Dodaj do ulubionych

swędzenie nóg

01.05.06, 21:09
witam
jak w temacie, strasznie swędzą mnie nogi, nie wiem czy to, że skóra jest
sucha czy jest tego jakiś inny powód?!
może któraś z Was miała coś takiego
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • danas74 Re: swędzenie nóg 01.05.06, 21:16
      Oj, tak. Ja miałam coś takiego. W poprzedniej ciąży przez całe 9 miesięcy
      swędziały mnie nogi. Okropnie. Oczywiście się drapałam, bo trudno było się nie
      drapać. Po krótkim czasie, w miejscu, które podrapałam wychodziły duże wylewy
      podskórne. Wyglądało to nieciekawie. Zbadaj sobie cukier w moczu, bo ja miałam
      przez całą ciążę podniesiony. Gdzieś wyczytałam, że mogą to być objawy cukrzycy
      ciążowej, ale wszystko dobrze się skończyło. Po porodzie swędzenie ustało, jak
      ręką odjął. Pozdrawiam smile))
    • mathiola Re: swędzenie nóg 01.05.06, 21:45
      Jesli skora na calych nogach, to moze byc z przesuszenia - ja musze natluszczac
      sie cala, bo bym sie zadrapala na smierc smile
      A jesli podeszwy stop + podeszwy dloni, to moze byc objaw cholestazy,
      paskudztwo, tez mozna sie zadrapac na smierc.
      Albo z innej beczki jeszcze - moze grzybica??
    • nikusia79 Re: swędzenie nóg 01.05.06, 22:11
      Mnie w ciąży swedzialy nogi i ręce. Pomógł mi magnez. Brałam magnum B6.
    • kerun Re: swędzenie nóg 01.05.06, 22:23
      wielkie dzięki dziewczyny,
      na szczęście nie swędzą mnie "podeszwy"
      czyli zostaje mi się smarować i już - uff
      najgorzej jest z plecami - męża nie ma już 3 tydzień - a plecy swędzą jak ...
      a po kąpieli to prawdziwy koszmar - chyba poproszę sąsiada smile)
      pozdrawiam
      • fiamma75 Re: swędzenie nóg 02.05.06, 09:28
        Masz to samo, co ja - nadwrażliwość skóry - paradoksalnie woda pogarsza stan.
        Nie kąp się codziennie, bo się zadrapiesz - spróbuj co 2 dzień, do kąpieli
        dodawaj Balneum Herbal Plus (zamiast mydła, w ogóle zrezygnuj z mydeł), a
        swędzące miejsca możesz smarować emulsją Sarnol (bez recepty). Poza tym pomaga
        też noszenie bezuciskowych skarpet.
      • demarta Re: swędzenie nóg 02.05.06, 12:08
        kurcze, mam to samo, ale usilnie próbuję dociec przyczyny i nie umiem jej
        znaleźć...... mnie najbardziej swędzą piersi, potem brzuch, zaczynają dochodzić
        pachwiny, ramiona.... w miejscu gdzie się wydrapię (a nie zawsze mogę się od
        drapania powstrzymać) robią mi się ohydne czerwone plamy z których złazi skóra,
        fuj, fuj, gin przepisał mi zyrtec, ale narazie nie biorę, bo co mi to da? ale
        ostatnio mam manie grzybicy w głowie, tylko skąd grzybek na piersiach????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka