Dodaj do ulubionych

Sposób na dziewczynkę

11.06.06, 20:26
czy taki istnieje? szukam rzekomo fachowej ksiazki o takich "technikach"
gwarantujących córkęwink)) Nie zartuję.
Obserwuj wątek
    • mamka_klamka Re: Sposób na dziewczynkę 11.06.06, 20:45
      Proponuję sztuczną inseminację po uprzednim przebadaniu plemników na obecność
      chromosomu X. 100% pewności.
      • adzia18 Re: Sposób na dziewczynkę 11.06.06, 21:09
        My dziewczynkę upolowaliśmy w 12 dniu cyklu, a cykle mam 26 dniowe.Powodzenia.
        • iwles Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 08:20
          Mój synek tez jest z 12 dnia cyklu 26-dniowego smilesmilesmile
          Powodzenia.
          • mariolka55 Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 09:38
            iwles napisała:

> Mój synek tez jest z 12 dnia cyklu 26-dniowego smilesmilesmile
            > Powodzenia.
            >
            no ale w przy 26 dniowych cyklach,12 dzien to prawie wypada owulkasmile wiec by
            sie zgadzałosmile
    • ally-mcbeal Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 11.06.06, 22:13
      Adopcja!!! Czyż nie! Proszę Cię nie pisz takich głupot! A chłopca będziesz
      inaczej kochać! Nie znoszę takich postów. Dziecko to jest dziecko a nie
      zwierzak, żeby sobie płeć wybierać!
      • duszka2 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 11.06.06, 22:35
        chłopca mam, teraz chcę warkoczyki zaplatać i komus wiedze tajemną , babską
        przekazaćwink)) No i tak dla zrównoważenia sił i tematów w rodzinie przydałaby
        się jeszcze jedna dziewczyna.
        ps każde dziecko się kocha nie cierpię takich odpowiedzi.
        • bocianowa Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 11.06.06, 22:40
          Z tego co się oriętuję, wiele rzeczy do tego zależy. Wiem, że większe
          prawdopodobieństwo na dziewczynkę będzie w pierwszych dniach dni płodnych, na
          tomiast na chłopca sam srodek i koniec. Ale to napewno nie wszystko. Słyszałam
          już nie raz, że sa sposoby na trafienie w daną płeć..Ale ile w tym prawdy wink
          Pozdr i życze powodzenia w tworeniu "równowagi" w rodzinie..wink
          • kate5551 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 04:31
            My staralismy sie o chłopca i chyba mamy bo na usg powiedziano ze chłopiec, na
            tej stronie znajdziesz książke na ten temat:
            plec-dziecka.zlotemysli.pl/?c=cytaty&idEbook=25
            ale ja kozystałam z wiedzy którą znalazłam na tej drugiej stronie
            adonai.pl/life/?id=15powodzenia
            • kate5551 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 04:33
              adonai.pl/life/?id=15
              i teraz powodzenia
              • agamp Re: 12.06.06, 08:21
                Ja chciałam chłopca, i będę miała(mam juz córcię). Na pewno dużo w tym
                przypadku, ale oprócz dnia zaplodnienia obżerałam się potasem przez 2 mies przed
                poczęciem - 2-3 szkl soku pomidorowego, 1 tabletka potasu dziennie i pomogło . A
                na córkę to podobno dużo wapnia przed poczeciem + dzień cyklu,
                trzymam kciuki
                • mariolka55 Re: 12.06.06, 08:49
                  agamp napisała:

> Ja chciałam chłopca, i będę miała(mam juz córcię). Na pewno dużo w tym
                  > przypadku, ale oprócz dnia zaplodnienia obżerałam się potasem przez 2 mies
                  prze
                  > d
                  > poczęciem - 2-3 szkl soku pomidorowego, 1 tabletka potasu dziennie i
                  pomogło .
                  > A
                  > na córkę to podobno dużo wapnia przed poczeciem + dzień cyklu,
                  > trzymam kciuki

no ja sie obzerałam wapniem i magnezemsmile dodatkowo korzysc z tego taka ze nie
                  miałam na poczatku ciazy ani nie mam dalej niedoboru magnezu (jak w pierwszej
                  ciazysmile) próbowałam ustalic dzien poczecia,co nie do konca mi wszystko wyszło
                  tak jak chciałamsmile no i zobaczymy,efekt poznam za 9 dnismile ale czuje ze bedzie
                  drugi urwiseksmile))
          • dorak8 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 09:27
            wręcz odwrotnie!!!
          • dorciaz Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 13.06.06, 22:06
            W lewy górny róg!
      • reniatoja Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 08:14
        ally-mcbeal napisała:

> Adopcja!!! Czyż nie! Proszę Cię nie pisz takich głupot! A chłopca będziesz
        > inaczej kochać! Nie znoszę takich postów. Dziecko to jest dziecko a nie
        > zwierzak, żeby sobie płeć wybierać!

A po co ta Twoja agresja? Czy ona napisała coś o tym jak bedzie kochać chłopca?
        Albo, że dziecko to zwierzak? Coś się tak uniosła kobito??! Nie ma prawa chcieć
        dziewczynki, bo co, Ty jej zabronisz? Dziewczynki są super (nie twierdzę, ze
        chłopcy nie, pewnie Duszka powie, ze chłopcy są też super, bo już jednago ma w
        domu) i Duszka ma prawo marzyć sobie o dziewczynce, której jej z serca życzę. A
        jak bedzie chłopiec to też dobrze.
        • duszka2 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 08:46
          Dziękuję za zrozumieniewink)) chyba kazda kobieta chce mieć córkę, taką mała
          miniaturę jej samej, no a córka to zwykle oczko w głowie taty jak syn w głowie
          mamy...i tak można wyliczaćwink) W końcu temety męskie,
          techniczno-motoryzacyjno-sportowe kobietom nie zawsze przypadają do gustu,a z
          córką to co innego. Dzięki za wskazówki, dalsze mile widzianewink
          • mariolka55 Re: Mam 100% sposób na dziewczynkę!!! 12.06.06, 08:55
            duszka2 napisała:

> Dziękuję za zrozumieniewink)) chyba kazda kobieta chce mieć córkę, taką mała
            > miniaturę jej samej, no a córka to zwykle oczko w głowie taty jak syn w głowie
            > mamy...i tak można wyliczaćwink) W końcu temety męskie,
            > techniczno-motoryzacyjno-sportowe kobietom nie zawsze przypadają do gustu,a z
            > córką to co innego. Dzięki za wskazówki, dalsze mile widzianewink

no pewnie ze wiekszosc majac synka marzy o córce i to zrozumiałe,nie przejmuj
            sie tymi głosami oburzenia.
            Mój synek ma dopiero 2 latka a juz tata, komputer,naprawianie auta itpsmile po
            prostu meski swiatwink
    • dorak8 Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 09:24
      Plemniki które posiadają chromosomy XY są szybsze a żwawsze o d tych z XX. Może
      dlatego, że chromosom y jest nieco mniejszy, a przez to lżejszy niż X. Za to
      plemniki XX żyją dłużej niż plemniki XY, bo XY zaraz po dotarciu na mijsce
      giną. Zatem o dziewczynkę najlepiej starać się na samym początku dni płodnych,
      najlepiej dzień przed zejściem komórki jajowej. Wtedy plemniki męskie po
      dotarciu na mijsec jako pierwsze, nie doczekawszy się komórki jajowej zginą, a
      żeńskie spokojnie dotrą na miejsce, poczekają na komórkę i spokojnie się do
      niej dobiorą. Chłopca za to należy "robić" w połowie, lub pod koniec owulacji,
      wtedy plemniki XY - męskie - dotrą na miejsce jako pierwsze i jako pierwsze
      przydybią tam komórkę.
      Ponoć jest to w 70% skuteczne. I może wcale nie takie "ponoć", bo mnei
      normalnie o tym uczono Biologii. I w każdej biologicznej współczesnej książce
      można o tym przeczytać. Zainteresowanym polecam "Biologię" Willego.
      Acz w naszym przypadku ta metoda nie poskutkowała. To znaczy nie staraliśmy się
      o żadną z płci, ale wyliczyliśmy potem, że do powstania naszego Stasia
      przyczyniliśmy się jeszcze przed zejściem komórki jajowej. Prawdę mówiąc o
      wiele wcześniej... Wydawało nam się, że to nie możliwe, że komóreczka zejdzie
      później a plemniczki nie zdążą jej tam doczekać...No ale będziemy mieli Stasia
      i bardzo się ciszymy!
      • reniatoja Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 14:38
        Zgadza się. Wprawdzie co do córki nie jestem pewna kiedy ja poczelismy (byliśmy
        młodym małżeństwem i seks był na porzadku dziennym nawet po kilka razy, wiec
        trudno stwierdzić, kieyd to był TEN raz wink, ale obecnie synka zrobilismy w dniu
        mojej owulacji - normalnie czułam jak mi się jajo uwalnia, wiec kazałam meżowiu
        odłożyć talerz z zupą (właśnie jadł obiad) i zrobić mi dziecko wink)) Powaga - i
        wtedy zaszłam w ciążę i to jest synek - tak mowi lekarz, a na 100 procent
        potwierdzi sie za trzy tygodnie.
      • aga55jaga malutkie sprostowanko 12.06.06, 21:23
        plemniki sa obojga "płci" męskiej - chromosom Y, i żeńskiej - chrom X - komórka
        jajowa jest zawsze "żeńska" czyli chrom X - i tak przy zapłodnieniu komórki
        plemnikiem X powstaje kombinacja XX dziewczynka, w drugim przypadku XY chłopiec.

Nam sie udało wstrzelić z drugą córką. Kochaliśmy się do pierwszego
        przewidywanego dnia owulacji
    • mw144 Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 18:28
      Adopcja. 100% pewności.
      • mariolka55 Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 20:04
        mw144 napisała:

> Adopcja. 100% pewności.

taka rade juz kolezanka otrzymała wyzej,powtarzasz sie kochana...
        • duszka2 Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 21:52
          adopcja nie wchodzi w gręwink
          niedawno spotkałam znajonego, który wszystkim opowiada, że ksiązkowo "zrobili"
          córke i zainteresował mnie ten temat. Sadząc po Waszych postach to możliwe i
          zaczęłam sie sama zastanawiac nad tą wymarzoną córeczkąwink))))))
          • aga55jaga Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 22:41
            możliwe ale wg rachunku prawdopodobieństwa i statystyk big_grinDD zawsze w tych
            badaniach jest jakiś margines błędu big_grin próbuj i daj znać jak poszło. Ja z tych
            którym się udało
          • azzure1 Re: Sposób na dziewczynkę 12.06.06, 22:53
            Ja od zawsze pragnęłam córeczki, pierwszy urodził się synek, więc teraz bardzo
            chciałam, żeby poczęła się córka. Niestety mimo pojedynczego (w sensie, że już
            więcej w tym cyklu płodnym nie było) seksu w pierwszym dniu płodnym
            najprawdopodobniej urodzi się drugi syn. Moje rozczarowanie i rozżalenie nie ma
            nic wspólnego z tym dzieckiem, po prostu czuję się, jakby nie spełniło się
            kolejne moje marzenie - nie planuję więcej dzieci, więc cos będę musiała zrobić
            z tymi sukieneczkami... A drugiego synka też na pewno będę kochać, ale tęsknota
            za dziewczynką pozostanie.
            • mariolka55 duszka2 !!!! 12.06.06, 23:40
              aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107362517
              tu sa testy owulacyjne które pomoga w planowaniusmile razem z testami otrzymasz
              instrukcje jak to "robic" na dziewczynke bodajze co drugi dzien seksik az do
              testu owul. pozytywnego,do tego dieta ,pozycje itpsmiletesty wyznaczaja owulacje
              (test wychodzi pozytywnie 36-48 godz przed jajeczk.)testy dobre i sprawdzone i
              duuuuzo tansze niz w aptece,sa tez wieksze pakiety,no i od razu masz gratis
              ciazowesmile
              • pyzula3 Re: duszka2 !!!! 13.06.06, 07:34
                taa, metody sa faktycznie niezawodne. Chcielismy coreczke, stosowalismy sie do
                tych wszystkich cudacznych sposobow o ktorych ludzie pisza no i co, bedziemy
                mieli drugiego syna. Moze za trzecim razem sie uda smile
                • mariolka55 pyzula3 13.06.06, 08:04
                  no bo to moze tylko zwiekszyc prawdopodobienstwosmile to nie jest pewniak,reszta
                  nalezy do naturysmileno ale zawsze mozna pobróbowac nie? my podchodzilismy do
                  dzieła przez dwa mies. "ksiazkowo" czyli konczylismy 3 dni przed owul. i ciazy
                  nietsad wiec w nastepnym miesiacu poprawilismy blizej owul. 1-1,5 dnia (tak
                  dokładnie nigdy nie wyliczysz nawet z testami) no i dowiem sie za tydziensmile ale
                  tez czuje ze bedzie drugi urwiseksmile)))))) no i mnie te chłopy zameczasmile dobrze
                  ze mam kota płci zenskiej chociazsmile
                  • duszka2 Re: pyzula3 13.06.06, 21:56
                    kota-dziewczyne też mam wink
    • ivanna28 Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 10:05
      Kochałam sie na początku dni płodnych (4 dni po zakończeniu okresu) i mam
      dziewczynkę.
      • 30mama Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 10:19
        Mam 2 dziewczynki, w obydwie ciąże zaszłam dokładnie w dniu owulacji(zawsze ją
        odczuwam). Teraz zaliczyłam tatalną wpadkę i nawet nie mam pojęcia czy to na
        początku czy na końcu dni płodnychsmile Zobaczymy "co się z tego wykluje"smileWiem,
        że mąż chciałby w końcu syna, a ja...cóż, dziewczynki są supersmile
    • kasiek5 Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 10:40
      hihi dziewczyny nam sie chyba udało zwiększyc szanse i wszystko wskazuje na to że bedzie syn. Ale nie mozna odmówić racji stwierdzeniu które tutaj na forum kiedys padło - wszelkie spekulacje dotyczące zwiększenia szans na dana płeć padaja tyle razy ile razy spotkamy sie z przypadkiem blizniaków różnej płci smile) Pozdrawiam i życze podejśc do tematu z uśmiechem i odpowiednim dystansem smile
    • gochach Re: Sposób na dziewczynkę 13.06.06, 22:46
      ostatnio gdzies na forum przeczytałam sposób ale na chłopca. Podobno trzeba sie
      kochac od tyłu. teraz jak mysle to my z mężem się tak kochaliśmy i teraz mamy
      syneczka.
    • makud Re: Sposób na dziewczynkę 17.06.06, 22:54
      dziewczynka-4,3 i 2 dni przed owulacją ,chłopiec-dzień przed i w dniu
      owulacji.to jest metoda owulacyjna shettlesa.polecam,sama sprawdziłam 3 razy smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka