misiiia 14.08.06, 00:19 Chciałabym się dowiedzieć jak odróżnić krwawienie mogące się pojawić podczas ciąży, od miesiączki? Czy np. podczas takiego krwawienia odczuwane są bóle w okolicach podbrzusza, tak jak to bywa podczas miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragica Re: @ a ciąża 14.08.06, 00:29 jesli masz krwawienie w ciazy-po pierwsze trzeba sie zg,losci jak najszybciej do lekarza! mogaca sie pojawic w ciazy miesiaczka jest slabsza i bez boli.silniejsza i bolesna-moze oznaczac poronienie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiiia Re: @ a ciąża 14.08.06, 10:03 A czy któraś z Was miała "miesiączke" w ciąży? Podobno można mieć do 3 miesiąca. Słyszałam, że łatwo odróżnić takie krwawienie od miesiączki. Chociaż ja słyszałam o przypadkah gdzie dziewczyny dowiadywały się o ciąży jak już były w 4 miesiącu bo wcześniej miały "normalny okres". Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: @ a ciąża 14.08.06, 10:44 Ja miałam "miesiączkę" w ciąży. Niczym się nie różniła od menstruacji. Nie dość, że krwawienie pojawiło się w momencie oczekiwanego okresu, to trwało tyle czasu co zwykle. Sądziłam, że moje starania o dzidzię znów się nie powiodły . Odpowiedz Link Zgłoś
misiiia Re: @ a ciąża 14.08.06, 10:53 Ja właśnie dostałam miesiączke - wygląda ona tak jak zwykle, ale była spóźniona pare dni,dostałam ją w 39 dc. Tylko że troche dziwnie się czuje bo jest mi cały czas niedobrze (chociaż to może być od czego innego), bolą mnie plecy i boki tak że musze brac tabletki, ogólnie czuje sie jakos inaczej. W sumie to nie licze na ciąże... jedyna możliwość zajścia to był stosunek przerywany w 26 d(czyli 13 dni przed miesiączką). A Ty jak się zorientowałaś że jesteś w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina861 Re: @ a ciąża 14.08.06, 11:22 Witaj Ja myslę ze dobrze bedzie jak poprostu pojdziesz do ginekologa i tam wszystkiego sie dowiesz)) Ale rzeczywiscie tak czasem bywa ze kobieta normalnie dostaje miesiaczek gdy ciaza juz sie rozwija smieszne troche bo pierwszym podstawowym widocznym objawem ciazy jest wlasnie brak miesiaczki;D hehe;D Pozdrawiam i zycze za 9 miesiecy pieknej dzidzi Buzki Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: @ a ciąża 14.08.06, 11:28 Hej, ja mam to samo, dostałam miesiączki na dwa dni przed spodziewana w srode ide do ginekologa, za duzo juz przeczytałam a objawów ciązy mam pełno, nawet niektóre mnie pocieszyły, ze sobie uroniłam wszystkoale grunt jak nie teraz to moze w nastapnym miesiącu trzymam kciuki juz teraz za dwie! Odpowiedz Link Zgłoś
misiiia Re: @ a ciąża 14.08.06, 11:38 Trzymam za Ciebie kciuki, mi się spóźniła miesiączka-dostałam ją w 39 dc, ale jakoś dziwnie się czuje... no nie wiem, zobaczymy jak długo będą ją miała, póki co zaczął mi się 3 dzień i jakaś taka słaba się zrobiła, a normalnie mam 7 dni, po skonczeniu @ jak dalej będę się źle czuła to zrobie test, myśle że powinnien dać prawdziwy wynik i wtedy zobaczymy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: @ a ciąża 14.08.06, 11:44 > A Ty jak się zorientowałaś że jesteś w ciąży? Nie zorientowałam się . Dopiero zrobiłam test jak mi się kolejna miesiączka spóźniała (mimo, że miałam bóle brzucha tak jak na okres). Różnica była jedynie taka niż podczas miesiączki, że podczas tego krwawienia w ciąży bolały mnie sutki co mi się nigdy nie zdarzało, a poza tym czułam się tak świetnie psychicznie jak nigdy . Poza tym schudłam, nogi zrobiły mi się bardzo szczupłe i zgrabne. Niby drobnostki, a jednak była to pewna oznaka ciąży . Odpowiedz Link Zgłoś
misiiia Re: @ a ciąża 14.08.06, 12:30 no mnie przed okresem zaczely bolec sutki, co mnie zdziwiło bo nigdy mnie tak przed @ nie bolało no ale jak dostałam okres to po 2 dniach przestało mnie boleć. jak skonczy mi sie @ to zorbie test. powinnien wyjsc prawdziwy wynik, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś