niunka24 12.08.06, 12:51 mam w tej chwili 90/60 czy to powód by iść na pogotowie? czuje sie tak sobie,ale nie tragicznie... dzieki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalafior_tez_kwiat Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:02 u mnie to norma przy ostatniej wizycie miałam 80/60. Powiedziałam lekarzowi, że nic nie mam siły robić przy takim ciśnieniu. Powiedział mi, że takie ciśnienie dla ciężarnej jest super i tyle... Wspomagam się kawą i ciszę, że nie mam nadciśnienia )) Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:11 o,dzięki.. to mnie pocieszyłas. ale ja naprawdę nie mam sił NIC robić...siedze teraz przed kompem,muszę pracować i jakoś mi się myślenie wyłącza. też to masz?! Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:13 Tak, lenia mam strasznego. Bez porannej kawy nie mam siły oczu otworzyć ))) A tu muszę od rana za dwójką maluchów biegać... Za to jak mąż wraca z pracy często skutecznie podnosi mi ciśnienie ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoliipawcia Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:19 ja też mialam niskie ciśnienie w ciąży i tez czulam sie cholernie slabo, tymbardziej ze musiałam zajmować sie półtora rocznym energicznym synkiem. o Boże jaka ja bylam wykończona, też wspomagałam się kawą. lekarz mi mówił że takie cisnienie nie jest złe. z reguły jestem niskociśnieniowcem więc teraz tez wiele sie nie zmienilo i mam na głowie dwoje ale czuję się mniej zmęczona niż w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:21 bardzo dziękuję za uspokojenie. też zawsze miałam dość niskie ciśnienei,ale nie aż tak. A jak byłam na USG ostatnim, to ciśnienie miałam...150/90 hehe, ale to były nerwy.. dziękuję to się będę męczyć.. aha, ile kaw dziennie wypijacie?? ja się boję więcej niż jedna, ale ta jedna pomaga na krótko... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:23 Na pogotowie to nie bo to nie powód. Pij spokojnie 2 kawki dziennie spróbuj od czau do czasu lampkę czerwonego wina. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoliipawcia Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:46 ja pozwalam sobie na jedną kawkę slabą slodzoną i zabielaną. a wino uśpiłoby mnie zupelnie, więc nie popijam... Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 13:54 Ja piję jedną rano a drugą w południe. Pół na pół z mlekiem. Więcej nie dałabym rady, bo wnętrzności by mi wyrwało ) Odpowiedz Link Zgłoś
tikkk2 Re: niskie ciśnienie w ciąży 13.08.06, 10:58 ja na niskie cisnienie polecam napoj z soku wycisnietego z polowki cytryny,pol szklanki wody cieplej przegotowanej i 1 lyzeczka miodu prawdziwego! Odpowiedz Link Zgłoś
sylles Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 14:23 zazdroszczę wam dziewczyny, że możecie sobie wypić kawkę i winko.kawy nie piłam nawet przed ciążą, a teraz nie mogę znieść nawet jej zapachu.z winem jest podobnie. od razu wymioty.ostatnio próbowałam chociażby cappuccino, ale łazienka znów przejęła górę. ciśnienie jak mam 90/60 to jest dobrze,ale zdarza się nawet 75/40 i jeszcze jakoś żyję- choć niektórzy się dziwią jak. tylko wiecie co? mojego lenia jakoś do tej pory nie kojarzyłam z tym ciśnieniem. ale macie rację. a ja myślałam- co się w tej ciąży ze mną dzieje, że mi się nic nie chce robić. pozdrawiam wszystkie niskociśnieniowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 14:36 powinnyśmy chyba założyć osobne forum niskociśnienowych)) a serio, to jest jednak bardzo upierdliwe. a najgorsze, ze jak jestem taka śnięta, że absolutnie NIC mi się nie chce, to nie zawsze jestem rozumiana przez partnera Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: niskie ciśnienie w ciąży 12.08.06, 15:18 Nie wiem najakim etapie ciazy jestescie, ale mnie polozna powiedziala ze w polowie ciazy cisnienie nieco sie obniza, a pozniej pod koneic wzrasta. Wiec za jakis czas powinno byc lepiej. A niskiem cisnieniem nie ma sie co martwic, lepiej miec nieskie niz wysokie. Ja tez mam niskie. Ja kawy nie pije, ale ne zaleca sie wiecej niz 3 filizanki kawy dziennie. Troceh ruchu tez jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha duzo pij !! 12.08.06, 15:22 ja mam podobne, lekarze zalecaja duzo plynow, krew szybciej krazy. Odpowiedz Link Zgłoś