Dodaj do ulubionych

odczucia i objawy

21.07.06, 12:53
dziewczyny pare dni temu zrobilam test (pisalam juz o tym ze jedna z
kreseczek byla jasniejsza ale chyba jest ok bo @ dalej nie ma)powiedzcie
jakie byly pierwsze wasze objawy ze malenstwo juz tam sobie jest.Jakie sa te
pierwsze odczucia.Ja nadal nie moge sie nadziwic ze jest i rosnie z kazdym
dniem bo chyba nie mam zadnych objawow (no chyba ze czasem czesciej niz
zazwyczaj boli mnie glowa)pozdrawiamsmile)
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:08
      No jak to "nie masz objawów"?... A brak okresu to pies?... smile
      • neta.a Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:13
        nie pies ! ale ten juz wspomnialam to byl pierwszy podstawowy syndrom! chodzilo
        mi o inne o pierwsze odczucia
        • dorianne.gray Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:16
          Rozumiem. Chciałabyś bólu cycków, rzygania, bólów brzucha, głowy, zaparć,
          biegunek, żylaków, hemoroidów, opuchlizny, senności, zgagi albo przynajmniej
          zmiennych nastrojów... Poczekaj cierpliwie, na wszystko przyjdzie pora... wink
          • iwonka232 Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:26
            W moim przypadku było tak: Staralismy sie o dziecko 4 lata , pierwszy moj objaw
            to brak okresu ale nie przejełam sie tym bo czesto mialam zaburzenia, kiedys
            poszlam na zakupy i zrobiło mi sie słabo w sklepie co nigdy mnie nie
            spodkało .Stwierdziłam ze zrobie test no i dwie krechy ...Poczulam jak mi serce
            mocno wali cieszylam sie jak male dziecko z zabawki nawet wiecej nie dam rady
            tego okreslic jak sie bardzo cieszyłam.Niemialam mdłosci , nie wymiotowałam no
            zachcianki były rózne słodkie i kwasne na przemian , raz zemdlałam w 3
            miesiacu.Kłopoty zaczely sie w 8 miesiacu opuchniete stopy, trudnosci w
            oddychaniu , nawet ze snem miałam problemy nie mogłam sobie znalesc miejsca a
            spanie tylko na bokach cała noc nie jest takie łatwe.Nosze pod sercem synka
            Dominika który bedzie zemna za niedługa chwile ...Zycze ci powodzenia zdrowia i
            wytrwałosci..
            • neta.a Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:39
              dzieki iwonka ja tez sie tak strasznie ciesze ze chcialabym juz te wszystkie
              objawy nawet te okropne zeby byc pewna bo nadal nie moge w to uwierzyc.(a tak
              wogole to chcialabym zeby juz bylo widac brzuszek zeby wszyscy zobaczyli i tak
              w srodku to chciala bym wykrzyczec to moje szczescie calemu swiatu)pozdrawiam!
    • annamaus Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:19
      Ja stałam się bardzo senna i to już kilka dni po zapłodnieniu, wtedy jeszcze
      nie przypuszczałam ze jestem w ciąży i jak zwykle czekałam na kolejną
      miesiączkę.
      Po prostu zwalało mnie z nóg i nie mogłam nad tą sennością zapanować..
      I co jeszcze? - moja kotka zaczęła się do mnie łasić i wpraszać na kolana, a
      nigdy aż taka czuła nie była....smileTo były takie pierwsze sympotomy, których
      pojawienie się, uświadomiłam sobie w momencie gdy już było wiadomo ze jestem w
      ciąży..
      Zaraz doszedł też większy apetyt. Na szczęście nie miałam kłopotów z wymiotami,
      torchę mnie mdliło momentami jedynie, ale to nie było bardzo uciążliwe.
      I co jeszcze? - Ja bardzo ucieszyłam się że jestem w ciąży i może dlatego, a
      może i tak przy okazji, pojawił mi się taki "błysk w oku"..smile - o tym akurat
      mówili mi znajomi.., jeszcze zanim dowiedzieli się że będę miała dzidzię...

Pozdrawiam!!
      Ania
      • malpa513 Re: odczucia i objawy 21.07.06, 13:24
        Ja się zorientowałam dopiero tydzień po terminie miesiączki i do tamtej pory
        nie czułam kompletnie nic, a potem pomału w ciągu 2 tygodni pojawiły się
        mdłości, senność itp.
        • kraxa ja bylam senna i sie slinilam 21.07.06, 14:34
          strasznie. w pracy zamykalam sie od wewnatrz w pokoju i w kime na biurku
          chociaz na 20 minut. a jak wstawalam to cala poducha, ktora mialam pod
          glowa/twarza byla zasliniona wink))
    • kasian00 Re: odczucia i objawy 21.07.06, 14:50
      Oprócz braku miesiączki do dnia dzisiejszego tj.14tc żadnych objawów. Maż mi
      tylko przypomina że jestem w ciąży i żebym uważała gdy idę np. na rower czy
      rolki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka