yves5 01.10.06, 20:25 BULLSHIT!!! raz w tygodniu dwie kostki gorzkiej czekolady!!!? energiczny spacer z wozkiem!??? kobiety, nie dajcie sie mamic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osset1 Re: Jak schudnąć po porodzie 26.04.07, 19:38 co za brednie, karminie piersia wymaga specjalnej diety (jaki groszek czy cebula?!) nie mówiąc juz o alergiach u dziecka które zmuszaja do diety eliminacyjnej. nie wspomnę o mega zmęczeniu i zaabsorbowaniu maleństwem które zdecydowanie utrudnia sensowe palnowanie jedzenia i diety czy stania przy garach Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Jak schudnąć po porodzie 26.04.07, 20:17 karmienie nie wymaga żadnej diety z góry zakładającej, że dziecku coś będzie. Eliminacja ma sens, jak się coś dzieje. Ja jem WSZYSTKO, cebulę, fasolkę, cytrusy i inne zakazane Dziecku nic nie jest, jest okazem zdrowia. Gotuję codziennie od samego początku, bo niby kto miałby to za mnie robić? Nie generalizujmy, że wszystkie musimy ograniczać dietę do gotowanej piersi z kurczaka + marchewki czy że wszystkie przechodzimy mega-zmęczenie i nie gotujemy zdrowo. To jest nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Jak schudnąć po porodzie 27.04.07, 22:34 Ja też jadłam wszystko kiedy karmiłam małego,żadnych kolek itp.Schudłam bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
asiasia1984 Re: Jak schudnąć po porodzie 27.03.09, 09:30 Ja najszybciej chudłam jak karmiłam piersią, no ale warunkiem jest to, że w ciąży nie przytyłyście 30 kg bo to nie jest normalne. A co do spacerów to pewnie nieźle wspomogą utratę ciążowych kg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna1804 Re: Jak schudnąć po porodzie 02.04.09, 17:47 Witam , mam pytanie do asiasia1984 a ile przytyłaś w ciąży i w których partiach najbardziej. Pozdrawiam i dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna Re: Jak schudnąć po porodzie 27.04.07, 10:18 Karmic piersia. Ja wrocilam do swojego rozmiaru po 3 miesiacach od porodu.I oczywiscie wzgledna dieta. Ja w ciazy nie opuchalm sie slodyczami,nie pilam gazowanych slodkich napojow, woda, owoce itp. Przytylam 12 kg i bardzo szybko zgubilam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulac Re: Jak schudnąć po porodzie 02.10.08, 08:17 Jako mama karmiaca piersia swoje dziecko przez 13 miesiecy mysle, ze dieta matki karmiacej musi byc rozsadna ale nie trzeba wyrzekac sie groszku i cebuli!!! Nalezy zachowac umiar w spozywanych ilosciach produktow i obserwowac reakcje dziecka na dany zjedzony przez mame produkt.Specjalna diete mozna stosowac prze 2 miesiace a potem wprowadzac wszystko po troszke.Drogie mamy, nie przesadzajmy , nie przesadzajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Jak schudnąć po porodzie 26.04.07, 22:03 Hmm, mnie tam wystarczyło karmienie piersią (bez żadnej specjalnej diety) i zajmowanie się Młodym. Po pół roku ważyłam parę kilo mniej niż przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Jak schudnąć po porodzie 27.04.07, 22:39 Wiecie co mnie denerwuje? (ja nikogo nie namawiam do karmienia piersią niech każdy robi to co sie podoba)Przecież ciąża,poród to właściwie poświęcenie się dla dziecka,wtedy kobieta na siebie bardziej uważa itp. i tak ciężko dochować jakiejś diety(jeśli jest konieczna)żeby dziecko chociaż przez pierwsze 3 mce karmic piersią? Odpowiedz Link Zgłoś
femme-marie Re: Jak schudnąć po porodzie 27.04.07, 10:15 Są kobiety które szczupleją momentalnie bez żadnych specjalnych zabiegów, a inne muszą nad tym popracować, w sumie propozycja diety nie jest taka zła, zważywszy na ciążowe rozpasanie jeśli chodzi np. o słodycze to te dwa kawałki czekolady naprawdę nie zaszkodzą, choć fakt, że energiczne spacery to dla niektórych wystarczająca dawka ruchu, dla mnie to było za mało zaczełam szczupleć dopiero w trakcie intesywnych zajęc na aerobiku połączonych z dietą eliminującą ziemniaki, pieczywo, słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Jak schudnąć po porodzie 27.04.07, 11:53 no ale wtedy juz pewnie nie karmilas piersia prawda? mnie po pierwszej ciazy zostalo 3 kg - na zawsze. ja nie chudne w czasie karmienia. i tyle by bylo... Gdy chcialam schudnac to pierwsze co mi ubylo to mleko zobaczymy jak teraz bedzie. ps. strasznie...boli mnie dzis glowa...normalnie peka ech... Odpowiedz Link Zgłoś
efania Ale o co chodzi? 28.06.07, 16:56 Nie rozumiem, jaki zwiazekz dyskusja ma Twoj wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Jak schudnąć po porodzie 28.04.07, 15:23 Najlpeij nie utyc duzo w ciazy i problem z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiczka30 Re: Jak schudnąć po porodzie 28.06.07, 16:39 Ja myślę,że to zależy od kobiety, i jej trybu życia. Ja po pierwszej ciąży schudłam w 3 tygodnie. Synusia karmiłam do 4 roku życia piersią, więc cały czas utrzymywałam wagę i nie grubłam. Schudłam tak szybko, ponieważ po 3 tygodniach po porodzie musiałam wrócić na studia, bo czekała mnie obrona pracy magisterskiej. Ściąganie nocą pokarmu, wczesne wstawanie, sesja, maleństwo i mąż, który był w wojsku spowodowały gwałtowany spadek wagi! Obecnie jestem miesiąc po porodzie, urodziłam córeczkę i przytyłam więcej niż z synem. Już sporo straciłam, ale nie tyle, co z synem. Trochę się boję, że zostanie mi to, więc staram się ruszać więcej i od dziś wracam do mojego ulubionego sportu- jazdy na rolkach!!! Myślę, że w ten sposób szybko stracę, aby wejść w moje ciuszki rozmiaru S!!! Dietę przy karmieniu i tak stosuję, bo nie ma reguły...Jedne mamy jedzą wszystko a inne wystarczy, że za dużo czegoś zjedzą i mają potem problem!!! Ja z synem przeszłam kolki do 4 miesiąca życia, spowodawane stresem związanym z egzaminami i sesją. Nie życzę nikomu!!!Więc każda z nas ma swoje racje i powinna znależć sposób tracenia wagi najlepszy dla siebie. pozdrawiam szczęśliwa mama Odpowiedz Link Zgłoś
anmroz Re: Jak schudnąć po porodzie 28.06.07, 17:03 Asiczka30!Karmienie do 4 roku życia to już chyba niezłe przegięcie.Przecież to duże dziecko,które przyjmuje już wszystkie pokarmy stałe!!!Szkoda,że nie karmiłaś do pierwszej klasy.Sorry za złośliwość,ale nie mogę w to normalnie uwierzyć. Co daję tak długie karmienie!? Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: Jak schudnąć po porodzie 29.06.07, 08:52 Ja 2 tygodnie po porodzie mieściłam się w ubrania sprzed ciąży, a karmienie piersią do 7 miesiąca, mega długie spacery, noszenie dziecka itp. itd. zrobiły ze mnie niezłą laskę Już samo posiadanie dziecka to najlepsza dieta cud!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Jak schudnąć po porodzie 02.10.08, 09:10 ruch to podstawa i zadna dieta nie pomoze, jak ktos siadzie na dupie i bedzie stosowal same diety Odpowiedz Link Zgłoś
magda-m179 Re: Jak schudnąć po porodzie 15.12.08, 23:23 Polecam nie dietę a zmianę sposobu życia – ja spróbowałam tylko na 3o dni i już nigdy nie wróciłam do starych nawyków, schudło już także moich 3 znajomych zalecam 30 dniowy test: 1. 3 razy w tyg min 20 min biegania lub innych ćwiczeń aerobowych (siłownia tylko po 20 min rozgrzewce np bieganie- inaczej prowadzi to do niedoboru cukru) 2. głębokie oddychanie (wdech – liczysz do 8; trzymasz powietrze – liczysz do 8 – wydech – liczysz do 8) tak 3 x 3 w ciagu dnia 2. Odstaw: wszelkie produkty mięsne, odstaw wszelkie produkty mleczne; odstaw pszenicę i produkty pszeniczne, odstaw cukier i słodycze (później słodycze tylko ekologiczne bezglutenowe) 5. tłuszcze zastąp oliwą z oliwek i olejami (ważne: tylko z pierwszego tłoczenia i tłoczona na zimno)można jeść dożo oliwy, najlepiej z warzywami (słatka: słata, ogórek, papryka, groszek, oliwki zielone, awokado, orzechy włoskie – polej oliwą) 6. jak najwięcej świerzych warzyw i owoców 7. jedz orzechy : łup sama a jeśli bez łupiny to tylko ekologiczne są pakowane próżniowo i nie mają pleśni która utrudnia schudnąć bo zatoksycznia, a każda toksyna odkłada się z kawałkiem tłuszczu – stąd np. celulit lub grubsza tylko jedna cześc naszego ciała 8. jedz awokado, i inne owoce tylko na pusty żołądek 9. pij codziennie minimum 2 litry green-drink - (40 sproszkowanych ekologicznych ziół i warzyw, napełni żołądek, duzo witamin i minerałów, poprawia cerę, powoduje że wyrzucamy z siebie toksyny łącznie z tłuszczykiem ja kupuję z www.biodynamicznie.pl/index.php?p23,zestaw-1-poczuj-sie- lepiej (było ciężko, bo to duża zmiana, miałam problem żeby przekonać najbliższych że nie umrę bez mięsa i mleka, dopiero uwierzyli gdy wyniki u lekarza miałam lepsze niż kiedykolwiek po pół roku znajomy który przyłączył się po miesiącu odstawił tabletki na nadciśnienie które lekarz zapisał mu dożywotnio jak będziecie mieć pytania piszcie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: Jak schudnąć po porodzie 16.12.08, 09:18 Taaak.... odstawic praktycznie wszystko - zywic sie samymi owocami i ziolami... taaak , to bardzo urozmaicona dieta matki karmiacej, bo po porodzie wiekszosc kobiet jednak karmi piersia. Ta dieta matce karmiacej borykajacej sie jeszcze z nadmiarem kilogramow moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku! Wiesz moze dokladnie jaki wplyw ma ta mieszanka herbaciano-warzywno-ziolowo-witaminowa na dziecko??? Silownia zabroniona jest do 3 mcy po porodzie! To o czym piszesz to jest dieta - scisla dieta - cos, co stanowczo odradza sie kobietom po porodzie oraz matkom karmiacym. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z1 Re: Jak schudnąć po porodzie 16.12.08, 09:52 Po pierwszej ciąży ważyłam mniej niż przed ciążą już po 6 miesiącach. Po drugiej zostało mi 10 kilo. Jadłam tak samo przy karmieniu obu córek stosując dietę eliminacyjną (alergiczki, niestety) Obie karmiłam 22 miesiące. Teraz jestem w trzeciej ciąży. Myślę że artukuł jest sensowny, spróbuję po porodzie skorzystać z tych zaleceń. No może poza tymi ENERGICZNYMI spacerami z wózkiem i 2,5 latkiem u boku Spacery owszem, ale czy takie energiczne? to nie wiem. Dodam jeszcze że w każdej ciąży tyję ok 20 kg!!! (porażka...) Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 dieta Montignaca. 16.12.08, 10:09 Generalnie artykuł opisuje skrótowo diete Montignaca. Polecam książki na ten temat, zawierają przykładowe menu. to faktycznie działa rewelacyjnie. I nie traktowałabym tego jako diety odchudzającej, ale zmiane trybu zywienia. Wiele rzeczy jemy bo mamy takie nawyki. A jak wiemy jakie dania maja jaki indeks glikemiczny, to przynajmniej wiemy czego unikać. Np gotowana marchewka ( jeszcze z bułeczka zasmażaną najlepiej na masełku) a surowa marchewka to przepaść! Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: dieta Montignaca. 16.12.08, 11:08 ja musiałam na początku odstawić produkty ciężkostrawne, jadłam gotowane mięso i warzywa, pieczywo, uważałam na twaróg- zastępowałam jogurtem,dużo piłam wody mineralnej, dopiero po 2 mies. powoli wprowadzałam do diety to co lubiłam- uważając by dziecko tolerowało- niestety mam alergiczki, po pół roku miałam wagę marzenie,o 5 kilo mniej niż przed porodami ruch też był ważny, na początku ćwiczyłam mięśnie kegla,aby brzuszek nie pozostał,do tego spacerki mi się udało, ale koleżanka po porodzie karmiła 2 lata, miała sporo ruchu , a jednak waga nie drgnęła i do tej pory walczy z nadwagą Odpowiedz Link Zgłoś
mamabobow Dieta po porodzie 10.03.09, 09:07 Ja przytylam grubo ponad norme.Ponad 30..Czulam sie potwornie.W ciazy jadlam wiecej i trudno mi bylo po porodzie przestawic sie na "mini" porcje.Zaczelam zmniejszac racje zywnosciowe gdy odstawilam ssaka od piersi.I nareszcie po roku od porodu wrocilam do swojej wagi I o ironio,znowy jestem w ciazy!Teraz pilnuje tego co jem i zakladam ze 300 kcal wiecej dziennie w zupelnosci wystarczy zeby Bob byl zdrowy Zycze silnej woli! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta24-live dlaczego nie chudnę?? 26.03.09, 23:23 Witam! W ciąży przytyłam 27 kg, jestem 10 tygodni po porodzie zostało mi 10 kg do wagi sprzed ciąży. Miesiąc temu zaczęłam chodzić na fitness, do tego dieta bardzo restrykcyjna, karmić nie karmię tylko odciągam pokarm, po kryzysie laktacyjnym Mała już cyca nie chce.Po pierwszych treningach- rewelacja, w ciągu 3 tygodni schudłam 4 kg, potem waga stop. I tu jest pytanie- dlaczego pomimo diety, ruchu, spacerów i ćwiczeń, " karmienia" moja waga ani drgnie?? Czy ktoś miał podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: dlaczego nie chudnę?? 27.03.09, 08:57 No to ja nigdy nie schudne bo moj zoladek nie toleruje zadnych warzyw, a wiec po kawalku pomidorka czy marchewki wymiotuje, nie lubie i juz,wiec diety stosowac nie moge, bo wszystkie sa oparte wlasnie glownie na warzywach. Sportu tez nie moge uprawiac, po cc mam zakazane nawet pchanie wozka ze wzgledu na problemy z rana, ktora nie chce sie goic, czeka mnie najprawdopodobniej druga operacja. Ciekawe jak ja mam schudnac???to, ze w lustro nie moge parzec i ubieram sie w pokoju gdzie go nie ma jest drobnym szczegolikiem.Wogole sie ne przegladam w lustrze wiecej, bo zaraz rycze. A take piekne plany byly, ze zaczne chodzic na fitness karmie piersia i butelka, to g...daje, z reszta z powodu ograniczonej ilosci rzeczy, ktore jadam pokarm jest chudy i mlody i tak sie nie najada.pozostane gruba swinia na wieki Odpowiedz Link Zgłoś
drosophila.melanogaster seytan_a_22 27.03.09, 09:26 Skoro nie mozesz jesc warzyw to moze rozwazylabys diete optymalna?Ja dopiero zaczelam i juz schudlam 2kg i czekam na kolejne 5kg..Ale znam sporo osob,ktore zywia sie w ten sposob od lat i bardzo im sluzy.Tu nie chodzi tylko o samo schudniecie ale o ogolne samopoczucie.Na tej diecie,chociaz objetosciowo je sie malo,nie chodzisz glodna(zjadasz najczesciej tylko 2-3 posilki dziennie),masz mnostwo energii i po schudnieciu bez problemu utrzymujesz wage.Jest jeszcze duzo innych zalet ale duzo by pisac.Moze poczytaj na ten temat,tylko nie w internecie bo na wiekszosci stron znalazlam totalne bzdury o tej diecie.Proponuje ksiazki dr Kwasniewskiego ,,Tluste zycie'' i ,,Zywienie optymalne'' lub jego oficjana stronke www.dr-kwasniewski.pl.On bardzo dokladnie tlumaczy tam zasady tej diety oraz mechanizmy dzialania ludzkiego organizmu.Moze warto zebys sie zorientowala,ja w kazdym razie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asiasia1984 Re: dlaczego nie chudnę?? 27.03.09, 09:34 Spokojnie po cesarce to nie jest takie proste żeby zacząć ćwiczyć, ale 10 tygodni to nie wiele i na pewno jak się zrobi cieplej to spacery spowodują utratę kg. Schudniesz i jeszcze będziesz z siebie dumna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś