monika2821 06.09.06, 10:07 Jestem w 38tc.Jakie to odczucie miec skurcze przepowiadajace.Codziennie wieczorem mam bezbolesne dlugotrwale twardnienie brzucha.Czy to to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra19811 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 12:14 Tak, są to skurcze Braxtona-Higsa. Narazie nie bolesne. Jestem rownież w 38 tyg i mam takie od 3-4 tygodni. Od tygodnia bolesne jak superokres. Ale nie kazda tak ma. Takie skurcze to bardzo dobry znak, bo macica trenuje. Może miałaś już wczesniej tylko niezauważyłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kukii81 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 12:19 ja rowniez jestem w 38 tyg.Takie skurcze zaczely mi sie okolo 2 tygodni temu a od okolo tygodnia pojawiaja sie bardzo czesto.Najczesciej wieczorem.Przypominaja bole miesiaczkowe, takie klucie w dole brzucha jak rowniez mam wrazenie jakby mi ktos pasem brzuch sciskal.Ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie to trwalo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka75 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 13:48 też jestem w 38 tyg. i od paru dni mam bóle w krzyżu jak przy miesiączce, spinanie brzucha. Dziś myślałam, że jz trzeba się zbierać )) Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 19:46 Ja mam skurcze czyli twardnienie brzucha od ok.miesiaca-ale one sa calkowicie niebolesne.Najwiecej brzuch twardnieje wieczorem.Rano jak wstaje i do poludnia prawie go nie czuje.Jak wspomnialam to juz 38tc i zastanawia mnie jakie one maja byc, kiedy zacznie sie ten porod! Odpowiedz Link Zgłoś
ninkaw Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 19:49 A ja jestem w 30 tyg i również mam takie skurcze Odpowiedz Link Zgłoś
lulaa111 Re: skurcze przepowiadajace 06.09.06, 21:55 ja jestem w w 39 tc i skurcze bezbolesne mam od kilku dni,bylam na ktg i sa naprawde duze,dziwia sie ze ich nie czuje,a mnie tylko lekko zatyka,ciezej sie oddycha jak lapie mnie skurcz...czekam na odejscie wód...bylam dzis na usg,mala ma ok 3600 i z mniejszona ilosc wod polodowych;-( Odpowiedz Link Zgłoś
warkoczanka Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:05 to powiedz o tym lekarzowi!miałam podobne objawy i znalazłam sie na 10dni w szpitalu z rozpoznaniem :poród przedwczesny zagrazający. teraz jestem w domu i jedyne co mogę to przewracac sie na drugi bok w łóżku. Mogę urodzić w każdej chwili bo te skurcze doprowadziły do skrocenia szyjki macicy . U Cieebie tak nie musi być ale......! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_19 Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:18 Ja jestem w 36tc i też wieczorami czuję jak trwrdnieje mi brzuch, dwa razy zdarzyło się, że czułam częste kurczej jak podczas okresu i ból w krzyżu. Jeśli mamy skurcze przepowiadające to należy się tylko cieszyć. Moja położna mówiła (ponad 20 lat pracuje na położnictwie), że podczas skurczy przepowiadających skraca się szyjka macicy i jest to luksusowa sytuacja, bo kiedy zacznie sie poród ciało będzie pracować jedynie nad rozwarciem, a nie skróceniem szyjki i oszczędzi to wiele bólu rodzącej, a i pierwsza faza porodu nie bije wtedy żadnych rekordów czasowych Odpowiedz Link Zgłoś
mika99 Re: skurcze przepowiadajace 07.09.06, 10:50 ja też jestem w 38tc twardnienie brzucha mam od 24 tc takze luzik ale od jakis 2 tyg mam takie bóle niby miesiaczkowe i jest mi niedobrze podczas nich strasznie dziwne uczucie nie wiem jak to bedzie wyglądac podczas porodu????? pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś