Dodaj do ulubionych

Tydzień 41!!! a końca nie widać!!

22.04.06, 22:18
Witajciesmile W czwartek zakończyłam tydzień 40, HA!! leci 41 a u mnie nie widać
końca!! Powiedźcie mi w jakim terminie "po terminie" urodzilyście??
Pozdrawiam 41 tcsmile
Obserwuj wątek
    • zmonika1982 Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 22.04.06, 22:29
      Ja 9 dni po terminie.
      termin na 29.03.05,a ur. 7.04.05 myslalam ze zawsze bede w ciazy, ale zapewniam
      ze urodzisz
    • netmarta Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 22.04.06, 22:30
      jestem wlasnie 4 dni po terminie i nic nie zapowiada szybkiego zakonczenia; ale
      w poniedzialek mam wizyte, na ktorej bedzie ustalona data wywolania porodu,
      tutaj obecnie (usa) pozwalaja przenosic ciaze o tydzien.
    • benignusia Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 23.04.06, 10:15
      znazlazlam kogos kto przezywa to co ja...u mnie nic sie nie rusza.skurcz jeden
      na jakis czas,czesciej bóle brzucha,do tego maluch juz duzy i coraz bardziej
      boje sie porodu,i zwyczajnie boje sie o jego zdrowie...moga byc rózne
      komplikacje....nawet mysl o dziecku nie jest dla mnie realna...czekam na
      czwartek,wtedy mój gin zadecyduje co dalej...
      • agan10 Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 23.04.06, 10:25
        Ja urodziłam 10 dni po terminie.To były najdłuższe 10 dni w moim życiu.Co prawda
        od dnia terminu zgłaszałam się co drugi dzień(poniedziałek, środa, piątek) do
        szpitala na badania(KTG, ciśnienie) ale po każdym mnie odsyłali do domu.Jak
        byłam na badaniu w piątek, to lekarz po KTG kazał mi póść gdzieś tam, a ja nie
        zrozumiałam gzie i nie poszłam i jak weszłam na badanie ciśnienia, to on się na
        mnie wydarł, że nie poszłam tam.Ja się tym bardzo zdenerwowałam i się
        poryczałam.A w tym momencie pielęgniarka mierzyła mi ciśnienie i wyszło
        140/120.Wróciłam po tych badaniach cała roztrzęsiona do domu i poczułam pierwszy
        bolesny skurcz.I to był początek.Może ten stres u mnie zadziałał.
        • iwonagos Re: 16 dni po 23.04.06, 10:31
          Ja urodziłam 16 dni po terminie.Wcześniej próbowałam wszystkiego: chodzenia po
          schodach, sexu, ciepłych kąpieli i nic... Wywoływali mi poród oksytocyną (teraz
          nigdy nie zgodziłabym się na to. Umęczyłam się 15 godz i zrobili mi cc.
          • abea Sztuczne wywoływanie porodu 23.04.06, 11:57
            Własnie tego się obawiam, że jak nic się nei będzie dizało to dadzą oxy na
            odczepnego i tylko sztuczny ból zadadzą . Czy nikt z lekarzy nie wymyślił
            dlaczego te porody tak się opóźniają o czy ta oxy to jedyna metoda?
            • malami1001 Re: Sztuczne wywoływanie porodu 23.04.06, 15:44
              I ja również boję się tego samego, wrr!! Choć mój gin mnie pocieszył że nie
              jest za wywoływaniem porodu oxy. Mamy niedzielę iczekamy dalej.smile Ja osobiscie
              mam tylko nadzieje że na ten długi weekend będziemy już z małą Wiktorią w
              domkusmile
              Pozdrawiam Was serdecznie i życze powodzeniasmile
          • niesiaczek81 Re: 16 dni po 03.05.06, 22:08
            witaj w klubie , tak samo miałam z porodem córeczki tyleże nie 15 tylko 9 godz.
            ale to i tak był wtedy dla mnie koszmar, mówiłam wtedy że to pierwszy i ostatni
            raz, dziś jestem mamą dla dwójki brzdąców. Natalia '03 a Kamil '05. smile)) !!!!!!!
    • 1stkasia Re: Tydzień 41-42 01.05.06, 13:25
      Mi juz sie zaczal 42 tydz!!! Moja cierpliwośc siega ZENITU !!!! CZY KTOS JEST ZE
      MNA - To jest juz 8 dzień po terminie. Pozdrawaim wszsytkie mamuski oczekujace a
      szczególnie" przeterminowane" smile
    • simonkapl Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 01.05.06, 14:47
      Wywolywano mi porod w ostatnim dniu 42 tyg, ale nic z tego nie wyszlo.Po 19
      godzinach skurczy zrobiono mi cc.Pozdrawiam
      • valkiria_1980 Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 01.05.06, 17:07
        ja jestem 5ty dzien po terminie i maly tez sie zaparl i nie chce sie pokazac
        swiatu...
        • peggy1 Re: Tydzień 41!!! a końca nie widać!! 03.05.06, 23:24
          6 dni po terminie. Samo sie zaczelo. Ale czekanie to koszmar.
          Szybkich rozwiazan zycze smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka