesuięcy. Ponadto dużą ulgę przynosiła mi tzw. Poduszka z dziurką, do
      kupienia np. w sklepach ze sprzętem rehabilitacyjnym. Zwłaszcza, że ulgę
      pzrynosiła mi także po porodzie, po nacięciu krocza.
      • maga785 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 20:12
        Może ci nic nie pomóc a po porodzie szczególnie siłami natury będzie jeszcze
        gorzej.Rodziłam ponad 9 tygodni temu i żadne środki i te zwykłe i mocniejsze nie
        pomogły niestety.Prawdopodobnie skończy sie to na zabiegu wymrazania i usuwania
        hemoroidówsad
        Pozdrawiam
        • krystynka_26 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 20:29
          Dlaczego ją straszysz? Są różne maście. Nie każdy musi mieć takiego pecha.
          • maga785 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 15.04.06, 21:03
            Nie straszę napisałam, że dostępne środki farmakologiczne moga nie pomóc.Ja
            leczyłam hemoroidy ponad rok i to u specjalisty proktologa.Stosowałam chyba
            wszystkie dostepne maści i czopki i te na recepte i bez.Owszem była chwilowa
            poprawa czasami nawet kilku miesięczna ale problem dalej pozostawał tylko
            chwilowo zaleczony.Najlepiej udac sie od razu do proktologa on ma najwieksze
            doświadczenie w leczeniu tego typu dolegliwości!
            Pozdrawiam
            • zu2ka Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 17.04.06, 10:29
              Niestety maga ma rację. Środkami farmakologicznymi można tylko zaleczy
              hemoroidy. Ale oczywiście wszystko zależy od tego jak duży mamy z nimi problem,
              przy "sprzyjających" warunkach lubia się odnawiac, nawet po latach.. a w
              niektórych przypadkach trzeba je usuwac operacyjnie.
              • calandra Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 19.04.06, 11:29
                Ech, no cudnie sad Jak będzie jeszcze gorzej, to się chyba załamię... Już teraz
                ledwo wytrzymuję...

A ten lekarz, proktolog (pierwsze słyszę o takowym) to się specjalizuje w
                hemoroidach ? Jak znaleźć takiego lekarza ? Może ktoś z Poznania zna jakiegoś ?
    • kitka1980 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 18.04.06, 22:43
      Mi pomagaja czopki propolisowe, to jedyny skuteczny lek bez recepty jaki znam i
      stosuje.
      • e.zielinska Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 19.04.06, 15:20
        Ja używałam maść Rectosol i czopki Hemorectal, pomogło, ból minął po 2 dniach,
        ale guzek zniknął po około 12 dniach.
    • czop490 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 19.04.06, 20:50

• niutka_78 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 20.04.06, 08:06
        Czy hemoroidy mogą samoistnie zaniknąć po kilku dniach? Miałam jedo "coś" przez
        dwa dni, -nie bolało za bardzo ani nie krwawiło. Zniknęło samo.
        Niedawno znowu cos mi tam wylazło, większego, bardziej czerwonego i trwało to
        przez chyba 4-5 dni. Trochę to czułam i znowu samo z siebie zniknęło...
        Zastanawiam się czy to był hemoroid?
        Dodam, że całkowicie zrezygnowałam z białego pieczywa i codziennie piję sok z
        marchwi. Poza tym staram się jeść chudo -jeśli to ma znaczenie.
      • kitka1980 Re: Hemoroidy - pomocy ! :( :( :( 22.04.06, 13:31
        Musisz jak najszybciej isc do lekarza, z krwawiacymi hemoroidami nie ma
        zartow!!!Musisz konieczne przejsc pelne badanie proktologiczne.
        Przy krwawieniu skuteczne bywają okłady z lodu w woreczku na odbycie albo
        kompresy gazowe z gęstą pastą w środku z roztartych owoców bzu. Ponadto można
        stosować ziołowe herbatki z czarnego bzu lub tarniny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka