Dodaj do ulubionych

hemoroidy:(

13.05.06, 14:28
wlansie sie pojawily do lekarza ide za 2 tygodnie narazie stosuje jakies masci
niestety jecsez doszlo do teo krwawienie
jak wy sobie radzicie z ta przypadloscia
Obserwuj wątek
    • zu2ka Re: hemoroidy:( 13.05.06, 14:46
      Niestety, to jest "nasza" przypadłość... Możesz sobie kupić np. maść i czopki
      Posterisan, Preparation H - bez recepty i bezpieczne dla kobiet w ciąży. Nie
      pocieszę Cię jeśli powiem, że to będzie się ciągło do końca ciąży, nie mówiąc
      już co się będzie działo po porodzie. Ale podobno po ciąży wszysto ładnie się
      powinno się zagoić - z tym, ze nie na pewno.
      • komyszka Re: hemoroidy:( 13.05.06, 15:19
        polecam Hemorectal- czopki. jak dla mnie natyhmiastowa ulga, dodatkowo pieknie
        zaleczyłam nimi hemoroidy.
    • dziwna8 Re: hemoroidy:( 13.05.06, 15:31
      Witam, ja miałam problemy z hemoroidami dopiero po porodzie i nieżle dały mi
      się one we znaki. Było krwawienie a każda większa sprawa w ubikacji bardzo
      bolała. Ale udało mi się samej wyleczyć, smarowałam maścią na hemoroidy - nie
      pamiętam nazwy niestety, aptekarka mi poleciła. Trochę trwało ale przeszło.
      Powodzenia!
    • ania-1980_1980 Re: hemoroidy:( 13.05.06, 15:59
      mialam w trzecim trymestrze wyszly po porozie bylo jeszcze gorzej bolalo jak
      niewiem schowaly sie po okolo 2 m-cach od porodu stosowalam masc i czopki
      • zuzka78 Re: hemoroidy:( 13.05.06, 19:09
        Ja mam hemoroidy zewnętrzne, choć jestem dopiero w 9 tc. Wczoraj mój ginekolog
        odprowadził je do środka, ale nietety już wypadły z powrotem. Przepisał mi
        phlebodię do łykania i posterisan H (zarówno phlebodia jak i detralex są na
        receptę; można je stosować w ciąży - tak powiedział ginekolog, choć
        ulotka "twierdzi" inaczej na zasadzie asekuracji), stosuję ciepłe okłady z kory
        dębu, maść lignocainum i aesculan. Czopki w moim przypadku pogarszały sytuację,
        dodatkowo podrażniały (stosowałam procto-glivenol). Nie lekceważ tego, bo może
        powstać, tak jak u mnie, zakrzepica. W piątek miałam mieć zabieg usunięcia
        hemoroidów w znieczuleniu miejscowym, ale ostatecznie proktolodzy doszli do
        wniosku, że ciężarnej nie ruszają. Hemoroidy trudno wyleczyć, zwłaszcza jeśli
        wypadły na zewnątrz, no i lubią powracać. Dobrze by było, gdyby obejrzał cię
        proktolog i zastosował odpowiednie do Twojego stanu leczenie. Pozdrawiam i
        życzę szybkiej poprawy samopoczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka