karolisia26 14.06.06, 12:05 czy któraś ma jakis dobry sposób na nudę?? ja juz mam dosyć siedzenia w domu, do parku raczej nuie wyjdę w taką pogodę, bo się ugotuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorak8 Re: sposób na nudę 14.06.06, 12:32 można teżpisać smsy, albo pooglądać telewizar (ja nie mam)b albo słuchaćradia. Można poczytać, zadzwonić do koleżanki, albo zejść do piwnicy, poszukać nieprzydatnych rzeczy i zrobić z nich coś przydatnego. Można wyciągnąć maszynę do szycia i poszyć dla dzidzi ubranka a jak atoś nie ma zdolności to chociaż prześcieradło czy kocyk zaobrębić, albo poszewki poszyć. Można wziąć igłę i nitkę i haftować obrazeczki, które potem powiesi się w dziecinnym pokoju, albo można usiąść w pustym pokoju przeznaczonym dla dziecka i wszystko sobie w głowie poukładać. Można robić kosztorys na przyszłe, ciężkie finansowo miesiące. Można wyciągnąć nóżki na kanapie, wziąć zine piwo (wersja light - karmi) i poodpływać. uff. Mozna jeszcze zrobić sobie kąpiel (nie za gorącą oczywiście), nałożyć sobie na twarz różne pilango i maseczki, potem podłubać sobie w paznokciach u rąk i nóg i je pomalować. Można otworzyć szafę i zakładać ciuchy i śmiać się przy tym, że już się w nie nie mieścisz a przy tym planować jak wrócić do stanu kiedy się w nie mieściłaś. Można jeszcze dużo innych rzeczy, a ja to wiem, bo generaznie siedzę całymi dniami samam w domu. Można oczywiście sprzątać i gotować dla lubego który wieczorem wraca z pola walki. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
hekate_mw Re: sposób na nudę 14.06.06, 13:27 dokładnie - jak poprzedniczka: można poczytać, posiedzieć przed kompem, poleżeć, przesłuchać jakiś płyt z kolekcji domowej, obejrzeć TV badź film na video/dvd, haftować, jeszcze do tego rysować jak ktoś umie, pisać wiersze/pamiętnik, może uporządkować zdjecia i albumy foto, pobawić się ze zwierzem (jak się go ma w domu), zadbać o kwiatki w doniczkach, pościerać kurze, poukładać coś w szafie, na półkach (książki, czasopisma czy jakieś dekoracje), pisać sms'y, maile, listy, pocztówki, gadać przez telefon, zaprosić kogoś do siebie... no nie wiem co jeszcze wymienić... Odpowiedz Link Zgłoś
molsze4 Re: sposób na nudę 14.06.06, 13:36 Hej, podpisuje sie pod poprzedniczkami, chociaz musze powiedziec, ze jak sie czeka na malucha juz tyle tygodni i mimo konca 41 tygodnia nic nie wskazuje na jego przybycie to juz nawet przegladanie malutkich ubranek jest irytujace, bo glowa nabita caly czas myslami w stylu "No kiedy wreszcie???" A może macie sposob na wyciszenie takich mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: sposób na nudę 14.06.06, 13:38 Ja dużo czytam i staram się wysypiać, bo w nocy "ktoś" w brzuchu mi strasznie daje popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: sposób na nudę 14.06.06, 17:07 Przyjedz do mnie to ponudzimy się razem albo wymyslimy sposób na nudę. Odpowiedz Link Zgłoś
karolisia26 Re: sposób na nudę 14.06.06, 17:58 hehe no własnie nie mam kolezanki która jest w ciąży, a takie zawsze mają o czym gadać Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: sposób na nudę 15.06.06, 22:35 Ja tez nie mam takiej koleżanki. Więc nie widzę problemu wal do mnie jak w dym. Odpowiedz Link Zgłoś