Dodaj do ulubionych

wada serca a ciąża

23.06.06, 10:01
Obserwuj wątek
    • dota82 Re: wada serca a ciąża 23.06.06, 10:04
      witam. za szybko wysłałam
      mam takie pytanie, czy któras z was miała wade serca (wrodzoną) i została
      szczęsliwą mamusią. dodam ze wada została skorygowana 15 lat temu.
      jakie to moze miec konsekwencje dla mnie i dzidziusia?
      jeśli ktos był w takiej sytuacji, badx jest to bardzo proszę napiszcie coś o tym
      pozdrawiam was gorąco
      • iluvia Re: wada serca a ciąża 23.06.06, 10:35
        Witam,
        Ja mialam wrodzona wade serca, skorygowana okolo 20 lat temu. Jeszcze nie jestem
        szczesliwa mamusia ale mam zamiar nia zostac i to juz za 2 tygodnie smile Z moim
        sercem przez cala ciaze bylo wszystko ok. Zadnych dolegliwosci poza lekkim
        kluciem badz szybszym rytmem seraca, ale to zdarzalo sie juz wczesniej jak
        jeszcze nie bylam w ciazy. Kardiolog stwierdzil ze moge rodzic silami natury,
        jak urodze to jeszcze nie wiem, mysle ze o tym zadecyduja dopiero w szpitalu.
        Nie wiem jaka mialas wade serca, ale najwazniejsze to skonsultowac sie ze swoim
        kardiologiem. On najlepiej bedzie wiedzial jak ciaza i porod wplynac moze na
        twoje serce.
        Pozdrawiam
        Iluvia
        • dota82 Re: wada serca a ciąża 23.06.06, 11:14
          dzięki za odpowiedź. troche mnie pocieszyłaś. ja generalnie nie mam żadnych
          dolegliwości teraz oprócz tego że czasami mam arytmię no i cisnienie od czasu
          do czasu podwyższone. miałam mierną niedomykalność zastawki dwudzielnej i
          trójdzielnej z cechami przerostu oraz dwa ubytki w przegrodzie miedzykomorowej.
          według wypisu nastapiła całkowita korekcja wady. mój kardiolog powiedział mi że
          za wszcesnie się martwić.
          pozdrawiam i życzę dużo zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka