Dodaj do ulubionych

cały brzuch w rozstępach!!!

14.07.06, 11:24
Jestem załamana, 7 miesiąc a ja mam już cały brzuch w siateczkę (bordową),
wygląda to strasznie! Nie wiem skąd się wzięły, przytyłam 7 kg, staram się
jeść zdrowo i nie tłusto, brzucha nie mam wcale bardzo dużego, moja mama nie
ma ani jednego rostępu a ja smaruje się Mustelą od 3 miesiąca, więc skąd to
cholerstwo??? Proszę niech piszą te które mają podobny problem bo "gładkie
brzuszki" wpędzą mnie w jeszcze większego dołasad
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 11:31
      ja tez juz przy pierwszej ciazy mialam rozstępy na brzuchy,w drugiej bylo ich
      jeszcze wiecej w trzeciej mniej wiecej tyle samo.a teraz od porodu minelo 15
      miesiecy i rozstepy sa wyraznie bledsze i mniej widoczne.choc bikini juz raczej
      nie zaloze.tak niesety brzuch to moja pieta achillesa i zadne cuda nawet
      najdrozsze nic tu radykalnie nie poprawily.ale mam za to trojke dzieci .cos za
      coswink))i ciesze sie ze poza tym brzuszkiem maciezynstwo mi zdecydowanie dodalo
      urody.i naprawde czesto to słysze.wiec uszy do gory da sie z tym zyc.choc
      przyznam ze kiedys sobie tego nie wyobrazalam.na szczescie jest tyle kobiecych
      atutow poza brzuchem ze da sie z tym mankamentem zyc.a moj mąz i tak go
      uwielnbiawink))pozdrawiam
    • dana2004 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 14:46
      Mi wszyscy mówili że nie bedę miała rozstępów, bo do 30 tyg. nie miałam ani
      jednego. Ale niestety po 30 tyg masakra. Tez smaruje od 3 miesiąsca, przytyłam
      10 kg. jestem teraz w 37 tyg i jest jeszcze gorzej./ brzuch swędzi mnie tak że
      aż piecze. Smaruje kilkanaściie razy dziennie czym się da, mustela, ziajka,
      babydream, oliwka i nadal się robiąsad Jestem tym faktem załamana ale będę
      walczyć do końca. Tłumaczę sobie że jednoczęściowe kostiumy kąpielowe też
      bywają fajne. Trzymaj się cieplutko i myśl o dziecku, rozstepy trzeba olać!!!
      Nie są najważniejsze!
    • niuta3 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 18:32
      To chyba jest uwarunkowane genetycznie , Ja też smarowałam brzuch od począdku ciąży oliwką ,potem wazeliną ,a i tak miałam czerone pionowe pręgi od pępka w dól . Moja siosta miała identycznie. Cóż moge powiedzieć , teraz jestem 7 miesięcy po porodzie i rozstępy stopniowo się goją . Ale i tak są ślady.
    • santta Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 19:18
      TO chyba rzeczywiście nie ma nic wspólnego z kilogramami. ja w czasie ciązy
      przytyłam 30 kg i nie zrobil mi sie ani jeden rozstep. Ale mój brzuch wcale nie
      wygląda ladnie. Niestety nadmiar kilogramów mocna nadwyrężył skóręwink
      • invicta1 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 19:28
        ja utyłam 17kg (teraz 34tc), brzuch mam bez jednego rozstepu, za to piersi w
        czerwone pregi (bardzo urosły, ale brzuch tez mam ogromny)
        smaruje sie regularnie od niemalze poczatku: oliwki, mustela(kichowata), fissan,
        teraz Irenasmile
        no i zadnej tu reguły nie widze
        polecam Erisowej redukujacy rozstepy TOCOREDUCT-ja widze różnice na biuście
        i nie zapomnijmy sie smarowac do3 miesiecy po porodzie-kiedy chgudniemy tez sie
        to cholerstwo lubi robić
        • invicta1 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 19:28
          aa jeszcze Gerbera kremu uzywałam
          • sila6 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 10:37
            I jaki jest ten krem? pomaga? bo go sobie właśnie kupiłam...
            Pozdrawiam
    • m.k.25 Nic nie poradzisz 14.07.06, 20:00
      NIc nie poradzisz.Masz taką skórę na której robią się rozstepy i już-jest
      poprostu mało elastyczna.Polecam zimne i ciepłe prysznice, masaże, kremy,
      ćwiczenia(to już raczej po ciąży),diete, picie dużej ilości wody mieneralnej.A
      po porodzie pas poporodowy, ćwiczenia, masaże,zabiegi u kosmetyczki.Nie
      zliwkiduje to rozstepów, ale staną się mniej widoczne.I nie martw się
      tak.Większosć kobiet ma ten problem.
    • zielaka Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 20:21
      NIc nie poradzisz na rozstępy, to zależy od elastyczności skóry. NIektóre moje
      znajome smarowały się specyfikami na rozstępy, a i tak ich to nie minęło, a inne
      w ogóle się nie smarowały i zero rozstępów. Ja jestem w 37 tygodniu i jak na
      razie nie mam żadnego (smaruję się Fissanem), ale nie mam dużego brzucha, choć
      przytyłam 15 kg.
      • mmalicka21 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 20:54
        ja jestem w 38 tc
        18 kilo w przód
        i cały brzuch też w roztępach.....
        trudno...
    • m.k.25 A tak dla pocieszenia.... 14.07.06, 20:58
      Tak dla pocieszenia-ja mam za to dużą bliznę na brzuchu po operacjisad I też
      musiałam zapomniec o noszeniu krótkich bluzeczek, ale na plaży chodziałm w
      bikini pomimo ciekawskich spojrzeń ludzi.Ale zdrowie wkońcu jest ważniejsze.Tak
      jak Twoja dzidziasmile
    • skarb_x Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 21:10
      Jestem w 38 tc i na brzuchu nie mam rozstepów. Smaruję kremem z firmy Gerber.
      Natomiast na udach troche widać ( pomimo, że używałam ponoć b. dobrego balsamu
      Dove). Jednak balsam to nie to samo co krem na rozstepy.
    • honi_29 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 14.07.06, 21:41
      Bardzo się cieszyłam,że będąc w 36 tc nie mam na brzuchu rozstępów.Jakie było
      moje zdziwienie,gdy po porodzie obejrzałam swój brzuch w lustrze...Na
      piersiach rozstępy zrobiły mi się już w 2 miesięcu ciąży(zrzuciłam to na karb
      hormonków stymulujących),poza tym mam je na udach,a nawet pod brodąsad
      • anulaaa Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 00:17
        ja do 30-32 tygodnia(nie pamietam dokładnietongue_out) nie miałam ani jednego-przytylam
        w sumie 16kg(w 2tyg.po porodzie już nie nie byłoz tych kg),brzuch miałam też mały...
        smarowalam sie,mama nie miała...
        no ale posiekalo mnie w jeden dzieńuncertain
        powiem tak-moja skóra jeszcze wraca do normy ale rozstępy na szczęście nie są
        widocznebig_grin tzn nie tak bardzo jak myślałam,że będą:p
    • reninka72 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 00:21
      Znajomy chirurg plastyk twierdzi, ze nic sie na rozstepy nie poradzi. Mozna
      smarowac ile sie chce, bo rozstepy robia sie w skorze glebokiej i kremy na to
      nie poradza. Natomiast poradzil natluszcac duzo tak czy inaczej i przy okazji
      masowac, bo skora bedzie bardziej elastyczna i nie bedzie brzydko zwisac po
      porodzie.
      • joanna9920 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 00:25
        po kilku latach nie będzie widac
        • rogusia2 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 09:05
          To nie prawda, że kremy nic nie pomagają. Owszem jeśli masz skłonności to
          raczej nie unikniesz rozstępów ale może być ich mniej i mniejsze. Moje kumpela
          rodziła 4 lata temu, smarowała tylko brzuch i nic na nim prawie nie ma /a
          przytyła blisko 30 kg/ Za to na pupie i udach ma sporo i to dużych blizn.
    • molowiak Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 11:24
      kiedy narzekałam na swoje rozstępy, sflaczały brzuch i wielkie obwisłe cycki mój
      mąż powiedział - "pomyśl sobie, ze miałabyś piękny gładki, płaski brzuszek i
      jędrne cycuszki a nie miałabyś Zuzki, chcesz?" NIE CHCIAŁAM smile i tej myśli się
      trzymam
      • iwona-arch Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 18:50
        Ja cieszylam sie gladkim brzuszkiem do 38 tyg....teraz jestem w
        41.......tragedia...caly brzuch mam poszatkowany rozstepami...od piersi az po
        lono...sadpupa tez...a zaznaczam ze smarowalam skore od samego poczatku...nie
        moge na siebie patrzec...moj kochany tez nie..jak to stwierdzil...nie w takiej
        MNIE sie zakochal...i rozumiem go!stalam sie dla niego calkowicie
        aseksualna...dla siebie tez.......i co zrobic????bede zbierac pieniadze na
        zabieg usowania rozstepow laserem...ale biorac pod uwage ze nie
        pracuje...sad....troche to potrwa...moze juz bede sAMA DO TEGO CZASU...sad
        • fifkaa Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 19:19
          "Nic nie poradzisz na rozstępy, to zależy od elastyczności skóry."

Nieprawda! Jest jeden baaardzo skuteczny sposób na rozstępy! I mam go zamiar
          wykorzystać! Ale dopiero po drugiej ciąży... to - operacyjna plastyka brzuchasmile
          • 24milenka rozstępów nie da się zlikwidować :( 15.07.06, 21:09
            Nawet chirurdzy plastyczni przyznają, że rozstępów nie da się zlikwidować sad

www.lineacorporis.com.pl/index.php?1&modex=faqview&&id=41
            "Czy jest jakiś sposób na zlikwidowanie rozstępów?"

"Najprostsza, najlepsza i najbardziej uczciwa odpowiedź brzmi nie ma. W trakcie niektórych operacji na
            przykład plastyki brzucha czy plastyki piersi usuwa się część rozstępów wraz z nadmiarem skóry. Nie
            są to jednak operacje wykonywane dla zlikwidowania rozstępów. Podejmowane w przeszłości i obecnie
            próby wybiórczego usuwania rozstępów (np. mikrodermabrazja laserowa czy różnego rodzaju peelingi)
            przyniosły mierne rezultaty."
            • fifkaa Re: rozstępów nie da się zlikwidować :( 15.07.06, 23:11
              "W trakcie niektórych operacji na przykład plastyki brzucha czy plastyki piersi
              usuwa się część rozstępów wraz z nadmiarem skóry."

No i właśnie o to mi dokładnie chodzi!smile))) Chcę je usunąć ze skórą raz na
              zawsze!smile) W ramach plastyki powłok brzusznych po ciążach...
              • 24milenka Re: rozstępów nie da się zlikwidować :( 15.07.06, 23:36
                Tą część skóry z brzucha, którą Ci wytną, usuną Ci wraz z rozstępami. To jasne, inaczej się nie da smile)
                Usuną skórę z rozstępami, porami, pieprzykami i co kolwiek tam masz. Ale to pozwoli usunąć rozstępy
                TYLKO tam, gdzie masz nadmiar zwisającej skóry. Jeśli masz aż tyle luźnej skóry, że obejmuje ona CAŁY
                obszar z rozstępami, to to rozwiąże Twoj problem. Ale jeśli Twoja skóra nie jest aż tak rozciągnięta, to
                pewnie nie da się usunąć wszystkich rozstępów... sad Tak czy siak, życzę, żeby operacja udała się tak,
                żebyś była zadowolona z wyglądu swojego brzucha. Podziel się kiedyś na forum swoimi doświadczeniami.
                • 24milenka Zamiast rozstępów - długa blizna 16.07.06, 16:35
                  I jeszcze jedno: Pamiętajmy, że po plastyce brzucha znika nam kawałek obwisłej skóry z brzucha (wraz z
                  rozstępami, pieprzykami itp. znajdującymi się na wyciętym fragmencie skóry). Pozostaje nam jednak
                  mocno widoczna długa pozioma blizna. Blizna ta co prawda z upływam tygodni i misięcy przy
                  odpowiedniej pielędnacji powinna nieco zbladnąć, ale o paradowaniu po ulicy z odkrytym brzuchem
                  trzeba zapomnieć. Operacja ta nie przywróci brzuchowi dziewczęcej świeżości.
    • run_away83 Re: cały brzuch w rozstępach!!! 15.07.06, 21:07
      ja jestem dopiero w 20 tc, na brzuszku rozstępów jeszcze nie mam, choć już duży
      i rośnie w oczach, za to wylazło mi cholerstwo na tyłku i na cyckach. kupiłam
      sobie (bez większego przekonania, bo w cuda kosmetyczne raczej nie wierzę)
      pierwszy lepszy krem przeciwko rozstępom jaki mi się nawinął - IQstreve
      bielendy. kosztował chyba kilkanaście albo dwadzieścia kilka zł, nie pamiętam
      dokładnie. smaruję się 2-3 razy dziennie, tak jak polecają w ulotce i (o dziwo)
      już po tygodniu widzę poprawę - zbladło to dziadostwo i wyraźnie się
      zmniejszyło. brzuszek też smaruję, profilaktycznie, zobaczymy ciekawe czy tu
      też podziała smile w każdym razie specyfik niedrogi, warto wypróbować smile
    • witaaminkaa Re: cały brzuch w rozstępach!!! 16.07.06, 16:41
      Kochanie nieprzejmuj sie ja może na brzuchu bezpośrednio niemam rozstępów,ale
      na biodrach po boku i po wewnętrznej stronie ud. Krótkich spodenek napewno
      niezałoże wygląda to okropnie, a moje biodra jeszcze gorzej. Nieprzejmuje sie
      tym zabardzo bo wkońcu bede mamą. Uzywałam wszystkich kremów i balsamów z aptek
      i nici, wydałam mase pieniędzy. Teraz uzywam taniego bo za 13 zł, balsamu z
      serii ROSSMANN- babydream. I jestem nim zachwycona jest świetny a moje rozstępy
      zamiast sie powiększać bo brzuszek coraz wiekszy to sie zmniejszają.
      • lidkaaa Re: cały brzuch w rozstępach!!! 16.07.06, 19:29
        Ja używam od 7m-ca kremu FISSAN i uważam,że lepszego nie ma. Pomimo,że jest
        dość tłusty,nie zostawia plam na ubraniach.Nie mam ani jednego rozstępu,a do
        końca ciąży zostało 17 dni.Przytyłam ok.11kg.FISSAN nie jest drogi (ok.20zł),
        można kupić w aptece,a jest bardzo wydajny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka