basia-prus 29.08.06, 08:40 maz ma Aleksy,ja Barbara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita.anita80 Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 08:54 witaj ! trudno coś doradzic ale napewno nie wybieraj imion popularnych jak KUBA,KACPER,WIKTOR ,MATEUSZ ( mnie osobiscie podoba się OLAF,JULIAN,BARTOSZ,DOMINIK,KRYSTIAN) Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 PS. 29.08.06, 08:57 Basiu masz moze brata Leszka ?(jak można spytac) Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: PS. 29.08.06, 09:12 a to serdeczne gratulacje i dużo zdrówka (pozdrów Alka od rudego kiedys z nim pracował mój mąż)my mamy dwie córeczki) Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: PS. 29.08.06, 09:22 super,dzieki za pozdrowienia ja rowniez Was pozdrawiam. Co sadzisz o imieniu Kordian,Cyprian,Patryk. My nie wiemy kto sie urodzi , a dziewczynka to moze Wiktoria,Daria,Patrycja? Ktore,a moze jakies inne? To ciekawe tak spotkac sie z kims kto o mnie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: PS. 29.08.06, 09:28 Wszystkie te imiona mają w sobie "r" podobnie jak nazwisko. Powiedz sobie szybko KoRdian PRus, DaRia PRus, CypRian PRus, PatRyk Prus - za dużo się robi tego R. Zwłaszcza Patryk Prus i Cyprian Prus - jakis taki "prykający" jest ten zestaw. Unikałabym "r" w środku imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: PS. 29.08.06, 09:36 Mnóstwo możliwości: Szymon, Tomasz, Jacek, Maciej, Wojtek, Mateusz, Jerzy, Krzysztof, Tymoteusz, Kajetan, Antoni... Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 imiona 29.08.06, 09:42 z podanych przez ciebie imion dla chłopca wybrała bym : KORDIAN, lub Cyprian (PATRYK żle mi się kojarzy) a dla dziewczynki: DARIA ,PATRYCJA (choc mysle że mniej spotykane jest DARIA)WIKTORIA robi się popularne) a podobają mi się jeszcze: Roksana ,EMILIA ,GABRYJELA,MARCELINA, nasze córeczki to: MARTYNKA i Rozalka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kat_kos Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:23 Może Julian (Julek, Juluś)Prus?, Maciej, Szymon, Łukasz? Najlepsze będzie imię bez "r", tak, żeby małe dziecko (2-3 latek) mogło bez problemu wymówić imię i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:28 a moze Kordian,Patryk,Cyprian, nie znamy plci a dziewczynka Wiktoria,Daria,Patrycja? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Polecam forum o imionach... 29.08.06, 09:30 Chodzilam do szkoly z mariuszem Prusem... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:38 anita-anita80,a gdzi pracowali, moze znasz moja bratowa Edyte? Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:45 tak znam Edytke ( na woli na ŻYTNIEJ)no wiesz nie będe dokładnie tytułować w sobote wybieramy się na weSELE RAZEM Z NIMI Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:57 tylko Bolesław, ewentualnie Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:58 Tak, a potem robią wywiady z takim robotnikiem budowlanym, bo się nazywa Henryk Sienkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:01 masz racje nie chce Bolka Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:04 ale Aleksander? Po Głowackim Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 09:57 anita-anita80,zycze udanej zabawy,na naszym weselu byla 1 wpadka,uwazaj no chyba ze chcecie syna. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:03 Adam Prus brzmi łądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:25 Mam znajomych Prusów i oni mają rodzinnie długie imiona ( z krótkim nazwiskiem dobrze sie komponuje)np. Kajetan, Jarosław, Magdalena. Z kolei np. Ada, Adam są króciutkie i nawet nie zdążą wybrzmieć razem z nazwiskiem. Ale nazwisko masz fajne - z wszystimi imionami się"zgodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
basia-prus Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:30 dzieki ,jest fajne.ale dobrac imie trudno Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 10:34 nie rozumiem jak mozesz miec watpliwosci?! oczywiscie Boleslaw ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 12:12 Basiu, znam też Basię Prus. Ale ma męża Grzegorza. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes9923 A co ty na to by dac dziecku na imie Maksymiljan 29.08.06, 12:39 maksymiljan,ewentualnje krystjan Odpowiedz Link Zgłoś
daga_brzez Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 14:51 Wiem że to pytanie o imie dla chłopca, ale Dorota Prus dla dziewczynki to dla mnei magiczne imie.... miałam taką przyjaciółke. Dwa lata temu zachorowałą na raka... choroba niestety wygrala i Dee odeszła od nas mając 23 lata rok temu wiem ze nie powinnam tego pisać na form ale jak zobaczyłam to nazwisko to wszystko sie przypomniało.... Odpowiedz Link Zgłoś
doris1981 Re: imie dla chlopca o nazwisku PRUS 29.08.06, 14:52 Dominika lub Szymon Odpowiedz Link Zgłoś