Dodaj do ulubionych

7 miesiac, a kilogramy

30.07.06, 13:43
jestem w 29 tygodniu ciazy, przytylam 8 kg, najwiecej na poczatku ciazy, gdy
jeszcze zadnego brzucha nie bylo-pewnie tyło mi co innego... Na kiedy
przypada okres najwiekszego przyrostu wagi??? I ile kg mnie jeszcze czeka...
moze jest ktos kto przytyl tyle samo, jak szybko wraca sie do poprzedniego
stanu swojego ciala?
Obserwuj wątek
    • mirabellka26 Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 18:00
      no ja podobnie jak Ty, ale jestem dokładnie w 31tc i mam na plusie 10kg, i
      słyszałam że to własnie od 8 miesiąca najwięcej się chyba tyje, tylko to też z
      kolei jest kwestia indywidualna, ja mam nadzieję że w tej normie 12kg to sie
      zmieszczęsmile
      • malman Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 19:07
        Boże dziewczyny mam to samo.U mnie 33 tydzień i 9,5 kg na plusie.Tylko,że u
        mnie jest to przyczyną strasznej deprechy i poczucia nieatrakcyjności.Nie
        obżeram się- jem zdrowo i rozsądnie a i tak mam wyrzuty sumienia,że może się
        zapuściłam,zwłaszcza jak czytam posty pt." jestem w 6-7 miesiącu i przytyłam
        tylko 4 kg".Chciałabym bardzo wrócić do swojej wagi sprzed ciąży i znów poczuć
        sie atrakcyjna, bo ostatni raz czułam się tak bardzo dawno temu.Sa momenty,
        kiedy chce mi się ryczeć i nie umiem sobie poradzić z negatywnymi emocjami.Może
        zła ze mnie matka,sama nie wiemsadsadsadsad
        • korlewna Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 19:20
          hihio... u mnie 29 tydzień i 9 kg na plusie, czyli tak, jak u Karolinki . Moze
          to ma cos wspolonego z imieniem, bo ja tez Karolinawink
          Ale ja jakos nie czuję sie z tego powodu zle. Jest, jak jest... byle potem
          zrzucic. A nawet jak nie, to najwazniejszy dzidziuśsmile)
    • terowka Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 20:52
      Czesc, wlasnie zaczal mi sie 38 tc i poki co (od samego zajscia w ciaze)
      przytylam 8 kg. Na poczatku troche sie martwilam, ze jestem za lekka,ale moja
      polozna pociesza mnie ze zarowno przyrost wagi w ciazy jak i jej spadek po
      porodzie to wszystko kwestia genow. Moja mama podczas pierwszej ciazy przytyla
      ponad 20 kg i w ciagu zaledwie kilku dni wrocila do swojej "przedciazowej"wagi.
      Tak wiec nie martwcie sie na zapas, kazde cialo ma swoj wlasny rytm. Pozdrawiam!
    • dodkowska Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 20:53
      8 kg to bardzo dobrze ja przytyłam w całej ciązy 30kguncertain
      • zuzka78 Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 20:59
        to co ja mam powiedzieć - 20 tydzień i prawie 4,5 kg na plusie mimo znikomego
        apetytu... Od czego zatem tak tyję??? Pewnie skończę na 20 kg,jak tak dalej
        pójdzie.
        • lidkaaa Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 22:00
          Ja własnie wchodzę w ...41tc smile
          Na plusie mam 8kg,nawet niecałe.
          Myślę,że to dlatego,iż piłam i piję bardzo dużo wody-wręcz nie mogę się
          opanować żeby nie pić,poza tym nie miałam specjalnego apetytu.Może nawet miałam
          mniejszy,niż przed ciążą. Cieszę się z tego,gdyż nie należę do osób zbyt
          szczupłych.Zawsze nosiłam 40-42. Mam nadzieję po ciąży zrzucić trochę więcej.
    • ewcia1980 Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 21:56
      kurcze, to ja przy was wypadam jak słonica smile
      jestem w 27tc i na plusie 9 kg smile
      ale powiem szczerze, ze jakos specjalnie mi to nie przeszkadza.
      apetyt mi dopisuje wiec "zdrowych" rzeczy sobie nie odmawiam.

z waga w czasie ciązy to jest chyba sprawa bardzo indywidualna.
      ja na samym poczatku schudłam, potem waga przez dośc długi czas byla na jednym
      poziomie, a po 20 tc dosc mocno podskoczyła.

ale co tam, po porodzie napewno wróce do wagi i figuryjaka miałam przed ciąza.

pozdrawiam
      Ewelina
      • loorien Re: 7 miesiac, a kilogramy 30.07.06, 23:32
        ja mam równo skończony 31 tydzien i przytyłam 9 kg nie uważam zeby to było
        dużo, w dwa miesiące co mi zostały chcialam przytyc jeszcze ze 4 mam nadzieje
        ze nie wiecej
    • anita23232 Re: 7 miesiac, a kilogramy 31.07.06, 00:14
      Nie przejmujcie się! Ja miałam w 37 tyg. 20kg.
      Po 2 miesiącach od urodzenia zgubiłam 18 kg.
      Teraz po 7 m-cach nadal 2 kg mi pozostają.
      Ale skończyłam karmić i mogę się odrobinkę poodchudzać
      • karinka21 Re: 7 miesiac, a kilogramy 31.07.06, 08:10
        27 tydzień i koło 6-7kg do przodu, ale miałam niedowagę przed ciążą, więc się
        nie przejmuję, na 20kg mogę skończyć i nie będzie źlesmilesmile
    • bastet7 Re: 7 miesiac, a kilogramy 31.07.06, 08:19
      31 tydzień i 7,5 kilo do przodu.
      • krzywaa 31 tydzien +8 kg 31.07.06, 09:28

• agattka5 Re: 7 miesiac, a kilogramy 31.07.06, 09:42
      Jestem w końcówce 8 miesiąca i przytyłam 12 kg.Jem niedużo bo nie mam apetytu,
      ale lekarz powiedział, że przez te upały jak się więcej pije to organizm
      zatrzymuje wodę i dlatego tak. Tym bardziej,że jak co miesiąc mam wizytę to raz
      przytyję 100 g, a raz 4 kg i nie mam na to żadnego wpływu.Dodam, ze wcale po
      mnie nie widać tej wagi.Nie martwcie się, później to wszystko zrzucimy smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka