Dodaj do ulubionych

ból kości ogonowej

20.10.06, 20:35
Dziewczyny minęło 3,5 miesiąca od porodu a mnie nadal boli kość ogonowa. Ból
zaczął się tuż po porodzie i nie przeszedł do dziś. Gdy stoję bólu nie czuję
ale czuję go gdy siedzę, a najgorzej jest gdy chcę wstać - wtedy mam takie
dziwne uczucie jakby ta kość rozrywała się. Gdy tuż po porodzie skarżyłam się
że czuję ból położna powiedziała mi że podczas porodu kość odchyla się i
dlatego ból jest odczuwalny. Myślałam że to przejdzie ale to trwa już tak
długo. Zastanawiam się jak wysiędzę w pracy 8 godzin. Czy Wy też tak
miałyście? Przeszło Wam to? Nie wiem co mam zrobić - może iść na jakieś
prześwietlenie - może coś mi się uszkodziło?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: ból kości ogonowej 20.10.06, 20:43
      mnie tam kosc ogonowa nie bolala po zadnym porodzie a mialam juz dwa,przede mna
      trzeci.A nie masz czasami nadzerki albo jakichs innych schorzen?
    • laur18 Re: ból kości ogonowej 20.10.06, 21:19
      pewnego dnia schylilam sie do pólki po garnek-bylo to w 7 m-cu ciąży.jak sie
      schylilam tak sie juz nie wyprostowalam do porodu. wylam z bólu nie moglam
      chodzic stac lezec,kość ogonowa to byla jedyna rzecz ktorą pozwolilabym wyrwać
      sobie byleby nie bolala.bol nie do opisania i nie do zniesienia lekarz
      powiedzial ze to rwa kulszowa. Od tamtej pory minelo 6 lat teraz kolejna ciąża-
      bole kości ogon.na poczatku ciąży teraz 36tydz. takie same bole ale albo pod
      lopatką albo w prawym boku, oczywiście nie tak paraliżujące jak wtedy. W nocy
      jak sie poloże to nie moge samodzielnie wstać ani przejść do wc, jak sie
      rozchodze to przechodzi.I coż może to rwa kulszowa a może nie nikt mi nie
      powiedzial co mi jest robiono mi rozne badania i nic.nie mam zielonego pojecia
      czy ma to zwiazek z ciaza czy nie. idz do reumatologa może chociaż tobie
      pomoże bo ja raczej nie mam szans-ileż to sie uplakalam nad lóżeczkiem kiedy
      schylając sie po dziecko nie moglam sie już wyprostować ,a dziecko plakalo z
      glodu. ja sama nikt mi nie mogl pomoc. wiec idz jak najszybciej.
    • oerlikon1 Re: ból kości ogonowej 21.10.06, 00:29
      Mnie tez boli kosc ogonowa,minelo 2 miesiaca od porodu,lekarka powiedziala,ze moze bolec 3
      miesiace,ale ja mysle,ze moze i dluzej.Tylko ze ja nie pracuje,siedze z dzieckiem.
    • mongolia4 Re: ból kości ogonowej 21.10.06, 18:21
      A moze mialas zlamana kosc ogonowa tak jak to zalatwili moja znajoma w klinice
      w poznaniu.Zrobili wielki blad zamias ja ciac to czekali na porod normalny a
      nie przewidzieli ze dziecko jest zbyt duze i ze utknie w kanalach rodnych no i
      tak sie stalo utknelo zaczeli jej wyciskac dzieciaka z brzucha lokciami i tak
      przy tym zlamali jaj kosc ogonowa ale jej nic nie powiedzieli.Bolalo ja wiec
      poszla do lekarza no i stwierdzili ze ma zlamana.Nic na to nie piradzisz musi
      samo sie zagoic.
    • kanika1 Re: ból kości ogonowej 23.10.06, 17:37
      Ja miałam problem z kością ogonową jeszcze przed ciążą. Schyliłam się i zaczęła
      mnie strasznie boleć kość ogonowa. Nie mogłam ani siedzieć, ani leżeć, ani stać.
      Ja zrobiłam prześwietlenie kości ogonowej i wyszło mi spore skrzywienie. Byłam u
      ortopedy i na masażu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka