Dodaj do ulubionych

Ratunku...

18.05.06, 09:58
Nie wiem co się dzieje, bo brałam tabletki antykoncepcyjne i zrobiłam przerwę
7 dniową, w której powinnam dostac okres, nie dostałam. zrobiłam test ciążowy
- wyszedł negatywnie. Nie wiem co mysleć....
Obserwuj wątek
    • mari.tamini Re: Ratunku... 18.05.06, 10:06
      brzy barniu tabletek antykoncepcyjnych okres może być skąby, a nawet śladowy.
      Ja jak brałam tabletki to w trakcie 7 dniowej przerwy krwawienie pojawiało się
      dopiero na 3 lub 4 dzień, z czasem to się zmieniło i krwawienie pojawiało się
      na drugi dzień po zakończeniu opakowania. Ale krwawienie miałam raczej skąpe,
      tylko w pierwszy dzień było intensywne, na drugi dużo mniej, na trzeci
      zakładałam zwykłe wkładki zamiast tamponów i podpasek, bo tylko brudziło.
      • mm1118 Re: Ratunku... 18.05.06, 10:13
        Do tej pory zawsze krwawiłam w czwartym dniu, a teraz nic ...tylko stres.
    • buzka5 Re: Ratunku... 18.05.06, 10:16
      W takiej sytuacji musisz wykluczyć ciąże.Test nie wystarczy bo może przekłamać
      wynik.W żadnym wypadku nie bierz kolejnego opakowania dopóki się nie upewnisz
      że to nie ciąża,,,,,A wiadomo że tabletki jej nie wykluczają na
      100%.Pozdrawiam.
    • mari.tamini Re: Ratunku... 18.05.06, 10:33
      ale brak okresu może wynikać też ze stresu, lub dużej utraty masy ciała,
      wyczerpania, gorączki... Podczas brania tabletek może nie być krwawienia w 7
      dniowej przerwie. Raczej małoprawdopodobne (wg mnie) żebyś biorąc regularnie
      tabletki zaszla w ciążę. Bywa, że tabletki są za słabe i potrzebne są tabletki
      o większej ilości hormonów, ale wtedy zazwyczaj krwawienie pojawia się przed
      zakończeniem opakowania. Ja miałam tak przy harmonecie i nic sobie nie robiłam.
      Idź do lekarza po skierowanie na wykluczenie ciąży. Lekarz cię uspokoi.
      • mm1118 Re: Ratunku... 18.05.06, 10:38
        Rzeczywisci tabletki brałam regularnie "Mercilon".Dzięki, dzis wybiore sie do
        lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka