Dodaj do ulubionych

USG 13 tydzień

23.08.06, 18:39
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy przy USG robionym w 13tyg, będzie już
okreslony przybliżony termin porodu, czy przy tym usg będe juz wiedziała czy
z moim dzidziusiem jest wszystko w porządku i czy rozwija się p[rawidłowo?
Czy poznam też płeć mojego maleństwa?

Obserwuj wątek
    • eyes69 Re: USG 13 tydzień 23.08.06, 18:43
      Termin porodu sama mozesz sobie obliczyc - poszukaj na necie. smile
    • reninka72 Re: USG 13 tydzień 23.08.06, 18:50
      Termin porodu wg USG nie zawsze pokrywa sie z terminem obliczanym wg daty OM,
      np. w moim przypadku USG wykazuje termin tydzien pozniej. Oczywiscie jest to
      zwiazane z faktem, ze przy nieregularnych lub dlugich cyklach kobiety owuluja
      pozniej, wiec zaplodnienie sie przesuwa i dzidzius de facto jest mlodszy niz wg
      terminu OM.
      W 13 tygodniu lekarz na pewno okresli date porodu. Mozna to zrobic nawet
      wczesniej,czasem w trakcie ciazy data sie zmienia. Chyba bedzie za wczesnie na
      dokladna ocene zdrowia malucha. Robi sie to standardowo (przynajmniej w
      Stanach) nie wczesniej niz w 18-20 tc.
    • sloneczko282 Re: USG 13 tydzień 23.08.06, 19:01
      Napewno zostanie określony prawdopodobny termin porodu, który może się pokrywać
      z terminem wyliczonym z ostatniej miesiączki. Bardzo ogólnie lekarz Cię również
      poinformuje czy na chwilę obecną dziecko rozwija się prawidłowo. Niestety na
      dokładne informacje będziesz musiałam poczekać bo takie dokładne USG robi się w
      połowie ciąży czyli około 20 tygodnia. Płeć też mniej więcej poznasz w tym
      czasie bo im później tym wszystko bardziej widoczne. Pozdrawiam Ps. Teraz Twoje
      maleństwo przypomina krewetkę z rączkami, nóżkami i noskiem. Przynajmniej tak
      było w moim przypadku (USG z 11 tc). Cudny widok smile
      • ola33333 Re: USG 13 tydzień 23.08.06, 20:34
        13 tydzien to optymalny czas na badanie przeziernosci karku, i sprawdzenie, czy
        dziecko ma kosc nosowa. Przeziernosc powinna byc do 3mm i kosc nosowa widoczna.

Pozdrawiam !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka