qqq55 17.10.06, 12:10 Witam. Dziewczyny, jestem w 32 tyg. ciąży. Od około 2 tyg. zaczęły mi puchnąć dłonie. Po nocy nie moge ruszyc palcami. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nupik Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 12:13 powinnas zapytac lekarza, ale ja tez tak mialam. nie mgolam nosic pierscionkow. na szkole rodzenia pani pokazala nam cwiczenia na puchnace stopy i rece i bardzo pomoglo, ale opuchlizna zeszla dopiero po porodzie. tylko rece mi puchly. ale wiem ze to moze byc rozniew sygnal zbyt duzego gromadzenia sie wody, powiedz o tym lekarzowi na anstepnej wizycie. aga mama wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
imoan8 Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 12:57 Mi bardziej puchną dłonie niz stopy. To kwestia organizmu. Ale lekarza i tak warto zapytać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqq55 Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 13:03 Dzięki dziewczyny..........No pewnie, że zapytam lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
caroleck Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 13:38 ja ma spuchniete dłonie od 4. mieisąca ciąży!!! (teraz jestem w 8)oczywiście stopy też mam spuchniete Lekarze mówią, że to normalne... Najgorzse jest to, że tylko jedne buty wkładam, sportowe...w inne się nie mieszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 15:24 Ja tez mialam spuchniete palce,stopy napuchly mi bardzo poporodzie.Lekarz powiedzial ze to normalne.Ja mialam jeszcze jedna rzecz okolo 8-miesiaca rece a raczej cale ramiona mnie bolaly (rwaly mnie,jak by mi ktos skore zrywal z rak,Lekarz kazal mi nosic usztywniacze na nadgarstkach troche to pomagalo) Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 16:43 Mi dretwieja dlonie. Niby nie mam spuchnietych, ale po nocy sa tak odretwiale ze niemal w ogole ich nie czuje... Mowilam lekarzowi. On powiedzial, ze takie sa uroki ciazy. Moge sprobowac brac magnez, ale nie zawsze to pomaga. Powinno przejsc po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: spuchnięte dłonie.... 17.10.06, 17:15 Do tiuia sprobuj usztywnic nadgarstki na noc.Mi lekarz powiedzial ze dlatego sie to dzieje ze wszystko puchnie w srotku tez i powoduje nacisk na zyly. Odpowiedz Link Zgłoś