Dodaj do ulubionych

Jak upaly wplywaja na ciaze?

16.06.06, 23:00
Wszystkie wiemy, ze ostatnio doskwieraja nam upaly. Czy mozecie podzielic sie
swoimi doswiadczeniami, jak upalne dni takie jak dzis wplywaja na nasze ciaze-
u kazdej z nas moze to wygladac przeciez inaczej?
Czy upal ma jakies specjalne znaczenie na plod, moze ruchy, cokolwiek...??
Wiecie cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 16.06.06, 23:03
      Hm... a jak sądzisz, w innych strefach klimatycznych kobiety nie chodzą w
      ciąży? Nijak nie wpływają, możesz się bardziej pocić i nieco szybciej męczyć.
      • donosxl Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 16.06.06, 23:19
        Moze zle sie wyrazilam.
        Chodzilo mi o to, czy wy odczuwacie jakies zmiany w zwiazku z upalami? Oprocz
        tego ze sie szybciej meczymy i czesciej pocimy to moze jeszcze np.odczuwamy
        slabsze ruchy plodu itp. Jak to jest w Waszym przypadku?
        • triss_merigold6 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 16.06.06, 23:29
          U mnie nie rzutowało.
        • dorianne.gray Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 16.06.06, 23:38
          Mój "płód", jak nazywasz dziecko, żyje od paru miesięcy w temperaturze 37
          stopni Celsjusza, więc upały mu zwisają i powiewają wink
          Mnie zresztą też, bo nie zrobiłam się na nie w ciąży nadwrażliwa smile
          • mariolka55 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 08:17
            w ciazy nie jest wskazane przegrzewanie organizmu,wiec i upały nie sa najlepsze
            ale na to juz nie mamy wpływu,jedynie mozemy sie chronic w cieniu,unikac
            chodzenia po słoncu i jazdy w nie klimatyzowanych pojazdach(bo to juz katorga
            jest)ja wczoraj miałam do załatwienia sprawe-w południe i myslałam ze
            padne,kreciło mi sie w głowie i robiło mi sie słabo,ogólnie zawsze zle znosze
            upały ,a w ciazy to juz nie wiem jak to bedziesad jedynie mam nadzieje na
            szybkie ochłodzeniesmile
          • mariolka55 dorianne.gray 17.06.06, 08:22
            nie wiem czemu cie tak oburzyło ze donosxl pyta jaki wpływ maja upały na płód?
            przeciez dziecko w brzuchu jest płodem i co w tym takiego gorszacego? zreszta
            kazdy moze mówic o swoim nienarodzonym dziecku jak chce!!!!!!!!
            • dorianne.gray Re: dorianne.gray 17.06.06, 12:29
              A co Ty się tak na mnie drzesz? wink
              Ja chcę mówić "dziecko" i mówię "dziecko", tak samo może mi się słowo "płód"
              nie podobać, co nie? wink
              To takie odczłowieczające - a mój Leo ma już swoją osobowość smile
      • xyz000 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 11:51
        nijak? no to Wam powiem że moja kuzynka była w Pół Afryce w 5 mies ciąży i
        straciła dziecko a lekarze powiedzieli że zadusiło się z upału tam norma to 50
        stopni Celcjusza wierzcie przezyła horror
    • luciii ja po dniu w ukropie padam z nóg, ale kocham lato 17.06.06, 08:53
      i nie potrafiłabym usiedzieć cały dzień w domu, by wieczorem wyłazić z
      ukrycia ;P

ale uważam i jak się gorzej czuję zmykam do domku

a szkutek cały czas tak samo reaguje, zarówno w chłodne dni jak i upalne, tu
      żadnej różnicy nie zauważyłam
      • bugsia1 Re: ja po dniu w ukropie padam z nóg, ale kocham 17.06.06, 10:08
        Jednego nie rozumiem, zwykłe pytanie, a co niektóre zachowuja się zgryźliwie bez
        sensu!!!!!! Kobitki macvie ochotę odpisujecie, nie to nie, a po co te uszczypliwości

ja jestem w 20 t.c i przez upały oczywiście, że szybciej sie męczę, po dłuższym
        przebywaniu w dusznym powietrzu puchną mi z lekka ręcę i w ogóle jestem
        osłabiona, za to dzidzia ruchliwa, więc pewnie jej to nie przeszkadza ;o)
        Pozdrawiam ;o)
        • luciii ???????? 17.06.06, 14:32
          chyba źle podpięłaś, bo ja nikogo nie gryzę w porównaniu z jedną powyżej ;/
          • mariolka55 Re: ???????? 17.06.06, 14:57
            ze niby ja gryze?smile
            • luciii bogusi1 to chyba chodziło o doriane,ale z lenistwa 17.06.06, 17:24
              podsumowała całość ;/
              • dorianne.gray Re: O wypraszam sobie :) 18.06.06, 10:00
                O ja pierniczę, a co ja znowu takiego strasznego powiedziałam?... smile
                To raczej na mnie się mariolka rzuciła jak harpia, bo wolę inne nazewnictwo w
                stosunku do tego, co nosimy w brzuchach smile
                Zresztą jaki to ma kurcze związek z tematem wątku, dziewczyny?... wink
                • mariolka55 Re: O wypraszam sobie :) 18.06.06, 11:06
                  dorianne.gray napisała:

> O ja pierniczę, a co ja znowu takiego strasznego powiedziałam?... smile
                  > To raczej na mnie się mariolka rzuciła jak harpia, bo wolę inne nazewnictwo w
                  > stosunku do tego, co nosimy w brzuchach smile
                  > Zresztą jaki to ma kurcze związek z tematem wątku, dziewczyny?... wink
                  >
                  o wypraszam sobiesmilenie rzucałam sie,chciałam tylko odpowiedziec na twój
                  zarzut,zreszta i tak on był nie do mniesmile bo mnie denerwuje jak ktos poucza
                  drugiego jak ma nazywac swoje dziecko czy fasolka,płód ,dzidzia czy jak tam
                  jeszczesmileniech sobie kazdy mówi i pisze jak chcesmile

p.s. specjalnie robie usmieszki ze sie nie "rzucam" tylko pisze "łagodnym
                  tonem"smile
                  • dorianne.gray Re: O wypraszam sobie :) 18.06.06, 11:13
                    No widzisz, ja też emotikon za emotikonem, a i tak o mnie piszą, żem wredna i
                    zgryźliwa wink
                • luciii a ja do Ciebie to... 18.06.06, 11:37
                  nic nie mam ;P

ino wnioskuję o kim pisała bogusia1
                  a podpięła się pode mnie i zrobiła kółko wokół wszystkich dotychczas piszących

a czy miała rację czy nie? a co mnie to obchodzi <macha jęzorem>

przecież nie to najważniejsze i jeszcze nikt nie umarł od czytania różnych
                  tekstów, takich czy siakich ;D
                  hehe
                  a wnikać nie zamierzam, bo przeca to bez sensu, no nie? wink
              • dorianne.gray Re: Heh ;) 18.06.06, 10:04
                Eee, chyba Wam faktycznie te upały szkodzą, ale może po ostatnich burzach zrobi
                się chłodniej, trzymam kciuki wink
    • ania2021 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 12:31
      Ja jestem w 38 tc i strasznie puchna mi nogi,wygladaja jak dwa balonysmile
    • stonka7_2006 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 12:49
      jESTAM DO[PIERO W 14 TYGODNIU CIążY, ALE W TAKIE UPAłY CZUJę SIę ZNACZNIE
      GORZEJ ZMęCZONA, OSPAłA I PRZEDE WSZYSTKIM STRASZNIE PUCHNą MI NOGI
      • mszb Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 14:14
        ja dokładnie od pierwszego dnia tych upałów czuję się dużo słabiej, jestem w 35
        tc i do tej pory było bdb
        teraz: puchnięcie nóg i rąk, duszności non stop, zmęczenie i senność
        co do zachowania się dziecka - nie zauważyłam żadnych zmian - tak samo wciąż
        wypina plecki i pupę jak dotychczas, jakby chciał wyskoczyć zupełnie nie
        tędysmilesmilesmile
        pozdrawiam
        • misspigy Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 17:27
          ja 36 tc - spuchnięta jak balon i cała mokra od potu ... po prostu piję
          hektolitry płynów i kapie ze mnie jak z mokrego ręcznika...
    • beata9638 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 17:52
      podczas upalu zeszlam na dol do sklepu i myslalam ze zemdleje.czasem mi sie
      wydaje ze moje dziecko jest wrazliwe na zmiane pogody,odczuwam wtedy slabsze
      ruchy.
      • krztyna Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 17.06.06, 18:34
        Racja, moj dzidzius rusza sie mniej w czasie burzowej pogody. Wplywu samego
        upalu na razie nie zaobserwowalam, ale wlasnie takie skoki cisnienia - to i
        owszem.
        ------------
        Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
        Czekamy na Ciebie
    • maretina Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 18.06.06, 09:49
      rewelacyjniesmile
      upaly znosilam bosko, czulam sie jak ryba w wodzie, mimo, ze najgoretsze dni
      przypadaly na III trymestrsmile.
      normalnie kiepsko sie czuje w upaly, jestem snieta, czasami puchne. w ciazy nic
      takiego mnie nie spotkalo.
    • maltez Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 18.06.06, 10:10
      29 tc - bardzo zle. Puchne niesamowicie, czuje bole stawow i pulsuje mi tetno w
      opuszkach palcow, na plecach, szyi i w galkach ocznych, chociaz nie mam
      nadcisnienia.
      Siedze w domu pol naga z zaslonietymi zaluzjami i wlaczonym wiatraczkiem. Jesli
      musze wyjsc to robie to etapami - dojezdzam do petli 10 minut, potem wchodze do
      klimatyzowanego sklepu, siadam i pije wode, potem ide dalej z butelka wody w
      garsci.
    • olik35 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 20.06.06, 17:55
      Mi sie wydaje, ze ogolem mamy chyba podobne objawy:opuchniete nogi i dlonie,
      nadmierne pocenie sie, trudnoscize zlapaniem tchu ..itp. Mieszkam w Hiszpanii i
      tu , niestety, jest ostre lato od polowy maja do konca wrzesnia. Nie ma
      ochlodzen jak w Polsce. Dla mnie najbardziej dobijajace jest, ze w nocy sie nie
      ochladza i np. 30 stopni o polnocy to normalka. W moim aktualnym mieszkaniu nie
      mamy klimatyzacje i w nocy nie raz wstaje zeby zchlodzic sie zimna woda z
      prysznica i moc dalej spac. Uff...cale szczescie ze sie niedlugo przeprowadzamy
      i tam juz klima bedzie.
    • cathy1976 bardzo dobrze wplywają!! 20.06.06, 18:22
      przynajmniej na moja! Swietnie sie czuje (26tc) i w ogole wole jak jest upalnie
      niz chlodno. Prawie nie puchne, i w ogole mam nadzieje, ze lato bedzie wbrew
      prognozom GORACE jak diabli! smile
    • sanna.i Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 27.06.06, 12:51
      Moje dziecko mniej sie rusza jak jest goraco.Zapytalam o to lekarza i
      powiedzial,ze to naturalne i zeby sie nie denerwowac.
      • agnesa-72 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 27.06.06, 14:55
        czuję się fatalnie.Od pierwszego dnia upałów zaczęły mnie dopadać mdłości,bóle
        głowy,senność,oraz jakieś dziwne niskie ciśnienie ( raz bym
        zemdlała) .Niepowiem,ze jest okey.Czekam na koniec tych upałów.
    • dorak8 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 27.06.06, 15:09
      a ja odziwo, mimo, że zawsze umierałam w upał, to teraz śmigam i nic nie czuję
      żeby mi coś było.
      Tylko nóżki puchną... ale może po prostu przyszedł na nie czas wink
      • marcjanna78 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 27.06.06, 15:22
        a ja wprost uwielbiam słońce i wysoką temperaturę.
        Jestem w 31tc.
        Chodze kilka razy w ciągu dnia z moja labradorką nad wodę i pływamy. Co prawda
        wyglądam jak foka ale co tam, nikt mnie nie widzi smile
    • mika99 Re: Jak upaly wplywaja na ciaze? 27.06.06, 15:59
      Niestety nie wiem jak upały wpływaja na ciąże, wiem tylko że jedyne co może
      grozic to przegrzanie w związku z tym najlepiej pic duzo dużo dużo płynów aby
      uniknąc zwrotów głowy czy osłabnięcia no i dużo odpoczywać chociażby przy
      wiatraku. ja do tej pory uwielbiałam upały nawet 40 stopniowe we włoszech nie
      były dla mnie jakaś katorga natomist teraz doslownie zdycham nie wychodze z domu
      przed 19 wogóle jak nie muszę. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka