Dodaj do ulubionych

Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz.

06.07.06, 12:43
dziewczyny jestem w 37tyg. od jakiegos czasu miałam skurcze (chyba
przepowiadające) teraz sie niepokoje czy to już ponieważ dziś o 4:45
przebudziłam sie z bolem podbrzusza bolało jak na okres tylko ze raz sie
nasilał bol a raz spadał niespałam do 9 rano o 9 udało mi sie usnac (wziełam
no-spa) obudziłam sie o 11:00 i zaczełam sprzatac i nagle złapały mnie
skurcze są bardzo nie regularne ale silniejsze (dużo niż rano) co 10 co 15
nawet co 5 min . nisą zbyt długie . Co robić czekac czy jechac na ktg - z
drugiej strony niechce budzic meza bo przyszedł z pracy i jest bardzo
zmęczny ??
Obserwuj wątek
    • karolinea Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:46
      ja nie wiem....ale moze zadzwon na pogotowie i sie zapytaj czy w takim przypadk
      powinnas jechac...
      • maretina Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:02
        karolinea napisała:

> ja nie wiem....ale moze zadzwon na pogotowie i sie zapytaj czy w takim
        przypadk
        >
        > powinnas jechac...
        jesli ma gdzies dzwonic to na oddzial polozniczy,. a tam za pewne powiedza,
        zeby przyjechac na ktg.
    • hicksowa Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:50
      Moim zdaniem powinnaś pomyśleć o sobie i o dziecku.
      Obudź męża i jedź do szpitala, tylko tam się dowiesz czy wszystko jest ok.
      Myślisz, że Twój biedny, zapracowany mąż będzie bardziej zadowolony jeśli
      zostanie zmuszony do odebrania porodu?
      big_grin
      • malinka255 Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:54
        Jedź na ktg, ale jak mozesz to nie do szpitala, tylko np. do gabinetu gdzie
        chodzisz do gina; bo w szpitalu moga Cie czasem zostawic na obserwację(chyba ze
        tego chcesz); bez nerwów, spokojnie;prawdziwy poród to regularne skurcze;
        malinka
        • dodkowska Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:57
          zostawic?? o nie !! tylko nie to.... juz raz byłam przez 3 dni (słapsze ruchy
          dzidzi) teraz juz sie niedam zostawic
        • kasiuchna Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:59
          Jedz do szpitala, spokojnie to pewnie dopiera poczatek. Czasami skurcze trwaja
          nawet pare godzin. Obudz meza i pojedzcie. Moze sie okazac ze juz zaczela sie
          rozwierac szyjka, wcale nie musza Cie zostawiac, moga powiedziec zebyc jechala
          do domu i przyjechala za dwie godziny. Ale to zrobia tylko w szpitalu na izbie.

Pozdrawiam
    • kajusia1979 Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 12:59
      Spokojnie... Najlepiej zadzwoń po prostu do swego lekarza prowadzącego, na
      pewno coś Ci doradzi. Ja mam od kilku dni podobne objawy (kończę 38 tc) - tzn.
      skurcze występują z różną częstotliwością i regularnością, do tego bóle podobne
      do miesiączkowych. Sądzę, że to objawy przedporodowe (które mogą wystąpić na
      kilka dni przed porodem), a nie obajwy porodu prawdziwego. Mam jednak dziś
      wizytę, więc pewnie czegoś się dowiem. Powodzenia!
      • kamila22-1985 jesli jeszcze nie pojechalas to mam rade :) 06.07.06, 13:03
        • dodkowska Re: jesli jeszcze nie pojechalas to mam rade :) 06.07.06, 13:04
          nie nie pojechałam bo sie zastanawiam do ktorego szpitala a jaka to rada??
      • dodkowska Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:03
        ja tez juz miałam kiedys takie fałszywe alarmy naewt miałam regularne skurcze
        co 8 min trwały 20sekund i nic ale pojechac sprawdzic chyba nie zaszkodzi
        • kamila22-1985 jesli jeszcze nie pojechalas to mam rade 06.07.06, 13:06
          ja przed porodem brdzo czesto mialam przepowiadajace i polozna poradzila mi ze
          mam wziasc ciepla kapiel,jesli to przepowiadajace to ustana a jesli to
          prawdziwe to sie nasila i ureguluja,plusem jest takze to ze jesli to prawdziwe
          to przyspieszy to troszke rozwieranie szyjki.dziala naprawde bo zawsze zanikaly
          a ten ostatni raz sie uregulowaly...powodzenia smile
          • dodkowska Re: jesli jeszcze nie pojechalas to mam rade 06.07.06, 13:07
            dziekuje to chyab tak zrobie smile
            • 24lena sluchaj babeczek na forum-dobrze radza 06.07.06, 13:12
              ...ja posluchalam...
              dzis sie zaczelo skurcze co 5 min...no odeslali mnie do domu bo mnie
              nieboli,ale przynajmniej sie uspokoilam...
              dziewczyny tutaj dobrze radza...lepiej sprawdzic...a meza i tak czekaja
              nieprzespane nocki,niech sie przyzwyczaja smile
              powodzenia
              • kamila22-1985 Re: sluchaj babeczek na forum-dobrze radza 06.07.06, 13:15
                napisz po kapieli czy przeszly czy jedziesz wink
    • beta73 Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:26
      skoro jeszcze piszesz na forum to chyba to nie to!!!!! ja
      zupełnie "odleciałam "jak zacząl sie poród i skurcze porodowe, na peweno nie
      siedziałabyś przed kompem, tak mi sie zdaje
      • kamila22-1985 Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:31
        ja siedzialam i pisalam wszystkim na gg ze jade smile
        • beta73 Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:40
          ja byłam tak przejęta że zupełnie nie myslałam o niczym a o forum to już
          zupełnie, ale teraz chyba napiszę, bo ttermin na dzis i nic sie nie dzieje,
          więc jak zacznie sie dziać to ze szczęścia napiszę..smile))
          • dodkowska Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 13:44
            niestety to nie to ale to swietny pomysł na sprawdzenie czy to juz skurcze
            ustały -przynajmniej jak na razie . Troszke mi szkoda bo juz nimoge sie
            doczekac mojej córeczki dzieki za radysmile
    • dodkowska Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 14:44
      a teraz to juz niewiem bo mnie pobolewasmile
      • iziaberka Re: Czy to już?? -prosze o szybką odpowiedz. 06.07.06, 22:52
        No i jak? Przestało pobolewać czy jesteś na porodówce ? smile
        Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Iza
    • ninusia4 dodkowska odezwij sie... 07.07.06, 08:30
      ...bo jestesmy ciekawe co z tymi skurczami=) A moze napiszesz do nas juz z
      Karolinka...=)
      • krztyna Re: dodkowska odezwij sie... 07.07.06, 08:41
        Nooo, Dodkowska raczej należy do tych aktywnych dziewczyn z forum. Skoro tyle
        godzin już nie pisze, zatem moze rzeczywiście się zaczęło? Robimy zakłady?
        smile
        Dodkowska! Trzymamy kciuki!
        ------------
        Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
        Czekamy na Ciebie
        • kamila22-1985 Re: dodkowska odezwij sie... 07.07.06, 10:25
          ja obstawiam ze trzyma juz malenka na rekach i odpoczywa smile
          • iziaberka Re: dodkowska odezwij sie... 07.07.06, 23:22
            Cały dzień się nie odzywa!!!??? Napewno już po wszystkim i jest przeszczęśliwa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka