IP: *.* 13.09.01, 16:20
Cześć dziewczyny! Czy może któraś z Was umie mi wytłumaczyć co to oznacza? Podczas badania USG lekarz bada dojrzałość łożyska i podaje stopień dojrzałości I lub II. Ja jestem w 27 tygodniu ciąży. Jeżeli wiecie coś na ten temat to proszę o odpowiedź. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: łożysko IP: *.* 13.09.01, 17:17
      Łożysko po prostu też się starzeje wraz z wiekiem ciąży. Przed porodem osiąga III stopień dojrzałości (co oznacza że jest stare, ma mnóstwo nieczynnych kawałków i coraz mniej wartości dostarcza maluszkowi i dlatego dzidziuś się rodzi).PozdrawiamMonika
    • Gość: guest Re: łożysko IP: *.* 13.09.01, 20:32
      Cześć Aniu,Ja miałam USG w 26 tygodniu ciąży i wtedy miałam II stopień dojrzałości łożyska. Teraz jestem w 38 tygodniu i mam ostatni, czyli III stopień. Reasumując, łożysko ma trzy stopnie dojrzałości. Ty zapewne miałaś lub będziesz miała teraz II stopień dojrzałości. III stopień oznacza, że łożysko zaczyna się starzeć.
      • Gość: guest Re: łożysko IP: *.* 13.09.01, 23:07
        Ja w 30 tygodniu mialam I stopien, a w 36 I/II. To skoro Dzidzia rodzi sie przy trzecim czeka mnie jeszcze dluuuuga ciaza ;-)Pozdrawiam,Ania (termin na 20.09.2001)
        • Gość: guest Re: łożysko IP: *.* 14.09.01, 12:56
          Cześć!Droga Aniu pocieszę Cię, bo ja mam termin za 4 dni a łożysko II stopnia dojrzałości (wczoraj robilam USG).Lekarka powiedziala mi, że łożysko może dojrzeć w 1 dzień.PozdrawiamMonika
          • Gość: guest Re: łożysko IP: *.* 15.09.01, 16:10
            No to cale szczescie, bo nie wyobrazam sobie jeszcze kilku tygodni w ciazy. Zreszta i tak mam sie zglosic w terminie do szpitala (nawet gdyby nic sie nie dzialo) i tam zadecyduja co ze mna dalej robic (prawdpodobnie czeka mnie cc).Pozdrawiam serdecznie i daj koniecznie znac jak juz Maluszek sie urodzi,Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka