agunia0716 30.05.06, 10:10 zamiast przybierac na wadze ja chudne,mimo tego dziecko rozwija sie dobrze,nawet ma wieksza troszke wage czy ktoras z was miala podobnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 10:15 nma poczatku. w 19 tc przytylam pierwszy raz. niecaly kilogram. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 10:15 Moja siostra tak miała. Dzidziuś urodził się zdrowy, dziś Mikołaj ma prawie 10 lat i zdrowo pyskuje Odpowiedz Link Zgłoś
e-rnama Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 10:17 W pierwszym trymestrze można schudnąć nawet kilka kg. Szczególnie jeśli są problemy z nudnosciami, wymiotami, brakiem apetytu. Poza tym każda kobieta jest inna - znam przypadek, że przytyła w ciągu całej ciąży 5 kg, z czego dziecko ważyło 4. Czyli w rzeczywistości schudła. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 11:15 tez na poczatku chudlam. Ale w 10 miesiacu ciazy mialam juz dodatkowych 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
barbud Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 13:39 ja jestemw jedenastym tygodniu i narazie mam - 5 kilo z powodu wymiotów. Teraz ważę 50 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_sz77 Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 13:44 ja schudłam 3 kg. Wszystkie spodnie mi z tyłka spadały. Pierwszy kilogram na + był około 15 tc. Poza tym wszystko ok. z dzieckiem, choc nabawilam sie sporej anemi. Do końca przybrałam 12 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
ainna79 Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 13:49 ja w pierwszym trymestrze zjechałam przeszło 3kg na wadze...nie wymiotowałam ale miałam silne mdłości i totalny brak apetytu. Obecnie jestem w 37/38tc i mam 15kilo na plusie. Wiec sienie martw, grunt, żę maluda sie rozwija prawidłowo. Poprostu nie dość, że sie nei ma na początku apetytu i wymiotuje to jeszce maluda ciągnie z organizmu matki. Bedzie dobrze zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 23:19 Ja chudlam, choc nigdy nie wymiotowalam.Idac do porodu wazylam 1,5 kg MNIEJ niz przed ciaza. Dziecko urodzilo sie zdrowe, 5 dni przed terminem, ja mialam takie wyniki, ze sie polozne dziwnie patrzyly, czy przypadkiem nie oszukuje i za duzo witamin nie jem, bo zelazo mialam jak na ciaze powyzej normy Ciuchy, w ktore przed ciaza sie nie miescilam, ale "na wszelki wypadek" trzymalam w szafie nosilam jeszcze w 7-mym miesiacu. Tylko biust mialam wiekszy, w tylku nawet 2 rozmiary mniejic sie nie martw, jezeli tylko dziecko prawidlowo rosnie, to wszystko jest ok. Chudniecie nie zdarza sie czesto, ale jednak sa wyjatki Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: chudniecie w ciazy 30.05.06, 23:28 Tijgertje jak to zrobilas???? Bo ja sie staram o dziecko, a ostatnio przytylam 6 kg i ciezko mi zgubic... Odpowiedz Link Zgłoś
redds4 Re: chudniecie w ciazy 31.05.06, 06:07 jestem obecnie w szesnastym tyg.do 14-go schudłam 7 kg!!!(bez wymiotów).za to w ciągu dwóch ostatnich tygodni przytyłam ok.3 kg.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś