amelka333 20.06.06, 14:27 Witam.Byłam wczoraj u lekarza, potwierdzil ciążę, zrobił usg i wyszło,że jetsem w 5 tyg. i pojawił sie 12mm pęcherzyk płodowy tylko że pusty.Przepisał mi Luteinę .Niewim czy to normalne czy coś jest nie tak.Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 14:29 w 5 tc widok pecherzyka jest norma. naprawde spodziewalas sie zobaczyc cos wiecej? litosci... po jaka cholere poszlas tak wczesnie? teraz zamiast radosci z ciazy masz kilkanascie dni stresu i kolaczace sie w glowie pytanie: bedzie czy nie bedzie zarodek? wyluzuj, wierze, ze zobaczysz za jakies dwa tygodnie zarodek z bijacym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 14:30 oddam cala pensje za to, zeby dowiedziec na co ma byc ta luteina? lekarz sadzi, ze od tego urosnie zarodek? moze pomysl nad zmiana lekarza, bo ten na slepo wali w Ciebie hormonami. Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 14:37 Wszyscy lekarze na wszystko zapisują progesteron)) A generalnie tak na wszelki wypadek. Taka moda jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
pati.kowalska1 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:10 witam, spokojnie, to normalka.u mnie w 5tc tez było pusto a juz w 7 było widać zarodek teraz jest 12 tc, Maleństwo ma już główkę, rączki, nóżki))) cudowny widok...i to bijące serduszko .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:15 bardzo wczesnie poszłas-po co ? niepotrzebnie sie teraz denerwujesz,z tego co czytałam w 5 tc nie widac jeszcze zarodka bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:16 ja tez będąc w 5 tyg ciązy miałam tylko pęcherzyk, lekarz nie straszył mnie, że zarodek może sie nie pojawić. tez przepisał mi luteine na podtrzymanie ciąży i dobre zagnieżdżenie zarodka. po tygodniu był zarodeczek z serduszkiem, a teraz... 35 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:18 poszła wtedy kiedy uznała to za słuszne! dlatego lepiej nie czytac durnych postów o pustych pęcherzykach bo potem tylko stresy czytaj to co pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:16 To że pusty to norma, przecież nie bedzie tam już 3 kg dziecka. A na co ta luteina się pytam?? zmień lekarza lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
amelka333 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 15:36 dzięki dziewczyny za info.Czuję sie spokojniejsza.Poszłam tak wcześnie bo akurat miałam wtedy termin wizyty(W innym celu )ale ciesze sie ze poszłam tam już w tak pieknym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 22:24 za szybko do lekarza??nie ma reguly! poszlam tydzien po spoedeziwanym okresie,moim zdaniem bylo to 3tyg od zaplodnienia!a lekarz sie na mnie wydarl,dlaczego nie przyszlam od razu (tylko kiedy),to moze udaloby sie ciąze uratowac! Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 20.06.06, 19:01 w 5 tygodniu moze jeszcze byc malenstwo nie widoczne-tak przynajmniej mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
ja.1980 Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 23.06.06, 09:23 Witajcie Mam podobny problem. Ginka skierowała mnie na USG. Zrobiłam zgodnie z jej zaleceniem w 37 dniu cyklu (5 tydzień 1 dzień ciąży). Niestety na USG wyszedł jedynie 14 mm pęcherzyk w macicy, bez echa zarodka. Lekarz powiedział mi że wszystko byłoby ok gdyby nie moje wysokie beta HCG wynoszące w dniu USG 12272 mIU/ml (przy normie dla 5 tygodnia ciąży 270-28700). Powiedział że przy takiej becie powinno już być widać zarodek, a nawet akcję serca... Wydaje mi sie że mimo wszystko 5 tydzień to jednak może być za wcześnie... Kazał mi powtórzyć betę za 2dni czyli w sobotę. Powiedział że jak będzie rosnąć to mogę przyjść na USG za 4 dni czyli w poniedziałek. Chyba że wytrzymam to żebym przyszła za tydzień. Kurcze i teraz nie wiem co robić. Zrobię jutro dla świętego spokoju tą betę. Nie wiecie jak to jest: czy jak beta ładnie rośnie to mimo wszystko może być tylko pusty pęcherzyk bez rozwijającego sie zarodka? Robiłam betę w 22 dc była 24,84 mIU/ml w 24 dc 66,85 mIU/ml w 29 dc 609,8 mIU/ml w 37 dc 12272 mIU/ml (cykle 25-26 dniowe, owulacja wg testów około 11-12 dnia cyklu). sama już nie wiem co myśleć. Wizytę u mojej ginki mam dopiero 5 lipca, bo jest na urlopie. W międzyczasie-w najbliższy wtorek mam pierwszą wizytę u państwowego gina. Nie wiem czy iść przed tą wizytą na USG czy to nie ma sensu... No bo chyba wiele to się przez 4 dni nie zmieni...? Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.1980 Re: ja.1980? a skąd Ty się tu wzięłaś? :))) n/t 23.06.06, 10:03 No cześć Tak (oby szczęśliwie) wyszło że się tu znalazłam Po ponad dwóch latach bez zabezpieczeń to chyba najwyższa pora Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekxxx Re: pęcherzyk płodowy pusty:( 25.06.06, 20:39 nie przejmuj sie tym, mi lekarz powiedział tak w 7 tygodniu, że jest pusty pęcherzyk, a potem okazało sie ze bije piekne serducho. % tydzień to za mało zeby cos stwierdzić na 100 %. Głowa do góry bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś