Dodaj do ulubionych

napinanie brzucha

23.07.06, 10:53
Cześć dziewczyny. Bardzo proszę o radę. Jestem w 23 tc, ogólnie czuję się
wyśmienicie, jednak od kilku dni kilka razy dziennie czuję jak mi się brzuch
napina, najczęśiej w pozycji leżącej, tak na 20 sekund i potem wraca do
normy. Poza tym nie mam innych niepokojących objawów. Naczytałam się trochę o
twardniejącym brzuchu i najzwyczajniej w świecie się martwię. Nie chcę
niepotrzebnie dzwonić do gina-jest na urlopiesad
Obserwuj wątek
    • mariken Re: napinanie brzucha 23.07.06, 11:03
      weź no-spa (nawet 3x1) i magnez, no i staraj się wypoczywać - to nie musi być
      nic złego, ale lepiej uważać. mnie się napinał, po kilku dniach na no-spa i
      magnezie przeszło :o))

joaśka
      • mirabellka26 Re: napinanie brzucha 23.07.06, 11:08
        tak tak no spa i odpoczywaj a jak gin wróci to nie zaszkodzi jak poradzisz się
        go w końcu on od ttego jestsmile
      • idachoj Re: napinanie brzucha 23.07.06, 11:22
        To mogą byc skurcze przepowiadajace poród (mogą pojawić się już teraz bez
        obaw),lez i bierz to ,co napisaly dziewczyny i odpoczywaj.
    • skarb_x Re: napinanie brzucha 23.07.06, 11:43
      Ja z tego powodu przeleżałam prawie cały 8 miesiąc. Miałam twardy brzuch (
      czyli skurcze) a dodatkowo szyjka mi się zaczęła skracać. No-Spę możesz brać do
      3 razy dziennie. Z magnezem uważaj jeśli masz zbyt niskie ciśnienie, gdyż on
      obniża je jeszcze bardziej. Ja z tego powodu nie mogłam brać. Staraj się dużo
      leżeć. Teraz zaczynam 40 tc i już bym chciała radzić, a teraz jak na złość
      wszystko przeszło. Skurcze mam dalej ale słabe, rozwarcie prawie na 2 cm, cały
      czas chodzę, sprzatam a tu... nic. Widać Małej dobrze w brzuszku u mamy.
      • paproszek57 Re: napinanie brzucha 23.07.06, 12:42
        ja tak mam od 16 tygodnia, teraz 25, kilka razy dziennie, czasem jak sie
        nasilają to biore nospe, szyjka, jest ok, dwóch lekarzy powiedzialo że to są
        braxtony i póki nie bolą to nie ma się czym przejmować, a mój lekarz mówi żeby
        z nospa nie przesadzać, i brać wtedy kiedy rzeczywiście sie coś dzieje
        • agula794 Re: napinanie brzucha 23.07.06, 20:25
          Dziękuję dziewczyny za rady, poczekam kilka dni, jeśli nic się nie poprawi to
          zadzwonie do gina i spytam o no-spe. Wolę nie brać nic na własną rękę. To moja
          pierwsza ciąża, stan dotąd nieznany i wiele niepokoju jest wokół niego. Mam
          ogromną nadzieje że to nic groźnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka