mikaa25 02.08.06, 13:44 dziewczyny ciagle sie slyszy o planowanej cesarce, z jakiego powodu je macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cathy1976 Re: planowana cesarka - powod??? 02.08.06, 13:45 rozwarstwiajaca sie siatkowka spowodowana wysoka krotkowzrocznoscia Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: planowana cesarka - powod??? 02.08.06, 13:56 naprzykład ułożenie dziecka nie pozwala na porod sn jesli masz nadcisnienie to tez nie pozwolą ci rodzic normalnie lub łożysko jest przodujace Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: planowana cesarka - powod??? 02.08.06, 14:02 to zależy gdzie i w jakim szputalu. W moim przypadku- silne nadciśnienie, opuchniecia, białkomocz, chore nerki, cysta oraz kamień i problemy z sercem nie były wskazaniem do CC. Znam także kobietą której odklejało się łozysko (to także wskazanie do cc) mimo to urodziło naturalnie. Siostra mego męża mimo dużej krótkowzroczności (która pogarszała się wraz z wiekiem ciąży) także rodziła naturalnie. U nas w chrzanowie tak jest!!! Cud że żyje. Dzięki Ci Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww zatrucie ciążowe, duże dziecko, endometrioza 02.08.06, 15:02 Przy pierwszej ciązy silne zatrucie ciążowe, dziecko urodzone w 33 tyd, druga ciąża córka duża, wąska miednica mamy , mała ważyła 4300, teraz przez ciążą miałam endometriozę na ranię po cc, więc cesrka musi być..będa wycinac póxniej jeśli coś będzie na ranie, jakies resztki endometriozy Odpowiedz Link Zgłoś
malebubu Re: planowana cesarka - powod??? 20.09.06, 17:24 mialam silne zatrucie ciazowe,ale to nie bylo przyczyna cc,zaczelam rodzic naturalnie,rodzilam 48 godz rozwarcie na 8 silne skurcze i na tym stanelo,wtedy zapadla decyzja o cc,dzidzia byla duza 4300(to bylo 12 lat temu)teraz jestem w 27tc i lekarz powiedzial ze dzidzia duza i ze mam duze prawdopodobienstwo ze ta ciaza tez zakonczy sie cc,czas pokaze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: planowana cesarka - powod??? 02.08.06, 15:06 ulozenie dziecka, tzn glowka ciagle w gorze, choc jeszcze w niektorych szpitalach nie jest to wskazanie do cc, ale na szczescie w moim jest. pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś
jakubisia Re: planowana cesarka - powod??? 02.08.06, 22:16 zatrucie ciążowe i przy tym baardzo wysokie ciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter 1 cc - nieplanowane (powód: gestoza, 02.08.06, 22:55 drugie: ułożenie pośladkowe dziecka, drugie cc - rok po roku). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: 1 cc - nieplanowane (powód: gestoza, 02.08.06, 23:41 Problem z siatkówką, a jestem praktycznie jednooczna. Planowane cc jest wg mnie najbezpieczniejszą dla dziecka formą porodu. Wspominam to cudnie. K Odpowiedz Link Zgłoś
kamka-l Re: planowana cesarka - powod??? 03.08.06, 10:25 U mnie przyczyny są takie: -przegroda zupełna w pochwie (dwie szyjki), -druga cc, -i jak na razie (37tc) położenie pośladkowe dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika666 Re: planowana cesarka - powod??? 04.08.06, 14:17 Planowana cesarka możę wystąpić jeszcze w takim przypadku jak u mnie, nie uważam aby naturalny poród był jakimś mistycznym wydarzeniem dlatego zażyczyłam sobie cesarkę i bedę ją miała. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjajjjko Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 16:23 tak po prostu i lekarze się zgodzilli? czy możesz coś dokładniej na ten temat napisać?mam takie samo zdanie jak ty i też chcę w taki spossób zakończyć ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
angelika666 Re: planowana cesarka - powod??? 20.09.06, 15:05 Przepraszam że tak późno odpowiadam, ale nieczęsto bywam na forum, mam cesarkę z własnego widzi mi się. Żaden lekarz nie musi siena to godzić, idę do prywatnej kliniki, płacę umawiam się na termin i gotowe, na pewno nie bedę chodziła i prosiła w państwoych szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
witaaminkaa Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 16:43 - pierwszy poród - ułożenie pośladkowe - dwa razy mały jest owieniety pepowiną To są moje wskazania do cc, natomiast jak bedzie w praktyce okaze sie bo mały może sie jeszcze przesunąc Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 22:39 Wskazania ortopedyczne - dysplazja biodra. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina1976 Re: planowana cesarka - powod??? 20.09.06, 12:43 mialam dysplazje i w wyniku zaniedban doszlo do zwichniecia stawow,potym mialam 2 operacji,mam pytanie kto w tym przypadku daje i czy daje woogole skierowanie na cesarke? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka232 Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 22:44 Ja planuje cc dlatego ze mam wirus , muj gin powiedział ze moge rodzic naturalnie ale ja sie boje , lepiej na zimne dmuchac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 22:48 Bardzo duża wada wzroku. Niezależnie od tego, co się trąbi na temat możliwości rodzenia siłami natury przez kobiety z dużą krótkowzrocznością, wolałam nie ryzykować (i mój mądry ginekolog też tak wolał). Odpowiedz Link Zgłoś
tormienta Re: planowana cesarka - powod??? 20.09.06, 16:47 A jaka wada (ile dioptrii) jest uważana za dużą krótkowzroczność? Odpowiedz Link Zgłoś
anetap404 Re: planowana cesarka - powod??? 17.08.06, 23:50 Ja pojechałam do szpitala 5 dni po terminie z objawami lekkich skurczy.Położyli mnie na salę porodową i badania KTG zaczeło pokazywać wachania tętna u dziecka.0-10-15-0-0 itd.Po 10 minutach byłam już na sali operacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadija Re: planowana cesarka - powod??? 20.09.06, 18:48 Małopłytkowość (trombocytopienia) Odpowiedz Link Zgłoś