agika3 01.09.06, 13:07 jak złagodzić ból krzyża? Jestem w 39 tyg. i od wczoraj strasznie boli, aż sie boje co będzie jak dojdą skurcze . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buzka25 Re: ból krzyża 01.09.06, 20:36 witaj, ja jestem w 30tc, tez zaczynam miec problemy z kręgosłupem, pytałam w aptece o masci przeciwbólowe, ale wszytskie można stosowac z konultacja z lekarzem, ale aptekarka poradziła mi zebym kupiła sobie oliwke dla dzieci i mąż robił masaż na wieczór, powiem że pomogło, ale z tego co wiem to kobiey w ciązy nie powinny poddawac sie masazom, Wiec bede pytac lekarza o maści. Same "ale" no cóż taki zywot cięzarówke, dobrze ze faceci nie rodzą bo by nie było żadnego przyrostu naturalnegoPowodzednia. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: ból krzyża 01.09.06, 20:41 jesli jestes pewna ze to nie bole porodowe to polecam moj sposob. poloz sie na plecach na plasko.podloz pod dolny odcinek kregoslupa walek np maly recznik grubosci zacisnietej pięsci.niesamowicie niewygodna pozycja ale po kilku kilkuminutowych sansach pomaga.bynajmniej mi.pozdrowienia i zycze szybkiego i latwego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś