Dodaj do ulubionych

Szósty miesiąc

04.09.06, 10:32
wlasie wchodze w tydzien 24 smile

czuje sie na przemian, albo mam ogromna energie i biegam po mieszkaniu (mamy
remont) albo opadam z sil

pobolewa mnie brzuch, kregoslup i chyba zaczely bolec nerki (nie mam pewnosci
czy bol nie promieniuje) - wynki badani krwi i moczu byly dobre, ale moze sie
zmienilo w ciagu 2 tygodni...USG nerek tez robilam jakis miesiac temu - bylo
ok

niestety mam straszny apetyt na slodycze, szczegolnie lody

czuje juz dzidzie od jakiegos czasu, to cudowne uczucie !!!!!!
Obserwuj wątek
    • olga10081 Re: Szósty miesiąc 22.01.07, 14:29
      jestem w 6 miesiącu. przytyłam 7 kilo i polożna mówi ze za dużo?
      • ula207 Re: Szósty miesiąc 22.01.07, 14:48
        to co ja mam powiedziec?jestem w piatym a przytylam 9 kgsad( ale sie nie martwie
        tym specjalnie
    • lena216 Szósty miesiąc 25.04.07, 20:44
      jestem w 24 tygodniu ciazy narazie na szczescie nic z tych typowych objawow mi
      nie dolega jestewm z tego powodu bardzo szczesliwa, jedyna dolegliwoscia od paru
      dni jest bol glowy nie wiem czy powinnam z tym zglosic sie do lekarza?
      • anna-laszczak Re: Szósty miesiąc 25.04.07, 20:51
        Wiatm Was Kobitki tez jestem w szóstym miesiacusmilez dnia na dzień mam wiekszy
        brzuszek...od paru dni bardzo boli mnie cała miednica i kość łonowasaddo tej
        pory przytyłam 7kg czuję sie dobrzesmilemaluszka naszego już czuje od ponad
        miesiąca teraz już tak intensywnie mnie boksuje ,że nawet Tatusiowi się czasem
        oberwie hahahahh smile...oby tak dalej już mamy bliżej niż dalej
        Kobitki......zdróweczka życzę
      • biegacz.ka Re: Szósty miesiąc 30.07.08, 16:05
        bole glowy w ciazy to norma, jestem w 28 tygodniu i mam je regularnie od 12tc.
        najczesciej sa wynikiem niskiego cisnienia, jak masz mozliwosc kontroluj
        cisnienie a w razie niskiego pij kawe. miezkam w szwecji i tutaj tylko w
        naturalny sposob reaguje sie na takie dolegliwosci. wiem, ze jeszcze apap 500
        jest bezpieczny i skuteczny, ale to ostatecznosc.
    • anula1315 Szósty miesiąc 19.05.07, 10:58
      moja córeczka też zaczęła dawć o sobie znaki. Jestem w 25 tygodniu ciąży, ale
      coś mi dziś słabo i kręci mi się w głowie. Troche się martwię...
    • klaudia_88 Re: Szósty miesiąc 19.05.07, 11:58
      Jestem w 25 tyg.przytyłam 5 kilo, ale mam bóle dolnego odcinka kręgosłupa i
      czasem ciężko mi się podnieść z łózka bez podparcia się o coś hmmm...
      • krycha123 Re: Szósty miesiąc 19.05.07, 20:15
        to tak jak ja-niby brzuch mały przytyłam 3 kg 23 tyd. a z łożka zwlec sie
        trudnosmile co to bedzie dalejsmile
        • elwi71 Re: Szósty miesiąc 22.05.07, 20:05
          Ja jestem w 23 tyg. Przytyłam 1,2 kg -ale u mnie dziecko ma z czego ciągnąć.
          Kopie całkim nieźle. Na sobotnim USG nasza mała miała zmierzoną stopę-4 cm.

pozdrawiam
          • sudestra Re: Szósty miesiąc 22.05.07, 21:55
            Witajcie. Ja jestem w 23 tc. przytyłam 15 kg ( ważyłam 41 kg jak zaszłam w
            ciąże).Czuje sie różnie. Jednego dnia super, innego jestem tak słaba,ze nie mogę
            zwlec sie z łóżka. Dokuczają bóle głowy a apetyt mam stale na makarony. Cały
            czas pracuję ( przedst.handlowy). Synka czuje już dość długo i nieźle kopie.
            Oczywiście najwięcej o 00.30 i 4.30 nad ranem smile. Pozdrawiam wszystkie EMamy i
            Wasze Dzieciątka.
    • aurelkax Re: Szósty miesiąc 11.06.07, 12:32
      U mnie ok. 25 tc. i jest super!
      Świetne samopoczucie, kondycja, na razie zadnych problemów w stylu trudnosc przy
      wstawaniu z łózka' nic mnie nie boli. Przytyłam 9 kg, sporo, ale uwzgledniajac,
      ze przed ciaza wazylam 55 to jest ok.
      Od poczatku ciazy nie jestem w stanie jesc duzych posilkow, wiec standardowo
      zalecane pięć w ciągu dnia jest u mnie rozłozone na jakieś osiem smile Jem głównie
      owoce i warzywa, wspomagane nabiałem, z mięs tylko rybkę, bo innym mięs nie
      lubię. Podobnie jak nie przepadam za mlekiem.
      Młody jest bardzo energiczny i szaleje wink Wszystkie parametry ma w porzadku.
      Fajnie jest z nim "rozmawiać" smile
      • lisek_chytrusek2 Re: Szósty miesiąc 11.06.07, 12:43
        Witam was! ja zaczynam 24tcsmile) od początku ciąży przytyłam 5kg, czuję się nawet
        niezle, zauważyłam że muszę rano dospać dokładnie bo potem jestem zakręcona
        cały dzieńwink Dzidziuś też już szaleje w brzuszku od jakiegoś czasu, ale jeszcze
        nie wiem cóż to za lokator/ka smile Brzuszek mam spory i w nocy jak mam się
        przekręcić na drugi bok to czuję jakbym ważyła ze 2tony hi hi, nie wiem czemu
        tak ciężko. Taki pewnie urok ciąży. Ale już bliżej niż dalej, pozdrawiam i
        życzę zdrowia!! smile
        • black_angel5 Re: Szósty miesiąc 11.06.07, 15:16
          Witajcie!! Ja zaczęłam 25 tydz.Czuję sie nie najgorzej, ale przyznam ,że jak są
          upały to raczej nie daję wtedy rady. dzidzia wierci sie jak szalona, w
          szczególności jak jest "zaczepiana" przez tatę smile. przytyłam 2kg ale brzusio już
          niestety ciąży wink
    • wrzesniowka_1 Re: Szósty miesiąc 11.06.07, 15:26
      zapraszamy na forum

Forum dla wrześniówek 2007
      • lukrecja34 Re: Szósty miesiąc 12.06.07, 09:36
        cześć,właśnie rozpoczęłam 23 tc.tak jak koleżanki czasem mam w sobie mnóstwo energii a czasem nie mam siły zwlec się z łóżka.przytyłam już 9 kg,brzuszek mam już spory ale pamiętam,że w pierwszej ciąży miałam większy.ogólnie czuję się nieźle,niestety córka uznała,że najwygodniej jej leżeć na nerwie kulszowym no i w związku z tym boli jak diabli.pocieszam się,że już z górki.pozdrawiam
        • cysi-a225 Re: Szósty miesiąc 21.11.08, 10:55
          Witam mamusie smileJa jestem w 25 tyg.przytylam 7,5kg nie jest jeszcze
          zle nie martwcie sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka