Dodaj do ulubionych

pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka

04.05.06, 08:23
ile moge czekać? mojej dzidzi wogóle nie widać to przełom 6/7 tygodnia , za
tydzień lekarz kazał mi się zgłosić do szpitala na łyżeczkowanie , boże ja
zwariuje robiłam 2 usg i ciągle nic... o co tu chodzi ??? pocieszcie mnie choć
troszkę
Obserwuj wątek
    • nikasob Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 08:39
      W szpitalu powinni ci zrobić przyrost beta HCG i przynajmniej jeszcze jedno
      USG. Te badania wszystko wyjaśnią. Na zapas nie ma się co martwić.
      • jagoda_271 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 08:46
        a co najgorsze to że mam wszystkie objawy, bolą okropnie piersi , wymioty,
        macica powiększona jak w połowie drugiego mc wydzielina prawidłowa pęcherzyk
        kształt prawidłowy nawet z jakąś otoczką wymiar troszkę mniejszy od normalnego -
        to niepokojące tylko dzidzi nie widac ech, nie mam już łez
        • bastet7 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 08:54
          Bardzo prawdopodobne, że tak jak pisały wczxesniej dziewczyny, ciąża jest
          młodsza. Wiesz kiedy miałaś owulację?
          Na kolejym badaniu USG (czyli pewnie w szpitalu) się okaże jak to jest.
          Trzymamy kciuki.
    • dosh Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 08:43
      nie martw się. ciąża moze byc młodsza niż obliczenia od OM. było juz wiele
      przypadków, że echo pojawiało się później. wiem, że cieżko - ale spróbuj się
      wyciszyc...
      • kasiak37 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 10:20
        jagoda nie martw sie,moze wszystko sie wyjasni.byc moze jest tak ze ciaza jest
        mlodsza niz wynika z terminu ostatniej miesiaczki.jest tutaj na forum
        dziewczyna,ktora ostatnia miesiaczke miala jak ja a ciaze mlodsza o 2
        tygodnie.to sporo,szczegolnie jak oglada sie je na usg zakladajac ze maja 6
        tygodni-wtedy jedna widac a drugiej wcale.trzymaj sie i glowa do gory.
    • maretina Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 10:24
      dziwi mnie zachowanie lekarza,bo t, ze Ty poszlas za wczesnie na usg moge
      zrozumiec, ale, ze lekarz gada olyzeczkowaniu na po skonczeniu 6 tygodnia? s z
      o k.
      • balbusiaba Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 10:30
        jagodo czy ty robiłaś badanie poziomu bHCG?
    • ziutka23 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 10:31
      witaj!
      ja bylam w podobnej sytuacji. plamilam, wiec stawilam sie na izbe przyjec
      jednego ze szpitali. zrobili mi usg, pecherzyk byl, ale bicia serduszka nie
      stwierdzili, wiec kazali po weekendzie zglosic sie na lyzeczkowanie. cale
      szczescie, gdy sie stawilam, zdecydowali o zrobieniu kolejnego usg. ukazal sie
      maly czlowieczeksmile to byl juz 8 tc. teraz juz rozumiem, czemu moglo nie byc az
      tak widoczne serce. moj maly jest po prostu 3 tyg "do tylu" od dnia OM. co ja
      sie nerwow najadlam. teraz jestem na poczatku 34 tcsmile
      pozdrawiam i glowa do gory. bedzie dobrze!
      • jagoda_271 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 11:07
        bety nie robiłam a tak apropo chyba sie zastrzelę chodze do najlepszego gina w
        mieście za wizyte bierze 100 a z cytologią wziął 150 kosmiczne ceny ech ...
        miałam 2 usg i powiedział ze można już to zrobić ale ja na własne zyczenie
        chciałam poczekać jeszcze tydzień , mam nadzieję ze Bóg nade mną czuwa i będzie ok
    • olera24 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 04.05.06, 11:42
      mam nadzieję , że wszystko będzie ok i trzymam kciuki. byłam w podobnej
      sytuacji, wszystko wskazywało na regularna ciążę, niestety u mnie pęchcerzyk był
      pusty i w końcu dostałam plamienia, leżałam w szpitalu dostawalam środki na
      pdtrzymanie ciąży, nie udało sięsad ale powiem Ci jedno, fakt, że żaden z lekarzy
      który mnie badali nie stwierdził akcji serduszka, bardzo mi pomógł, bo to
      lepiej, niżbym miała poronic dzidzie, tak sobie to wtedy tłumaczyłam, choć i tak
      płakałam bardzo.
      Dziś wiem, że tak miało być, a obecnie jestem w 25 tygodniu ciąży, i zaszłam
      natychmiast w kolejnym cyklu po pierwszej miesiączce po poronieniu. Podobno to
      nie najlepiej i trzeba czekac conajmniej 3 cykle,tymczasem rosnie nam piękna
      zdrowa córasmile ale to świadczy tylko o tym że z dzidziusiami to jak na loterii,
      nigdy nic do końca nie wiadomo i mi sie wydaje, że Tobie sie udasmile pozdrawiam
      ciepłosmile
      • bura2 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 06.05.06, 12:09
        olera24 a jak ci wychodzily testy ciazowe? pozytywne? bo moja miesiaczka
        zawsze bardzo regularna(zegarek mozna bylo nastawiac) spoznia sie juz 2
        tygodnie a testy wychodzily najpierw delikatne pozytywne a teraz negatywne.
        dodam ze staramy sie o dzidziusia jak szaleni. nie wiem co mam o tym myslec a
        do ginekologa nie mam tu dostepusad
        po jakim czasie dostalas plamienie?
        dziekuje ci bardzo za odpowiedz
    • jaga98 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 06.05.06, 10:05
      Narazie się nie martw, w tym terminie u mnie też nic nie było widać, dopiero
      około 8 tygodnia pojawiło się bijące serduszko (a teraz 7 miesiąc!!). Ponoć to
      się często zdarza.
    • azzure1 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 06.05.06, 15:44
      Dziwny ten twój lekarz - chce Ci robić łyżeczkowanie tylko na podstawie usg? U
      mnie też tak było, po pierwszym usg, które wykazało zbyt mały zarodek, przez
      tydzień miałam robione beta-hcg co drugi dzień, potem kolejne usg, niestety u
      mnie sie nie udało, ale łyżeczkowanie miałam dopiero w 10 tc., po 5 kolejnych
      testach krwi i 3 usg. Na razie się nie martw, bo Twoje maleństwo może wcale
      jeszcze nie mieć tego wyliczonego wieku, a poza tym zmień lekarza!
      • chmurek78 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 06.05.06, 18:49
        Witam.Tez mam pusty pęcherzyk ciążowy. Wizytę miałam miec 11.05,ale z powodu kosultacji ginekolog-dentysta poszłam dziś. Ostatnia miesiączka była 24.03,na usg widać pusty pęcherzyk ciążowy i zamiast 6tyg, gin mowi,ze 5 tc.oprócz tego dowiedziałam się też,że na prawym jajniku mam sporą torbiel,oprócz tego wyrzyna mi się ząb mądrości-ból niesamowity.Mam za sobą dwa poronienia. Jakos nie potrafię mieć nadzieji,że będzie ok.Za tydzień mam wizytę i mam nadzieję,że wszystko sie wyjaśni.Pozdrawiam ciepło.I
        • jagoda_271 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 08:30
          hej chmurek ja jestem w podobnej sytuacji, wizyte mam na 10.05 ale licząc od
          ostatniej miesiączki to bedzie 8 tydzień lekarz powiedział że jak w środe nic
          nie wyjdzie to w czwartek na zabieg , trochę zwariowałam bo przez 1 tydzień
          maiłam @ i po co on to liczy wg mnie to 7 tydzień i ja może bym poczekała
          troszke sama nie wiem ostatnia @ 3.11 boże co ja mam robic
          • radowinkaala Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 08:45
            jagoda_271 napisała:

> troszke sama nie wiem ostatnia @ 3.11 boże co ja mam robic

Iść do innego (!!) gina!
    • radowinkaala Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 08:44
      U nas serducho ujawniło się w 9tc. W 7 tyg. jeszcze nic nie było widać -
      kolejne 2 tyg. oczekiwania były koszmarne, ale potem już biło wyraźnie. Mam
      nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie i zanim lekarz Cię potraktuje
      łyżeczkowaniem sprawdzi czy serducho nie daje znać o sobie.
      Życzę powodzenia!
      • jagoda_271 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 10:02
        ojejku cała się trzęse ale dziękuje dało mi to troszeczkę nadzieii
        a wogóle to byłam u jednego 2 tyg temu - państwowo to kazał przyjść teraz czyli
        na jutro mam wizytę
        a prywatnie byłam w środę 3 maja i to własnie on powiedział ze jak za tydzień
        się zarodek nie pojawi to trzeba zabieg przeprowadzic ech cała jestem w strzępach
        • chmurek78 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 12:13
          Ja też nadal czekam i nie potrafie nastawić się pozytywnie.Pozdrawiam
        • radowinkaala Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 13:16
          Echhhhhhhhh - pamiętam ja ja się trzęsłam przed badaniem w 9 tc. Gin nie umiał
          mi zrobić usg, bo ja się nie umiałam opanować. Mam nadzieję, że jednak
          serduszko się pojawi i będziesz mogła się cieszyć tą ciążą!
          Pozdrawiam i z całego serca życzę pozytywnego zakończenia tej wątpliwej sprawy!!
          • jagoda_271 Re: pęcherzyk ciążowy bez echa zarodka 08.05.06, 13:39
            do jutra 17.45 zwariuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka