03.06.06, 22:38
kochane Mamuski, czy sa wsrod Was jakies studentki? Jak tam przygotowania do
sesji, ja szczerze mowiac mam strasznego lenia, bol plecow i wogole nic mi sie
nie chce i przyznaje sie bez bicia, ze licze na "ulgowe potraktowanie", czy
powinnam miec wyrzuty sumienia? Bo chyba mam confused jestem w 32 tygodni i juz
mysle o dzidziusiu a nie o nauce, pocieszta mnie trochu smilePozrawiamy cmok
Obserwuj wątek
    • antyka Moderatorzy! A szczegolnie Czajka :D 03.06.06, 23:04
      uprzeejmie prosze na przeniesienie tego wacika na
      forum studenci/ obiboki lub ew. taryfa ulgowa (moze jest takie)

porzadek musi byc!
    • wronka30 Re: sesja 03.06.06, 23:04
      Hej ja wlasnie mialam ostatni egzamin w czwartek, ale to nie koniec bo musze
      napisac jeszcze prace magisterska do 15 sierpnia sad(( orod juz tuz tuz, termin
      na 24 czerwca..Nie wiem jak to bedzie, ale ja teraz to tylko moje malenstwo mam
      w glowie...Pozdrawiam i zycze zdania wszystkich egzaminow...MOnika
      • mmalicka21 jestem w 33tc musze się uczyć od jutra 04.06.06, 00:26
        jak jasna cholera mi sie nie chce...
        nie chcem ale muszem
        : )))
        i w dodatku internetu nie mam w domu bo mi się popsuł i muszę czekac.........do
        wtorku.......kurde jak pech to pech
    • renate_s Re: sesja 05.06.06, 16:39
      Mysle,ze tak jak zawsze patrzylam ulgowo na moje ciezarne
      studentki.........Badz mila, usmiechnieta i staraj sie wykrzesac z siebie
      maximum podczas egzaminow.Bedzie OK!
      • liwilla1 Re: sesja 05.06.06, 16:44
        ja zlalam sesje, dzisiaj zaczynam 41 tc i nie mam NIC zaliczone
        a z tym traktowaniem ulgowym to roznie bywa-wiekszosc nastawiona pozytywnie, ale
        zdarzaja sie profesorskie szuje
        • ciumaczek Re: sesja , 38 tc 05.06.06, 17:37
          A mi udało się zaliczyć sesję jeszcze w kwietniu! Dostałam zgodę dziekana na
          wcześniejsza sesję a nawet na indywidualny tok. Dziekanowi swoja drogą też
          urodziła sie dzidzia (termin był na 9 maja), więc świetnie rozumiał moją
          sytuację.
          Jestem na 4 roku, więc miałam kilka egzaminów,ale sama ustalałam terminy, więc
          rozłożyłam sobie to na cały kwiecień. Nie powiem, że było łatwo, ale taryfę
          ulgową bez wątpienia miałam... no i dzidzia jakoś mnie motywowała do nauki.
          Ludzie z roku smiali się, że geniusza urodzę, bo dwie sesje bobasek przeżył
          jużwink
          Jeśli masz możliwość - zaliczaj teraz, bo jest na pewno łatwiej. A potem nie
          bedzie tyle czasu na naukę i egzaminy
          Życze powodzenia!
    • monik_26 Re: sesja 05.06.06, 18:23
      Ja jestem w 24 i też mam lenia, ale egzaminy mam juz prawie za sobą. Ciąża to
      zdecydowanie nie czas na naukę! Pozdrawiam i życzę powodzenia w sesji.
    • samanta05 Re: sesja 05.06.06, 19:07
      Przede mna tez sesja, jestem na 4 roku. Mialam zdawac wczesniej, ale nie
      wszyscy sie zgodzili. Akurat tak sie zlozylo, ze mam egaminy z facetami i oni
      nie widza po mnie ciazy - mam maly brzuch i w zasadzie na pierwszy rzut oka
      mozna stwierdzic, ze przytylo mi sie smile
      Na dodatek mam w wiekszosci pisemne, wiec nic na ladne oczy ani na ladny brzuch
      nie zalatwie - musze po porstu napisac. Mam termin na wrzesien i najbardziej
      sie obawiam tego, ze niektore egzaminy moga byc we wrzesniu, albo po porstu
      teraz mi nie pojdzie, czy wyladuje w szpitalu i przejda mi egzaminy na jesiensad
      a wtedy roznie moze byc
      Takze jestem troche zalamana, mam nadzieje, ze dam sobie rade sad
      • ciumaczek samanta 05.06.06, 19:19
        Głowa do góry! Nawet jeśli coś pójdzie nie tak i będziesz miała poprawkę we
        wrześniu - uczelnia ma obowiązek zorganizować Ci dogodny dla CIEBIE późniejszy
        termin egzaminu! Tylko pamietaj, żeby złożyc podanie NA PIŚMIE (o ile ktoś
        miałaby jakieś "ale"), bo ewentualnie bedziesz mogła wtedy domagać sie swoich
        praw w sądzie, a zawsze takie sprawy sie wygrywawink No ale mam nadzieje, że tak
        czarnego scenariusza nie bedzie!
        A swoją drogą, to wystarczy zwykłe zwolnienie lekarskie i nie masz obowiązku
        przychodzić na egzamin!
        Życzę powodzonka
        • samanta05 Re: samanta 05.06.06, 19:28
          dzieki za pocieszenie smile ja porostu chcialabym miec spokojna glowe juz, ale
          jeszcze do egzaminow jakies 3 tygodnie, wiec sie stresuje sie na zapas...
          • kasia191273 sesja 05.06.06, 20:07
            Jestem w 8 tygodniu, mam prawie 33 lata, to moja pierwsza ciaza, a drugie
            studia, tym razem za granica. Oprocz 4 egzaminow mam do konca sierpnia zamiar
            napisac prace licencjacka, a obok tego normalnie pracuje. To tak na
            pocieszenie...

Czuję sie srednio. Senna, klopoty zoladkowe i problemy z koncentracja...Ale
            staram sie uczyc, na ile mi w danym dniu sil wystarcza. Zwykle dostaje swietne
            oceny, wiec licze na to, ze tym razem bedzie chocby dostatecznie- tez wystarczy!
            Trzymam kciuki za wszystkie aktywne mamy, w tym studentki!
    • esi_zosi Re: sesja 05.06.06, 22:53
      Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że oprócz sesji mam dwie obronysmile i to już
      tuż, tuż... KOńczę teraz 19 tc i jak do tej pory nie było nic widać, tak teraz
      brzuszek zrobił się pokazny. Bo tak jak większość dziewczyn liczyłam na tzw
      ulgowe traktowaniesmile Mam nadzieje ze właśnie tak będzie. Na weekendzie mam 4
      egzaminy, więc nie będzie łatwo. Do tego dochodzi obrona pracy mgr zaraz po
      weekendzie i tydzień później obrona drugiej pracy. Ale jestem dobrej myśli.
      Pozdrawiam wszystkie mamuśki studentki... i nie tylko smile
      • peggy1 Re: sesja 06.06.06, 09:27
        To ja mam hardcore tongue_out
        Studia dzienne + dwulatek + upragniona druga ciaza. Taryfy ulgowej nie bedzie bo
        to poczatek i nic nie widac sad(((
        • mamisia76 Re: sesja 06.06.06, 11:06
          Pozdrawiam mamy-studentki! Ja jestem w 37 tygodniu i w sobotę zdawalam ostatni
          z czterech egzaminów. Postarałam się o wcześniejsze terminy, zeby potem myślec
          już tylko o dzidziusiu, 20-miesięcznej córeczce i obliczaniu wyników do pracy
          magisterskiej, którą mam zamiar w ciagu wakacji napisać. Trochę duzo ale im
          więcej tym lepsza mobilizacja a potem satysfakcja.
          • draugdur Re: sesja 07.06.06, 23:53
            sesja w toku(jeszcze 3 egz. w tym jeden zalegly) koniec 20tc i srednio widac,
            ale sprobuje "wykpic sie" juniorem bo jakos nie moge sie zmobilizowac do nauki
            i pisania magisterkiwink
            Pozdrawiam!
    • olik35 Re: sesja 08.06.06, 11:23
      Ja mam za 10 dni egzamin calosciowy z moich studiow. Mieszkam za granica i
      teraz wlasnie nostryfikuje moj dyplom. Cholernie sie stresuje tym egzaminem co
      mnie czeka , bo dorzucono mi do tego pare przedmiotow, ktorych nigdy nie
      mialam. Czasemi juz mam naprawde dosc: praca do 19, w weekandy (czasem w
      pociagu dojezdzajac do pracy) zakuwanie, oprocz tego cholerne upaly, ciaza,
      czasem trzeba tez posprzatac czy ugotowac itp.itd. Mam nadzieje, ze ten egzamin
      zdam i bede miec juz swiety spokoj. Marzy mi sie moc sie zrelaksowac, usiasc
      sobie z jakas ciekawa ksiazka czy tez skoczyc do jakiejs kolezanki na plotki...
      a nie ciagle ta nauka.
      • malina222 Re: sesja 08.06.06, 13:51
        Ja zaliczyłam całą sesję zimową (6 egz) w terminie i tydzień później obroniłam
        inżyniera! Strasznie mi się nie chciało uczyć ale taryfy ulgowej nie byłosad bo
        brzuszek mi urusł dopiero pod koniec 6 miesiąca i nikt nie wiedział wtedy że
        jestem w ciąży! Dasz redę i myśl pozytywnie!
        Pozdrawiam
        Malina
      • esseana Re: sesja 08.06.06, 13:53
        33 t.c
        1 egzam doprzodu
        1 zaliczenia
        reaszta to los pokaze. bomi nawet myslec sie nie chce.

pozdrawiam
        • mmalicka21 zeby mi się chciało tak jak mi się nie chce 08.06.06, 14:01
          nie moge się zmusić........padam trupem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka