kiro13 14.09.06, 10:42 jak wyglada to badanie czy oprocz ktg badaja tez ginekologicznie tzn.sprawdzaja rozwarcie itd ? czy tylko na monitorze? czego sie spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kukii81 Re: ktg 14.09.06, 10:46 Ja jak mialam robione ktg nie mialam oprocz tyego badania ginekologicznego.A jesli chodzi o ktg to lezalam sobie z dwoma pasami na brzuchu, jeden z nich sluzyl do monitorowania skurczy macicy a drugi do mierzenia tetna dzidziusiowi.Jak dzidzius sie poruszyl mialam nacisnac guzik przy monitorze.Ogolnie przyjemne lezenie i wsluchiwanie sie w tetno dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ktg 14.09.06, 10:49 pl.wikipedia.org/wiki/Kardiotokografia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=24788681&a=24788990 Odpowiedz Link Zgłoś
kiro13 Re: ktg 14.09.06, 11:41 witam was kochane dziewczynki dz bardzo za odp malgosiek jak zwykle jestes nieoceniona tylko jednym sie martwie bo moje malenstwo (chyba po mamusi) nie lubi lekarzy nawet jak chodzilam do gina to robilo protest i sie strasznie malo ruszalo dopiero po a zreszta ono lubi prowadzic tryb zycia i aktywnosci raczej nocny hihi to mam w nocy na to ktg leciec? pozdrawiam was serdeczniutko mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
kiro13 Re: ktg bylam,,,, 14.09.06, 18:50 i nadal dycham hihi oprocz tego ze mnie kregoslup podczas bolal a balam sie ruszac ale to moja wina bo sie zle ulozylam jutro nastepne ktg no chyba ze dzis lub w nocy sie urodzi a tatus ma jutrourodzinki ladny prezent... a tak wogole to pani polozna powiedziala ze 1% rodzi w terminie wszystko zalezy od tych miesiaczek echhhh a tak wogole to na oddziale pomyka wiele dziewczyn... z brzuchem nadal Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ktg bylam,,,, 14.09.06, 18:54 A widzisz? Tak się bałaś Wiedziałam,że będzie wszystko w porządku. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gigo2002 kiedy pierwsze ktg? 14.09.06, 13:12 jestem w 31tc . do tej pory mnie na ktg nie poslano. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: kiedy pierwsze ktg? 14.09.06, 13:16 Bo jeśli nic się nie dzieje to nie ma obowiązku i potrzeby. Ktg można już robić od 28-30 t.c. Ktg zalecane jest po termine porodu lub jeśli są wskazania np.tachykardia czy bradykardia czy inne nieprawidłowosci w tętnie dziecka wysłuchane podczas badania detektorem tętna. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kiro13 Re: ktg ... cd boje sie 14.09.06, 13:40 niby wszystko ok dzidzia sie wierci a teraz chyba spi ale ja sie boje na ktg... musze isc ale mnie telepie ja mam poprostu stracha a jak cos bedzie nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś