Dodaj do ulubionych

BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

10.05.06, 14:38
Od soboty mam zastój w prawej nerce,strasznie cierpie...do tego zle wyniki
moczu,stan zapalny i to dosc duzy.Dostalam Urosept i Furagine ale jak narazie
nie jest lepiej.Strasznie cierpie,ból jest nie do wytrzymaina.Czy któras z
Was tez to ma albo miala.Podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami.Czekam
Obserwuj wątek
    • the_dune Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.06, 14:43
      Jesteś w kontakcie ze swoim lekarzem prowadzącym??? Jeśli nie - może warto
      podjechać na izbę przyjęć do jakiegoś szpitala z rozsądną Patologią Ciąży (skąd
      jesteś? Jeśli z W-wy, to jedź np. na Karową), wiec, że czasem jedynie w
      warunkach szpitalnych udaje sie ulżyć w przypadku zastojów w nerkach, nie ma co
      bagatelizować, zwłaszcza jeśli tak źle się czujesz... Acha, dobrze jest
      zadzwonić na izbę przyjęć i upewnić się, czy jest sens, żebyś przyjeżdżała -
      choć chyba jest sad
      Trzymaj się ciepło smile
    • kasiak37 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.06, 14:44
      oj biedna Ty...nie mialam nigdy nic z nerkami ale moze nospa pomoze choc troche
      albo dozwolone w ciazy przeciwbolowe?moj kumpel ma problemy z nerkami i tez
      czasami chodzi po scianach i jemu pomagaja cieple dlugie kapiele w wannie.
    • zzzytkaaa do luli 10.05.06, 14:50
      To prawdopodobnie kamyczki lub piasek....Tez to niedawno przechodziłam,
      płakałam z bólu. pokechałam do szpitala, bo bolało mnie glownie z prawej str w
      dole, ale ból przenosil sie i na placy i na udo. myslałam, ze to wyrostek, a
      to....kamyczki.
      Dostałam furaginę, wit C i nospę. Trzeba pic ok.3l płynów, w tym 0,5l piwka
      (!!!), około 2:30 w nocy 0,5l wody, aaa przed piwkiem tez trzeba sie wody napic.
      Jesli to kamienie, to dobra jest woda JAN z Krynicy.
      Trzymaj sie...
      Moj bol trwal 2 tyg oczywiscie z pewnymi przerwami, ale pojawial sie codziennie.
      • kasiak37 Re: do luli 10.05.06, 15:06
        wszelkie kwasne rzeczy wiec i wit c to dopiero poteguja bol...
        • lulaa111 Nerka 10.05.06, 18:43
          Dziewczyny czy któraś z Was miala zastój w nerce??
    • ancia78 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.06, 19:17
      Moim zdaniem jezeli nie pomaga Ci terapia ginekologów powinnas pojechac na izbę
      przyjeć do jakiegoś szpitala w którym jest oddział urologiczny i poprosić o
      konsultację specjalisty od tego problemu-czyli właśnie urologa.Czesam przy
      zastoju moczu w nerce nie wystarcza leki ale o tym musi zdecydować specjalista.
    • myszzz Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 11.05.06, 10:09
      znajoma z ktora lezalam w klinice miala ten sam problem co ty. Do konca ciazy
      miala wtedy okolo 2 miesiecy, wiec zdecydowali o "podwiazaniu nerki" (fizycznie
      miala w ciele jakas rurke, ktora wyjeli przed samym porodem)
    • ania9943 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 11.05.06, 11:10
      powinnaś koniecznie zglosic sie na izbe przyjec!!!
    • lulaa111 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 11.05.06, 11:32
      Bylam u lekarza,kazal mi brac leki,podobno tak musi byc,chcial mnie polozyc do
      szpitala ale powiedzialam ze leki sobie sama wykupie i bede brala w
      domku.Zgodzil sie,wiec chyba nie ma potrzeby pojscia do szpitala,tam tylko
      dostawalabym pyralgine ktora i tak mnie uczula i mam po niej klopoty z sercem
      (czestoskurcz).Ból jest czasami nieznosny,dzis w nocy prawie wogole nie
      spalam,zastanawiam sie czy to dlugo potrwa,czy ten zastoj moge miec od stanu
      zapalnego w moczu,czy tez jest to ucisk mechaniczny.....szczerze mówiąc boje
      sie polozyc u nas w szpitalu|(Żyrardów)...poki co biore leki w domu i cierpie
      przez tą przekletą nereczke.Dodam ze na ból pomaga mi masowanie.Dziwne,co??
      • lulaa111 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 12.05.06, 18:45
        Przypominam o sobie...nadal bez zmian....ani lepiej ani gorzej,Jutro powtorze
        badanie moczu(prywatnie) czy jest juz lepiej,usg tez zrobie prywatnie...ach te
        przeklete miasto...zadnej pomocy.Dziewczyny ktore maja lub mialy zastój
        odezwijcie sie!!!!!!!!!!
    • ancia78 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 12.05.06, 18:57
      Lula byłaś u specjalisty urologa?Zrobił Ci USG?Co w ogóle jest przyczyną tego
      zastoju?Piasek,kamyk,zwezenie podmiedniczkowe?Jakie badania robiłaś?
      • lulaa111 Re: BłAGAM o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! 12.05.06, 19:48
        Mialam robione usg i badanie moczu.Mam zastoj w prawej nerce to wyszlo z usg i
        stan zapalny z badania moczu.Dostalam furagine i urosept,dodatkowo biore Nospe
        i apap.BÓL przechodzi mi najszybciej po masazu ale rozgrzewanie nerki nie
        pomaga...Jutro ide powtorzyc badanie moczu,ale mimo wszystko boje sie ze ten
        stan pozostanie do konca ciazy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka