Dodaj do ulubionych

Stan podgorączkowy, zastój moczu w nerkach

31.08.06, 16:58
Witajcie. Wczoraj bylam u lekarza bo temperatura podskoczyla mi do 37 stopni.
Po wstępnym badaniu oraz USG nerek, lekarka stwierdzila zastój moczu w
nerkach. Kazala zażyć pyralgine 1 szt i czekać do wyników posiewu moczu tj.
poniedialku. Nadal utrzymuje mi się ta temperatura i nie wiem co robić. Nie
wiem co gorsza dla malej temperatura czy pyralgina. Jestem w 35 tc bo to
chyba najważniejsze. Może któras wie co robic, bo ja juz nie mam koncepcji na
obniżenie.Pzdr
Obserwuj wątek
    • pantheraleo Re: Stan podgorączkowy, zastój moczu w nerkach 31.08.06, 18:29
      problemy z układem moczowym mam juz druga ciaze... sprobuj popic urosan -
      dziala moczopednie, jest ziolowy i nie szkodzi (kupisz go w aptece). ja bralam
      tez scopolan w czopkach (na rozszerzenie drog moczowych), ale musisz miec
      recepte. bralam to w 20 tc i wszystko bylo ok. no i oczywiscie furagin na
      zapalenie drog mocz. mozesz tez sprobowac z nospa - tez rozszerzy, ale slabiej.
      mowia ze w duzej ciazy (powyżej 20tc) mozna brac paracetamol, ale ostroznie,
      wiec sie nie martw. (pyralgina to paracetamol???) pozdrawiam, marta
      • agnes9924 Re: Stan podgorączkowy, zastój moczu w nerkach 31.08.06, 21:56
        hallo masz na tyle szczescie ze jestes juz tak wysoko w ciazy.ja mialam zastuj
        nerki juz od 4 miesiaca ciazy.zawsze dostawalam antybiotyk i przechodzilo,az
        przed 6 mies.musialam miec zalozona szyne tzn.drenaz pomiedzy pecherzem a
        nerka.bol byl nie do opisanie(bo bez znieczulenia).niestety od tego czasu
        mialam skurcze i byl o zagrozenie ze moje malenstwo wczesniej przyjdzie,a teraz
        jastem juz 8dzien po terminie i nic.Tobie zycze wytrwlosci,duzo ci do konca nie
        zostalo.Trzymaj sie cieplo pa
        • gretka22 Re: Stan podgorączkowy, zastój moczu w nerkach 01.09.06, 10:20
          Dziwię się Twojej lekarce że tak spokojnie do tego podeszła. Ja w środe właśnie
          wróciłam ze szpitala. Po takich samych objawach jak Twoje lekarz kazał stawić
          mi się w szpitalu, pilnie zrobiono mi badanie krwi na CRP(infekcja w
          organiźmie)-oczywiście wynik wyszedł kosmiczny i jeszcze tego samego dnia
          dostałam antybiotyk i tak 5 dni.Oczywiście w nerkach też miałam zastój. Po 4
          dniach kolejne badanie i okazało się że przechodzi, wszystko się unormowało. I
          mogłam wrócić do domu. Napewno nie można tego zlekceważyć bo to zagraża i Tobie
          i dziecku.
    • isa2 Re: Stan podgorączkowy, zastój moczu w nerkach 24.10.06, 17:47
      Na jakiej podstawie zdiagnozowano u Was zastoj moczu w nerkach / USG, czy tylko
      badanie moczu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka