agniesia20 14.09.06, 14:17 jakie preparaty brałyście przed zajściem w ciażę?jakie poelcacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 14:20 kwas foliowy a jak folik to 3 x dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa ja nie bralam przed 14.09.06, 19:13 ale jak sie zorientowalam, ze zaciazylam to kupilam puritan's pride, 17 zl chyba 60 tabletek, raz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: ja nie bralam przed 14.09.06, 21:36 "ale jak sie zorientowalam, ze zaciazylam to kupilam puritan's pride, 17 zl " tak jak ja + falvit Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 16:22 A po co aż tyle foliku 3x, 2xdziennie. Ja biorę raz dziennie i tak mi lekarka poleciła brać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnies_w Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 18:44 Też biorę raz dziennie. Robiłam niedawno badania. Ilość kwasu foliowego ok. Lepiej nie przesadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa wlanie spojrzalam na opakowanie kwasu 14.09.06, 19:18 nie 60, a 250 malutkich tabletek- wiec jedno op starczy na cala ciaze spokojnie, nawet przy wiekszej dawce na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 19:58 folik 2x dziennie z polecenia lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 22:08 ja przed ciążą brałam folik a teraz acifolik czy jakoś tak... jest tańszy niż folik. Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 22:25 Ja brałam kwas foliowy, ale przestałam kupować folik, bo za 30tabl płaciłam 7zł. Natomast kupiłam w aptece kwasik firmy Puritan's coś tam i zapłaciłam za 250tabl -15zł. Tylko szkoda, że nie w każdej aptece są takie miłe panie i informują o tym, że można kwasik kupić taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
samosia75 Re: jaki kwas foliowy? 14.09.06, 23:36 Kwas Foliowy Puritansa nie jest zarejestrowany jako lek tylko tzw suplement diety. Wiąże się to z tym, że nie jest poddawany przed dopuszczeniem na rynek skomplikowanym i drogim badaniom biorównoważnosci (dotyczącym rozpuszczalności, wchłaniania itd) W rezultacie jest duuużo tańszy, ale ja osobiscie wolałabym jednak zażywać kwas foliowy zarejestowany nie jako suplement( Np Folik, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: jaki kwas foliowy? 15.09.06, 08:32 Jak niektóre dziewczyny rózwnież polecam kwas foliowy firmy Puritan's Pride. Przed zajsciem w ciążę zażywałam Folik (najbardziej znany i rozreklamowany) 1 x dziennie 1 tabl. Gdy lekarz potwierdził ciążę zwiększył mi dawkę do 3 x 1 tabl. i osobiście polecił właśnie Puritan's Pride. Koszt jest dużo mniejszy niż przy zażywaniu Folika, a zawartość kwasu foliowego w tabletce taka sama. Wiem, że PP nie jest dostępny w każdej aptece, niestety... Wklejam link do strony dystrybutora: www.holbex.pl/content/view/23/54/ Odpowiedz Link Zgłoś