zona06 12.09.06, 14:09 dziewczyny komu potwierdziła się płeć prognozowana podczas USG? słyszałam o częstych pomyłkach, chociaż u mnie w pierwszej ciąży zawsze wychodziło, że dziewczynka i tak tez się urodziła córeczka pozdrawiam zona 18 tydz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gingerrr Re: USG a płeć 12.09.06, 14:29 mojej znajomej przez 4 ciąże mówili,że będie miała dziewuche... 4 chłopów... w piatej jej powiedzieli,że chłopak i urodziła dziewczynkęP nie wiem jak tego dokonał lekarz. historia autentyczna Odpowiedz Link Zgłoś
abloch5 Re: USG a płeć 12.09.06, 16:01 Witam!!mi lekarz w 18 tyg powiedział ze to chyba synek!!Od tej pory potwierdził to już 3 razy.jestem w 39 tyg-mam zdjęcia i widac chłopa Podobno jeśli jest chłopczyk to odrazu to widać a jeśli dziewczynka to może być problem z rozpoznaniem-lekarz nie jest pewien . Tak powiedziała mojej znajomej jej gin.No i ona faktycznie urodziła dziewuchę-i nie było na początku dłuuugo widać!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek Re: USG a płeć 13.09.06, 14:45 słyszałam różne historie na temat pomyłek, ale wydaje mi się, że to wina kiepskiego sprzętu albo lekarza, który stwierdza płeć, choć dziecko jest kiepsko ułożone do takich obserwacji. Mi trzykrotnie na USG lekarz (za każdym razem inny lekarz i inny sprzęt) powiedział, że dziewczynka. Może podejrzewałabym pomyłkę, ale widziałam na własne oczy na monitorze i nie wiem, jakim cudem, to co zobaczyłam mogłoby należeć do chłopca . Z tym, że mała (już myślę, że to ona) była dobrze ułożona i było naprawdę dobrze widać. No, ale... za jakiś miesiąc zobaczę ją na żywo i wtedy się przekonam na 100%, czy ona to ona. Odpowiedz Link Zgłoś
ozega Re: dziewczynka 13.09.06, 18:51 U mnie w 100% lekarz sie nie mylił w 22 tygodniu zrobił USG i była i jest dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: USG a płeć 15.09.06, 15:58 Zawsze najlepiej wiedzą ciocie, babcie i znajomeO!!! jaki masz ładny brzuszek, będziesz miała chłopca, o i nie masz plam, 100% chłopiec.A ja na to:Będzie dziewczynka, lekarz już 2 razy widział w usg.One na to: No co Ty? Nie pierwszy "brzuch" widzę, albo rodziłam już x razy to się znam. Rentgena mają w oczach czy co? Oczywiście sie myliły-urodziła się dziewczynka (hura!!!! mam już "wszystkie" dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
ewaj75 Re: USG a płeć 16.09.06, 21:19 Miałam podobny przypadek, znajoma z pracy próbowała mnie przekonać że będzie dziewczynka bo "tak źle wyglądam" a ja jej na to zdjęcie usg siusiaka, nie dała się przekanać. Oczywiście tak jak przewidział gin urodziłam synka. W drugiej ciąży też udało mu się wypatrzyć że będzie dziewczynka i urodziłam córeczkę. Myślę że jak dobry gin, dobry sprzęt i dobre ułożenie maleństwa to przewidzieć można nawet w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś