Dodaj do ulubionych

pierwsze dni...

03.05.06, 10:38
Witajcie!Mam pytanie o to kiedy najwczesniej mozna rozpoznac ciaze. Moze
niektore z Was wiedzialy to juz zaraz po zaplodnieniu. Po czym poznalyscie?
Wiem,ze najlepiej zrobic test,ale z tym trzeba poczekac kilka dni (kiedy
jednak najwczesniej?), czy sa moze "znaki" przemawiajace za tym,ze
prawdopodobnie doszlo do zaplodnienia?
Dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: pierwsze dni... 03.05.06, 10:46
      poznalam po zawrotach glowy. bylam po terminie miesiaczki. zrobilam test, byla
      blada krecha.
    • anais_de_loin wiec.. 03.05.06, 10:47
      ja tez za 3 dni powinnam miec @ i chcialabym nie dostac...

staram sie kilka miesiecy wiec z objawow o ktorych pisza dziewczyny to:
      bolace piersi jeszcze tez data miesiaczki
      uczucie ciagniecia i bolu jak na okres
      duzo bialego sluzu
      podwyzszona temp w stosunku do normalnej
      sennosc i zmeczenie
      takie objawy zawsze pojawiaja sie najczesciej w postach ale sa dziewczyny ze mialy np tylko jeden z
      nich takze ne ma reguly
      • maretina Re: wiec.. 03.05.06, 10:52
        wszystko co opisujesz moze byc objawem ciazy, ale tez moze sugerowac nadchodzac
        miesiaczke. poczekaj. nie szukaj na sile objawow, jak kobieta chce byc w ciazy
        to na sile wszystkie znajdzie. ciaza sie pojawi z zaskoczenia. zobaczysz.
        • agan10 Re: wiec.. 03.05.06, 11:01
          ja starałam się wiele miesięcy.Często @ mi się spóźniała o 4-5 dni i wtedy
          byłam już pełna nadziei, jednak test pozbawiał mnie tej nadziei.
          Ostatnim razem było tak, że @ znowu się spóźniała, ale poczekalam chyba 4
          dni.Bez specjalnej nadziei poszłam w końcu po test i ujrzałam upragnione dwie
          kreseczki.Objawów specjalnych tuż po zapłodnieniu nie mialam. Może faktycznie w
          dniu spodziewanej @ jakoś tak dziwnie mnie pobolewało podbrzusze.Postaraj się
          wytrzymać do dnia spodziewanej @.Wcześniejsze robienie testu może nie być
          miarodajne.Cierpliwości i powodzenia.
        • anais_de_loin Re: wiec.. 03.05.06, 11:03
          ja wymienilam objawy o ktorych pisaly inne dziewczyny ktore zaszly w ciaze, ja niestety nie ma zadnego z
          tych objawow procz zmeczenia i bolu brzucha ktory moze zwiastowac tylko @...nie mam zludzen, tylko
          mala iskierke nadziei ze moze jednak juz niedlugo..
    • kasiaka77 Re: pierwsze dni... 03.05.06, 11:31
      Wiem,ze najlepiej poczekac na @ i niesugerowac sie jakimikolwiek symptomami,
      ale jestem bardzo niecierpliwa i chce juz wiedziec!Tak bardzo chce dzidzie!
      Poczekam jednak te kilka dni i zobaczymy. Mam nadzieje,ze dzidzia juz sie
      zadomowila w moim brzuszku. Zycze Wam wszystkiego dobrego!
    • acz3 Re: pierwsze dni... 03.05.06, 19:47
      hej! u mnie to bylo szybko, jeszcze przed data miesiaczki czulam ze jestem w
      ciazy (robilam test i wyszlo mi ze nie!!!) a to dlatego ze: byłam strasznie
      głodna przeokropnie powiem nawet!, mdliło mnie bardzo a pozatym miałam okropne
      bóle pleców!, a juz po terminie miesiaczki(jakies 2 tyg) zrobilam test i wyszlo
      ze bede mamą!
    • goche Re: pierwsze dni... 03.05.06, 19:59
      Ja w pierwszej ciąży miałam tylko super dobre samopoczucie aż do ok 3 tyg po
      terminie miesiączki. POtem zaczęły sie mdłości. A teraz jestem w 7 tygodniu i
      nie mam kompletnie żadnych objawów- NIC a NIC, poza kreską na teście i wysokim
      poziomem HCG we krwi smile U mnie test wyszedł pozytywny już 8 dnia po owulacji.
      Także chyba zupełnie nie ma reguły. Życzę powodzenia!
    • mentafolia Re: pierwsze dni... 03.05.06, 21:06
      Mnie od drugiego dnia ciąży kłuły piersi.Nawet zartowałam,że mam chyba ciążę
      urojoną bo do głowy mi nie przyszło,że to moze byc ciąża.No ale jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka