Dodaj do ulubionych

Irygacja w ciąży

04.06.06, 19:48
Witam wszystkich.Jestem w 32tyg.ciazy wczoraj okazało sie ze mam nadzerke i lekarz przepisał mi irygacje(plukanie pochwy),troche sie martwie czy nie zaszkodzi to dziecku bo słyszałam zs w pierwszym trymestrze moze to grozic poronieniem!Bardzo sie martwie i jesli ktos cos wie na ten temat to bardzo prosze o rade.Z gory dzieki.Aga.
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: Irygacja w ciąży 04.06.06, 21:21
      Skoro lekarz tak zalecił to chyba wie co robi.32 tydzień i pierwszy trymestr
      ciąży???
      • abodzek Re: Irygacja w ciąży 04.06.06, 21:42
        nie dawało mi to spokoju i zadzwoniłam do kuzyna ginekologa i powiedział ze bez żadnych obaw moge to robic,mowił że TANTUM ROSA jest srodkiem bardzo delikatnym i napewno nie zaszkodzi.
    • wojraf Re: Irygacja w ciąży 04.06.06, 21:24
      ja wisdzialam dziewczyne ktorej rowniez lekarz zalecil irygacje...widzialam ja
      w szpitalu po zabiegu juz...
      wiec ostroznie z irygacjami pochwy w ciazy
    • maltez Re: Irygacja w ciąży 04.06.06, 22:00
      Irygacji w ciazy robic teoretycznie nie wolno, zeby sie powietrze do macicy nie
      dostalo (podobnie jak cwiczen gimnastyczntych typu "swieca"). Moze Tantum Rosa
      robi sie inaczej i nie pod duzym cisnieniem. W kazdym razie ostroznie wink
      • malgosiek2 Re: Irygacja w ciąży 04.06.06, 22:09
        Hm...ciekawa teoria z tym powietrzem w macicy.Skąd ją masz i od kogo?
        Przecież macica nie zaczyna się już od zakończenia pochwy jest jeszcze szyjka
        macicy,która jest zamknięta czyli brak rozwarcia.
        Trochę fizjologii i anatomii przeczytaj,a potem pisz takie niestworzone rzeczy.
        Pzdr.gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka