Dodaj do ulubionych

szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta

29.05.06, 18:33
a wręcz "ziejąca" jak to powiedział lekarz.... a to dopiero 34t3d....mam
leżeć, leżeć, leżeć.
prosżę, pocieszcie że dotrwamy do przymajmniej 37 tygodnia!!!
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 29.05.06, 18:42
      Dotrwasz, tylko cierpliwie leż!Trzymam kciuki!
    • sarna73 Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 29.05.06, 18:43
      moja bliska kolezanka urodzila w 35, synek ma tereaz 4 latka jest zdrowy jak
      byk !! nie martw sie na zapas !!!
    • neonatus51 Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 29.05.06, 18:44
      Spokojnie!U mnie też było zagrożenie,a teraz jestem 5 dni po terminie...i nic!
      Dacie radęsmile
      Pozdrawiam
    • meg241 Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 29.05.06, 22:19
      Ja w pierwszej ciazy w 24 tygodniu miałam rozwarcie na 2,5 cm i uwypuklony
      pecherz płodowy. Lezałam do konca, ale tak uczciwie lezałam i urodziłam w 39
      tygodniu. Ty tez dotrwasz, trzymam kciuki.

Magda
      • mariolka55 Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 30.05.06, 11:07
        Elieczkosmile a ja miałam do ciebie pisac zawracac ci głowe usg 3D....
        Dotrwacie,nie martw sie! to juz!!!34 tc i 3 dni a nie dopiero,juz w 36 tc jak
        sie dziecko urodzi to czesto juz nie wymaga inkubatorka,takze bedzie dobrze,lez
        cały czas,moja kuzynka od piatego miesiaca miała rozwarcie na dwa palce i nawet
        nie lezała cały czas tylko chodziła (swoja droga wariatka) ale doczekała równo
        do terminu!!! a jaki miała za to ekspresowy poródsmile)))))5 skurczy i dziecko
        wyskoczyłosmile
        • elieka Mariolka, 31.05.06, 16:01
          pisz śmiało wink Raz na dzień robię sobie przerwę w leżeniu i sprawdzam maile i
          tutaj lukam jednym okiem, więc chetnie odpowiem smile
          • mariolka55 Re: Mariolka, 31.05.06, 18:53
            o to wszystko gra,to super,bo sie martwiłam ze nie piszesz,byle tak dalej lez i
            nie martw sie bo to i tak duza ciaza juz ,wiec niedługosmilezobaczysz ze bedziesz
            jeszcze przeterminowanasmile
            • mariolka55 Re: Mariolka, 31.05.06, 19:18
              bo chodzi mi jak to jest z tymi cenami u Wiechcia,bo ja dzwoniłam i mi
              powiedzieli od 240-280 zł +10 zł za płytke,jak dlugie jest nagranie na tej
              płytce? i czy masz oprócz płytki jakies zdjecia? bede wdzieczna jak skrobniesz
              cos w skróciesmile i trzymaj sie i lez,bo po porodzie juz nie bedzie takiej
              labysmile))
              • elieka Mariolka, 01.06.06, 08:00
                ja za badanie zapłaciłam 250 ( w tym cena płytki), 280 to chyba jak robi jakies
                dodatkowe testy genetyczne, ale tym sie nie przejmuj bo to chyba musiałabyć
                mieć jakieś podstawy ku temu a sądzę ze tak nie jest smile
                Tak jak pisałam wcześniej, dostajesz płytkę z nagraniem całego badania + kilka
                fotek smile Śliicznych fotek smile. No i oczywiście pełen, bardzo dokładny opis
                badania z wykresami przepływów.
                Powodzenia i daj znać jak już będziesz po wink
                • mariolka55 Re: elieka 01.06.06, 08:58
                  dziekuje i dam znac napewnosmile ale to dopiero za jakies dwa tyg. no masz racje
                  280 to usg genetyczne-znalazłam ich cennik,sorki ze cie tak wypytuje,bo
                  zapomniałam jak to jest z tym nagraniem na płytke i fotkamismile a wiesz jakby nie
                  było to ceny maja niemałe i chciałam wszystko wiedziecsmile

Trzymam za ciebie kciuki mocno i odzywaj sie co jakis czassmilea jak juz bedziesz
                  po porodzie kiedys tam...to cie bede znów gnebic o połoznasmile)))
    • gosieja1 Re: szyjka skrócona o ponad 70% i rozwarta 31.05.06, 08:59
      nic sie nie martw, tylko leż. Ja miałam rozwarcie jeszcze wcześniej, leżałam, a
      potem okazało się , że mam cholestazę, wywoływali mi poród (bo dziecko mogło
      być niedotlenione) i nic. Męczyli się z tym wywoływaniem chyba z tydzień, potem
      przecieli pęcherz i po krzyku. poród za to expresowy. Leż kochana, leż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka