Dodaj do ulubionych

skurcze przepowiadajace

06.09.06, 10:07
Jestem w 38tc.Jakie to odczucie miec skurcze przepowiadajace.Codziennie wieczorem mam bezbolesne dlugotrwale twardnienie brzucha.Czy to to?
Obserwuj wątek
    • aleksandra19811 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 12:14
      Tak, są to skurcze Braxtona-Higsa. Narazie nie bolesne. Jestem rownież w 38 tyg
      i mam takie od 3-4 tygodni. Od tygodnia bolesne jak superokres. Ale nie kazda
      tak ma. Takie skurcze to bardzo dobry znak, bo macica trenuje. Może miałaś już
      wczesniej tylko niezauważyłaś ?
      • kukii81 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 12:19
        ja rowniez jestem w 38 tyg.Takie skurcze zaczely mi sie okolo 2 tygodni temu a
        od okolo tygodnia pojawiaja sie bardzo czesto.Najczesciej
        wieczorem.Przypominaja bole miesiaczkowe, takie klucie w dole brzucha jak
        rowniez mam wrazenie jakby mi ktos pasem brzuch sciskal.Ciekawe jak dlugo
        jeszcze bedzie to trwalo.Pozdrawiam
    • mileczka75 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 13:48
      też jestem w 38 tyg. i od paru dni mam bóle w krzyżu jak przy miesiączce,
      spinanie brzucha. Dziś myślałam, że jz trzeba się zbierać smile))
      • monika2821 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 19:46
        Ja mam skurcze czyli twardnienie brzucha od ok.miesiaca-ale one sa calkowicie niebolesne.Najwiecej brzuch twardnieje wieczorem.Rano jak wstaje i do poludnia prawie go nie czuje.Jak wspomnialam to juz 38tc i zastanawia mnie jakie one maja byc, kiedy zacznie sie ten porod!
    • ninkaw Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 19:49
      A ja jestem w 30 tyg i również mam takie skurcze
      • lulaa111 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 21:55
        ja jestem w w 39 tc i skurcze bezbolesne mam od kilku dni,bylam na ktg i sa
        naprawde duze,dziwia sie ze ich nie czuje,a mnie tylko lekko zatyka,ciezej sie
        oddycha jak lapie mnie skurcz...czekam na odejscie wód...smilebylam dzis na
        usg,mala ma ok 3600 i z mniejszona ilosc wod polodowych;-(
      • warkoczanka Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:05
        to powiedz o tym lekarzowi!miałam podobne objawy i znalazłam sie na 10dni w
        szpitalu z rozpoznaniem :poród przedwczesny zagrazający. teraz jestem w domu i
        jedyne co mogę to przewracac sie na drugi bok w łóżku. Mogę urodzić w każdej
        chwili bo te skurcze doprowadziły do skrocenia szyjki macicy . U Cieebie tak
        nie musi być ale......!
    • warkoczanka Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:06
      to było do ninkaw!
      • asia_k_19 Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:18
        Ja jestem w 36tc i też wieczorami czuję jak trwrdnieje mi brzuch, dwa razy
        zdarzyło się, że czułam częste kurczej jak podczas okresu i ból w krzyżu.
        Jeśli mamy skurcze przepowiadające to należy się tylko cieszyć.
        Moja położna mówiła (ponad 20 lat pracuje na położnictwie), że podczas skurczy
        przepowiadających skraca się szyjka macicy i jest to luksusowa sytuacja, bo
        kiedy zacznie sie poród ciało będzie pracować jedynie nad rozwarciem, a nie
        skróceniem szyjki i oszczędzi to wiele bólu rodzącej, a i pierwsza faza porodu
        nie bije wtedy żadnych rekordów czasowych
    • mika99 Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:50
      ja też jestem w 38tc twardnienie brzucha mam od 24 tc takze luzik ale od jakis 2
      tyg mam takie bóle niby miesiaczkowe i jest mi niedobrze podczas nich strasznie
      dziwne uczucie nie wiem jak to bedzie wyglądac podczas porodu????? pozdrawaim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka