magadan1 25.04.06, 12:27 Wczoraj pytałam koleżankę czy już po przyjęciu do szpitala lekarz często bada jak postępuje rozwarcie, a ona mi na to że bada mnie tylko położna i to palcem przez odbyt czy to prawda????no i że podobno boli??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:36 moze tak byc, ale mnie badano normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik-78 bzdura!! 25.04.06, 12:36 bzdura!!!!! bada się dopochwowo tylko i wyłącznie. Jak niby przez odbyt lek. miałby czuć czy szyjka się rozwiera??? Rodziłam i nikt nie badał mnie przez odbyt!!! Badali mnie średnio raz - 2 razy na godzinę, w zależności jak nasilały się skurcze. Bada przeważnie położna, ale lekarz też. Nie jest to przyjemne, zwłaszcza, jak lekarz czy położna trafi akurat na skurcz, ale da się wytrzymać... Czego się nie znosi dla maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: bzdura!! 25.04.06, 12:55 mnie badała tylko połozna tylko dwa razy ,bo tak sie szybko ujscie rozwarło i mały wychodził,ale przez pochwe,przeciez bada rozwarcie jak postepuje,wiec jak przez odbyt ma to wyczuc? nierozumiem? i nie słyszałam o takich praktykach... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:49 A co ona dziewicą jest że ją badaja przez odbyt ) Przecież przez odbyt bada sie tylko dziewice. Jeśli to prawda co mówiła koleżanka to jest to bardzo dziwne , nbigdy sie z czymś takim nie spotkałam by ciężarną badać przez odbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:50 Nie tylko dziewice. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:58 kaja5 napisała: > A co ona dziewicą jest że ją badaja przez odbyt ) > Przecież przez odbyt bada sie tylko dziewice. > Jeśli to prawda co mówiła koleżanka to jest to bardzo dziwne , nbigdy sie z > czymś takim nie spotkałam by ciężarną badać przez odbyt. nie tylko dziewice tak sie bada,kazdy lekarz powinien badac przez pochwe i przez odbyt(oczywiscie nie chodzi mi o poród)ale bardzo mało lekarzy to praktykuje Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:49 No, owszem, czasem tak się bada, to nic specjalnie dziwnego. Ale w szpitalu, w którym rodziłam, nie ma takiej praktyki. Zresztą to pewnie zależy od sytuacji oraz od badającego. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:51 Tylko raz w zyciu bylam tak badana , az podskoczylam z bolu. Ale to bylo na onkologi gdzie bylam z podejzeniem raka, wiec trzeba bylo sprawdzic czy nie ma guzow w odbycie. Jestem w ciazy i mam nadzieje ze podczas porodu nikt mnie tam nie dotknie bo nie recze za swoje nogi ))Odruch kopniecia bedzie bezwarunkowy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 12:55 Nie martw się na zapas, to chyba nie jest często stosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 13:07 Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
idealni Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 13:17 w naszym szpitalu byla jedna polozna, ktora w taki sposob badala i niestety trafilam na nia na porodowce, koooszmar Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 13:24 Hej, dziewczyny bez przesady.Badanie jak badanie,owszem może nie jest przyjemne, ale nie przesadzajmy ,że tak boli.Byłam wielokrotnie tak badana(hemoroidy)i jakoś tego nie przeżywałam.Do tej pory o wiele bardziej przeżywam szycie krocza po porodzie niż te badania. Pozdrawiam Kamila Oto mój synek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=40678126&a=40762199 Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw10 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 25.04.06, 23:37 a może z lewatywą jej się pomyliło...? heh Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: badanie ginekologiczne przez odbyt??? 26.04.06, 01:11 No właśnie, to samo mi przyszło do głowy. Może to nie było badanie, tylko po prostu założenie lewatywy? Odpowiedz Link Zgłoś