Dodaj do ulubionych

jak 'zrobić' córę?

16.08.06, 14:07
macie jakoś "sposób na dziewczynkę"? Tak bardzo chcialabym mieć córcię
(synusia już mam). Może jest jakiś sposób? W miarę skuteczny...
Obserwuj wątek
    • bpools Re: jak 'zrobić' córę? 16.08.06, 14:10
      no wlasnie ja tez mam to pytanie, prosimy o odpowiedzsmile
    • witaaminkaa dwie szklanki miłości i trzy szczypty pożądania 16.08.06, 14:11
      Ehh a tak na serio to wydaje mi się że nie ma żadnego sposobu lub przepisu na
      płec dziecka, ten plemnik który przetrwa i zapłodni jajeczko wygrywa i nie mamy
      juz nic do gadania.
      Jedne szkoły mówią o tym że córki robi się przed cyklem a synów w trakcie cyklu.
      Ja jakos w to nie wierze. Co będzie to będzie ważne żęby zdrowe było.

Powodzenia
      • bpools Re: dwie szklanki miłości i trzy szczypty pożądan 16.08.06, 14:14
        Tak jest to najwezniejsze ale pytamy tak z ciekawosciwink)
      • agamama123 Re: dwie szklanki miłości i trzy szczypty pożądan 16.08.06, 15:41
        Co to znaczy przed cyklem???
      • blaszany_dzwoneczek Re: dwie szklanki miłości i trzy szczypty pożądan 16.08.06, 15:47
        Chciałaś napisać: córki przed owulacją, synów w trakcie owulacji
        • doral2 Re: dwie szklanki miłości i trzy szczypty pożądan 16.08.06, 15:50
          i na koniec trzeba serdecznie westchnąć...skutek murowany!
    • marusia27 Re: jak 'zrobić' córę? 16.08.06, 15:51
      Raczej nie można jeszcze zaplanować płci dziecka. To loteria, która w
      przyrodzie rozkłada się raczej po równo...
      • iwonia2 Re: jak 'zrobić' córę? 17.08.06, 19:45
        mozecie kierowac sie zasada ojca medycyny Hipokratesa :Meszczyzna ktory chce
        miec syna musi zblizyc sie do zony zaraz po ustaniu miesiaczki i traktowac ja
        codziennie czuleaz do utraty swoich sil witalnych.Meszczyzna ktory chce miec
        corke powinien zblizyc sie do swej zony wtedy gdy ona odczuwa potrzebe jego
        towarzystwa;czyli im wczesniej przed terminem jajeczkowania odbedzie sie
        stosunek zapladniajacy tym wieksza szansa na urodzenie syna.po jajeczkowaniu
        proporcja ulega odwroceniu.jaie
        ja kierowalam sie ta zaswada -i czekam na dziewczynke 99 proc.dodam mam juz 5
        letniego synka.nalezy podkreslic zze obie metody planowania plci nie sa
        niezawodne.matka natura strzeze pilnie tej tajemnicy.pozrawiam i zycze zrowego
        malucha.
        • paulina861 Re: jak 'zrobić' córę? 17.08.06, 20:31
          Ja wiem tyle ze plemniki meskie sa bardzo silne ale krocej zyja a zenskie
          plemniki zyja dluzej ale sa za to slabsze. To znaczy ze mezczyzna i kobieta
          kiedy sie kochaja bardzo czesto maja wieksza szanse na chlopca a jak sie kochaj
          amneij i zadziej maja wieksza szanse na dziewczynkismile ale trzeba pamietac ze
          jezeli chodzi o sposob na dziewczynki to trzeba sie kochac w czasie dni
          plodnychwink bo jezeli chodzi o chlopcow to wiadomo i czesciej tym lepiej;D
          hehe;dja takze sie bede starac o chlopca z narzeczonym!!! przyjemne z pozytecznym;D

PS: Wiadomo ze Matka natura i tak moze sama wybrac ale warto probowacwink

Zycze Powodzeniasmile
          • cooky1 Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 15:13
            Metoda "Pauliny 861" jest dokładnie dopisana do mnie i męża. Mamy już dwóch
            chłopczyków. Poczytajcie o niej
    • othala76 Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 10:18
      hmmm...
      a nie przypadkiem odwrotnie? przed owulacją - córka, w trakcie - syn? bo już
      zgłupiałam ....
      • emma_sz Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 10:34
        Z tą 'metodą' szanse na córke tak czy inaczej wynoszą nie więcej niż 55% więc
        nie wiem czy jest sens wink
        Co do częstotliwości stosunków to ja słyszałam, że jest odwrotnie. Większe
        prawdopodobieństwo córki jest przy częstych stosunkach, a na chłopaka po
        kilkudniowym celibacie i próbie dopiero podczas owulacji.

Tak, czy inaczej kompletnie w to nie wierzę.
        • azanna Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 11:22
          To jest nawet logiczne - Emma - bo nie ma żadnych plemników, które mogły
          jeszcze przeżyć z poprzedniego stosunku, jest tylko jedna partia - nowiutka, a
          Y są szybsze, więc szybciej dotra do jajeczka, więc większe szanse na chłopca.
          Teoretycznie przynajmniejsmile W praktyce to się chyba średnio sprawdza.
          • alebama Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 13:02
            a ja wszystkim zainteresowanym posyłam link, który dostałam od
            innejforumowiczki, kiedy zadałam pytanie , bedac juz w ciazy a wiec "po fakcie"
            jakiew mam szanse na dziewczynke, na razie gdy sprawdziłam wszystkie znajome i
            kobiety z rodziny, zgadza sie płeć wiec polecam. I cieszcie sie ze na Waqsze
            posty nie odpisywła niejaka maretina bo to wredne stworzenie zarzuciło mi ze
            jestem samolubem co chce dziewczynke bo ma juz chłopca to chyba naturalne co?
            pozdrawiam oto link:

www.jolmys.webpark.pl
            • jomale Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 13:38
              Ja podsyłam link. jak posprawdzałam rodzinke i jak przyszli na świat to kurcze
              zgadza sie smile
              Pamietajcie ze wyznacozny czas to czas owulacji!!!!!

www.entropia.pl/zegarek/jonas.htm
              • iwonia2 Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 14:20
                masz racje a wlasciwie Hipokrates.bo jesli zostal ojcem medycyny to musial byc
                madrym facetem.czasami warto zerknac do starych ksiag .pozdrawiam
                • kasial3107 A jaka płeć po inseminacji? 18.08.06, 14:49
                  A jaka płeć po inseminacji, skoro wiadomo, że do zapłodnienia doszło w trakcie
                  owulacji, po podaniu zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka? Czy wtedy są jakieś
                  przypuszczenia? Ciekawe. Może wypowiedzą się dziewczyny po inseminacjach?
                  • azanna Re: A jaka płeć po inseminacji? 18.08.06, 14:53
                    Insenimacja według mnie nie jest wiarygodna, bo plemniki nie muszą przebyć
                    takiej długiej drogi co zwykle, więc X mogą się równie dobrze sprawować co Y.
                    • kasial3107 Re: A jaka płeć po inseminacji? 18.08.06, 15:02
                      dam Wam znac co mi się urodzi. Mam tylko przeczucia, a na przesądach nie
                      polegam. Ale przyznacie, że to ciekawe. Może założyć wątek: jaka płec po
                      inseminacji?
    • cooky1 Re: jak 'zrobić' córę? 18.08.06, 15:04
      Szkoła , która mówi ze córki robi się przed cyklem, to chyba jest dobra
      sprawdzona.
      Ja mam dwóch chłopców i pracowalismy nad nimi w trakcie cyklu.
      Pozdrawiam
      • kraxa cooky cykl to masz na okraglo 18.08.06, 15:20
        jak sama nazwa wskazuje wink)) Przed owulacja, jajeczkowaniem, tak??? to mialas
        na mysli?
        • paulina861 Re: Ciekawostka co do urodzenia córci:) 19.08.06, 10:55
          www.republika.pl/ckm/teksty/tekstn35.htm
          Milego czytaniasmile Pozdrawiamkiss
    • othala76 Re: jak 'zrobić' córę? 22.08.06, 21:21
      up
      • caline-czka Re: jak 'zrobić' córę? 22.08.06, 21:40
        Wejdź na allegro i wpisz hasło "testy owulacyjne" ja takie zakupiłam,tam jest
        "przepis" na córkę, należy współżyć do momentu aż wyjdzie test owulacyjny
        pozytywny..zastosowaliśmy się z mężm do tej metody...obecnie jestem w 25 tyg
        ciąży, prawdopodobnie będzie córka..nie odpowiem Ci jednak, czy na 100% efekt
        taki powistał w wyniku tej metody, czy to przypadek..
        • othala76 Re: jak 'zrobić' córę? 26.08.06, 17:32
          dzięki dzięki dzięki
          już mam te testy i zaczynamy 'pracę' wink
          ale przecież i tak najważniejsze żeby dzidzia zdrowa była.
          pozdrawiam - nie mieszka powiadomić o efektach (to za jakiś czas)
          • adzia18 Re: jak 'zrobić' córę? 26.08.06, 22:35
            córcię ustrzeliliśmy w 12 dc, a synka w 9dc. Moje cykle regularne 26 dniowe.
            Marzę o jeszcze jednej córuni.
    • jatoja24 Re: jak 'zrobić' córę? 27.08.06, 01:19
      Najbardziej skuteczny sposób to separacja plemników.
    • dorotka.k1 Re: jak 'zrobić' córę? 28.08.06, 08:50
      Ja słyszałam (ale nie wiem gdzie i kiedy), że plemniki "na dziewczynki" są
      wytrwalsze, ale wolniejsze, a "na chłopców" szybsze, ale szybciej też giną. Tak
      więc wygląda na to, że blisko lub w trakcie owulacji wyjdzie chłopak, a 2-3 dni
      przed dziewczynka. Powodzenia
    • crska Re: jak 'zrobić' córę? 28.08.06, 11:10
      ja tez juz mam synka 1.4 roku teraz jestem w 34 tyg ciazy i 3 poczatkowe usg wykazywaly coreczke natomiast na ostatnim usg lekarz mi mowi:" no i serduszko bije, dzidzia jest glowka do dolu i sa jajeczka" na co ja "jak o jajeczka.. przeciez miala byc ziewczynka?!?!"
      a lekarz kazal powiedziec mojemu mezowi : JAK MASZ FORME NA PUSTAKA TO CEGLOWKA NIE WYJDZIE smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka